Microsoft Office

Tee sähköinen joulukortti helposti

Jorma Järvinen

Kohta on joulu ja joulukortit ovat myöhässä – ainakin, jos ajattelit askarrella ne käsin. Vielä voit korjata tilanteen tekemällä sähköisen joulukortin, joka ehtii perille vielä aattonakin.

Sähköinen kortti on kuvatiedosto, jonka voit askarrella esim. PowerPointilla ja lähettää sähköpostitse tai viestinä ystävällesi.  

Näin teet joulukortin PowerPointilla

Hanki luvallinen kuva, jossa ei tekijänoikeusrajoitetta. Kuva on henkilökohtaisempi, jos otat sen itse. Tallenna kuva tietokoneellesi. Käynnistä PowerPoint. Valitse tyhjä esitys ja vaihda dian Asettelu > Tyhjä (Layout > Blank). Tämä ei ole välttämätöntä, mutta silloin sinulla on tyhjä ”paperi”, jolla askarrella.

Lisää valitsemasi kuva joko tietokoneeltasi Lisää > Kuvat (Insert > Pictures) tai netistä Lisää > Online-kuvat (Insert > Online Pictures). Muotoile kuva haluamaksesi kuvamuotoilu- ja piirtotyökaluilla.

Lisää kuvaan teksti (tai ensin kuvan viereen, jotta voit helposti muotoilla tekstiä) Lisää > Tekstiruutu (Insert > Text Box). Kirjoita teksti ja muotoile sopivaksi. Siirrä valmis tekstikehys vetämällä kuvan päälle tai viereen.

Valitse kuva ja teksti ja pidä Vaihto-näppäin (Shift) painettuna, kun valitset ne. Napsauta piirtotyökaluissa Ryhmitä > Ryhmitä (Group > Group). Objektit ovat nyt ”yhtä puuta”. Napsauta kuvan päällä hiiren kakkospainikkeella ja valitse valikosta Tallena kuvana (Save as Picture). Kirjoita kuvalle nimi ja tallenna haluamaasi paikkaan. Nyt sinulla on kuva, jonka voit liittää sähköpostiviestiin kuvana tai liitetiedostona.

Kopioi kuva sitten älylaitteesi kuvakirjastoon (tai askartele kuva älylaitteellasi) ja voit sitten lähettää kuvan älylaitteella, kun et ole tietokoneesi äärellä

Hyvää joulua!

Tietoa kirjoittajasta:
Jorma Järvinen