Lataa pdf-muodossa

Tietohallinto- ja innovaatiojohtamisen koulutusohjelma

Koulutusohjelmassa käydään läpi tuloksellisen tietohallinnon ja strategiatyön parhaat työkalut sekä uusien innovaatioiden tuominen käytännön tasolle tietohallinnossa.

TIJO-koulutusohjelman avulla:

  • Syvennät tietohallintojohtamisen tehtävissä tarvittavaa osaamistasi.
  • Saat työkaluja ja harjoitusesimerkkejä yrityksen tietohallinnon, asiantuntijaorganisaation ja suorituskyvyn johtamiseen sekä strategiseen johtamiseen ja esimiestyöhön.
  • Tunnistat omat vahvuutesi ja kehittämisen paikat tietohallintojohtamisen erilaisissa rooleissa ja osana koko organisaation johtoa
  • Saat innostusta oman yrityksesi tietohallinnon ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Kenelle

Koulutus on suunniteltu tietohallinnon johto- ja asiantuntijatehtävissä työskenteleville henkilöille, joiden tehtäviin kuuluu ICT-strategian kehittäminen liiketoiminnan ehdoilla siten, että ICT tukee aidosti organisaation liiketoimintaa ja toimii innovaatioiden mahdollistajana. Nimikkeesi voi olla esim. CIO, kehityspäällikkö tietohallintojohtaja, IT-johtaja tai -asiantuntija. Koulutuksessa oppimaasi voit soveltaa yrityksen ja julkishallinnon toiminnassa.

 

Sisältö jaksoittain

Valmennuksen jaksoihin voi osallistua myös yksittäisinä kokonaisuuksina. Voit halutessasi hypätä mukaan ohjelmaan mistä tahansa jaksosta, ja jatkaa tarvittaessa seuraavaan TIJO-toteutukseen. Kysy lisää!

1. jakso: Strategiatyö ja johtaminen tietohallinnossa 3 pv, 5.-7.10.2016

Koulutusohjelman ensimmäisellä jaksolla tarkastelemme tietohallintojohtajan roolia, haasteita ja toimintaympäristöä. Ensimmäisenä päivänä käymme läpi tietohallintostrategian osana yrityksen strategiaa sekä miten strategiatyötä tehdään. Toisena päivänä pureudumme ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoihin johtamisessa. Ennakkotehtävänä ensimmäiseen päivään osallistujat tekevät henkilökohtaisen DiSC® -käyttäytymisprofiilinsa. DISCin avulla saat uuden näkökulman omiin käyttäytymistaipumuksiisi, ja pystyt helpommin ymmärtämään myös muiden käyttäytymistä erilaisissa tilanteissa. Kolmantena päivänä pohdimme itseämme johtajina, asiantuntijaorganisaation johtamista ja paneudumme kypsän johtajan malliin.

Ensimmäisen jakson vetäjinä toimivat:

Pertti Järvenpää, toimitusjohtaja, IT Governance Partners Oy
Jari Oinonen, Coach, JaOi valmennus
Sami Jalonen, Head of Business Development, MLP Oy

Voit halutessasi osallistua vain ensimmäiseen jaksoon. Ensimmäisen jakson kuvauksen ja ilmoittautumisen löydät täältä.

2. jakso:  Tietohallinnon parhaita käytäntöjä 2 pv, 24.-25.10.2016

Toisessa jaksossa keskustelemme ICT-palveluiden johtamisen viitekehyksistä. Lisäksi käymme läpi yritysarkkitehtuurin ja sen tehokkaan hyödyntämisen.

Toisen jakson vetäjinä toimii:

Jari Kasslin, seniorikonsultti, Tieturi

Voit halutessasi osallistua vain toiseen jaksoon. Kysy lisää!

3. jakso: Tietohallinnon rooli liiketoiminnan kehittämisessä 2 pv, 14.-15.11.2016

Jaksolla saadaan käsitys, miten tietohallinto tuottaa aidosti arvoa liiketoiminnalle ja auttaa organisaatiota saavuttamaan liiketoimintatavoitteensa. Käymme läpi IT:n tuottavuutta ja arvontuottoa IT governancen kulmakivenä. Pohdimme myös liiketoiminnan ja IT:n yhteensovittamista sekä hyvän tietohallintotavan kehittämistä. Lisäksi tarkastelemme tietohallinnon roolia kehittämissalkun hallinnassa sekä projektien valvonnassa ja ohjaamisessa. Jakson päätteeksi pureudumme tarinankerrontaa tietohallinnon työkaluna, tapana myydä ideoita tehokkaammin, kehittää parempia palveluita, parempaa asiakaskokemusta, jopa parempaa johtamista.

Kolmannen jakson vetäjinä toimivat:

Tomi Dahlberg, Tietojärjestelmätieteen professori, KTT, Turun kauppakorkeakoulu, Toimitusjohtaja, Tomi Dahlberg Oy

Pertti Olamaa, seniorikonsultti

Miisa Helenius, Pointvenue, erilaistaja, visuaalisen tarinankerronnan valmentaja

Voit halutessasi osallistua vain kolmanteen jaksoon. Kysy lisää!

4. jakso: Innovaatiosta käytäntöön 2 + 1 pv, 1.-2.12.2016 + 15.12.2016

Jaksolla käydään läpi innovaatioprosessia, innovaatioiden viemistä hankkeen tasolle, ideoinnin tehostamista sekä olemassa olevan liiketoiminnan mallintamista tai uusien liiketoimintamallien luomiseen ja kehittämiseen. Samalla pohditaan miten muutoshankkeita toteutetaan tehokkaasti ja tuloksellisesti, ja miten prosessien suorituskykyä voidaan mitata.

Voit halutessasi osallistua vain neljänteen jaksoon. Kysy lisää!

Hintaan sisältyy

Koulutuksen osallistujahinta sisältää ohjelmaan sisältyvät tarjoilut, materiaalit ja ohjelman. Matkat ja majoitukset eivät sisälly hintaan.

Ota yhteyttä

Myyntipalvelu

Myynti

010 4321 001 Ota yhteyttä

Kesto: 10 päivää

Osallistumista ei voi maksaa koulutuskortilla.


Haluatko koulutuksen asiakaskohtaisena? Jätä yhteystietosi, niin palaamme asiaan. 

Jaa