Ota yhteyttä

Myyntipalvelu

Myynti

010 4321 001 Ota yhteyttä

Kesto: 2 päivää
Veroton hinta (+ alv 24 %): 1 550 €
Voit maksaa:
Koulutuskortti

Haluatko koulutuksen asiakaskohtaisena? Jätä yhteystietosi, niin palaamme asiaan. 

Jaa

Lataa pdf-muodossa

Testauksen johtaminen - Testaaja 3.0

Kurssilla teemme testaustyötä, sen suunnittelua ja johtamista aivan konkreettisesti. Kurssin tavoitteena on tuottaa joukko oivalluksia, joista ajan kuluessa kasvaa menestymistä sinulle ja organisaatiollesi kaikessa, mihin ryhdyt. Käsittelemme tällä testauskurssilla hyvin konkreettisia teemoja testauksen ajatusvirheistä organisaatioissa ja teemme myös hands-on testausharjoituksia näihin liittyen.

Kohderyhmä

Kurssi on rakennettu testauksen manageroinnista, johtamisesta ja valmentamisesta etua ammentaville asiantuntijoille. Suurin osa osallistujista on testaajia.

Tietysti testaustaidot ovat edellytys, jolla onnistumisen kynnys ylitetään. Jos se riittää sinulle ja joukoillesi, älä lue tätä pidemmälle.

Jos kuitenkin uskot upeampien onnistumisten mahdollisuuteen, olet oikeassa paikassa. Todellinen menestys vaatii jotain, mikä ylittää teknisten taitojen rajat.

Testauksen johtaminen -koulutuksen kuvaus

Katso kouluttaja Antti Niittyviidan lyhyt kurssiesittely.

Testauksen johtaminen

Asiantuntemuksemme arvo syntyy siinä rajapinnassa, jota kutsumme nimellä yhteistyö. Kykymme johtaa yhteistyötä ratkaisee kollegoiden, asiakkaiden ja esimiesten kokemuksen työmme tuloksista.

Tällä kurssilla kuitenkin esimerkiksi sanat strategia ja prosessi ovat kiellettyjä. Pönötyksen sijasta teemme testaustyötä, sen suunnittelua ja johtamista aivan konkreettisesti. Tähän kurssiin kouluttaja on puristanut tuhansien asiakastapaamisten ja 11 johtajavuoden tärkeimmät oivallukset paketiksi, josta sinä ja organisaatiosi hyödytte vielä vuosienkin päästä. 

Testauksen johtaminen kurssin teemat

Kurssilla käsittelemme aiheita, kuten:

 • Puutteelliset taustatiedot työn äärellä
 • Kireä aikataulu ja ohuet resurssit
 • Testauksen suunnittelu ja mittaaminen
 • Menetelmien johtaminen
 • Johtajuus ja johtaminen

Tavoitteet Testauksen johtaminen -koulutuksessa

 • Opit johtajuutta, jolla sinä ja kollegasi pääsette täysimääräisesti toteuttamaan asiantuntemustanne.
 • Opit miten työ ja sen tulokset otetaan hallintaan. Työnteosta saattaa tulla jopa hetkittäin hauskaa, sillä opit karsimaan epäolennaisia työvaiheita ja perustelemaan kantasi.
 • Opit tarjoilemaan työsi tulokset niin, että se ei kaiu kuuroille korville. Läpimurrot tottelevat toimintaa, eivät tietämistä. Työsi arvo seuraa siitä, että tuloksista tulee toimenpiteitä.
 • Opit virittämään yhteistyötä uudelle tasolle. Asiantuntemuksessa yhteistyö on tehokkuutta tärkeämpi tekijä. Opit, miten testauksen tärkeimmät teemat voidaan monistaa eteenpäin teidän talossa.

Sisältö testauksen johtamisen kurssilla

1. päivä: asiantuntemus

 • Asiantuntijan tasonkorotus: Gurun kolme työvaihetta.
 • Workshop 1: Bug hunting. Tutkiva testaus.
 • Mallintamisen taito on muutosten ensimmäinen edellytys.
 • Workshop 2: Testauksen toimintaformaatti.

2. päivä: johtajuus

 • Vastuu palautuu aina yhteen ihmiseen. Sinuun.
 • Workshop 3: Johtajuuden tärkein lopputuote ei ole organisaatio, se on vapaus.
 • Yhteistyö on tehokkuutta tärkeämpi tavoite. Vaikuttamisen taito.
 • Workshop 4: Muutos on väistämätön, mutta sitä voi johtaa.

Kouluttaja Testauksen johtaminen -kurssilla

Antti Niityviidan työ on tehdä testaajista sankareita. Liiketoiminnan suojelijoita, jotka vielä osaavat tehdä ohjelmistokehityksestä kannattavampaa. Kukaan ei halua ostaa huonoa softaa, joten testaajan tehtävä on löytää liiketoimintaa vaarantavat virheet silloin, kun niiden korjaaminen on nopeinta ja edullisinta! Hyvin hoidettu ohjelmistotestaus tarkoittaa enemmän hilloa alariville ja samalla laadukkaampia lopputuloksia loppukäyttäjille.

Työnsä Antti tekee metsästämällä bugeja Prove Expertise Oy:ssä ja jakamalla ohjelmistotestauksen ilosanomaa ohjelmistotestaus.fi -blogissa. Testaukseen Antti suhtautuu intohimoisesti ja puhuu siitä usein suu vaahdossa. Ehkä juuri siksi mies valittiin myös vuoden testaajaksi vuonna 2012 ja hän käy puhumassa testaustapahtumissa säännöllisesti.

Aikataulu testauskoulutukselle

Koulutuspäivät ovat  klo 9:00-16:00. Aamukahvia tarjolla klo 8:30 alkaen.