Ota yhteyttä

Myyntipalvelu

Myynti

010 4321 001 Ota yhteyttä

Kesto: 0.5 päivä
Veroton hinta (+ alv 24 %): 840 €
Voit maksaa:
Koulutuskortti

Haluatko koulutuksen asiakaskohtaisena? Jätä yhteystietosi, niin palaamme asiaan. 

Jaa

Lataa pdf-muodossa

IT Security - For Users

Säkra upp IT-användarbeteendet och minska era kostnader

Denna halvdagsutbildning i seminarieform är tänkt som en ögonöppnare och visar tydligt varför medarbetarna behöver vara medvetna om hur olika säkerhetsproblem kan drabba företagets datamiljö.

Denna utbildning är lämpligast att genomföra för en grupp medarbetare samtidigt, antingen i Informators kurscenter eller på er arbetsplats. Använd kontaktformuläret till höger.

Kohderyhmä

Utbildningen riktar sig till alla som använder IT i sin yrkesroll

Esitiedot

Denna kurs kräver inga förkunskaper på området

Kurssin materiaalit

Presentationsmaterial på Svenska ingår

Kursen är framtagen i samarbete med PicoxUnder kursen demonstrerar vi hur enkelt det är att utnyttja oinsatta medarbetare, opatchade datorer och generell okunskap om företagets rutiner och system. Vi diskuterar även olika typer av hot som finns mot företaget och vad som krävs för att minimera riskerna för dessa hot.  Utbildningen genomförs av erfarna säkerhetskonsulter som på ett roligt och skrämmande sätt ökar era medarbetares förståelse och medvetenhet runt de hot som alla företag kan drabbas av på grund av dagens digitala möjligheter.

Områdesexempel som kommer upp under dagen är bland annat säker surf, virusskydd, brandvägg icke godkända programvaror, piratnedladdade program, spridningsvägar, uppdateringar, varför regler/policys, demo – farliga sajter, demo - utnyttja sårbarhet på dator.

Agenda:

  • Vilka risker finns med att låta företagets medarbetare själva installera program och arbeta som administratör på sin dator. 

  • Varför behövs regler hur de anställda får använda sina datorer? 

  • Varför ger inte virusskydd och brandväggar ett komplett skydd mot intrång i vår datamiljö? 

  • Varför får jag och övriga anställda inte besöka vilka hemsidor vi vill på lunchrasten? 

  • Hur går en potentiell attackerare tillväga för att ta sig in på ett företag?

Dessa och många fler frågor är sådant som tas upp på denna halvdag där säkerhet, företagets medarbetare och hur mycket kostnadsbesparingar ett ändrat beteende kan innebära står i fokus.
Hur snabbt sparar ni in utbildningskostnaden!?

I dessa dagar är datorn ett naturligt inslag på de flesta arbetsplatser och i många fall har även medarbetaren uppkoppling mot Internet. De allra flesta IT-avdelningar har satt upp användarpolicys som tyvärr ofta endast är ett dokument som ligger ”någonstans på intranätet”. Har du gjort/sett en beräkning för vad helpdesk och brandkårsutryckningar kostar ert företag när användarna går emot policyn?

Vår erfarenhet är att användare har en tendens att lyssna lite extra när arbetsgivaren tagit in en extern expert som belyser varför det är så viktigt att följa liknande policys och hur mycket skada man ovetande kan åsamka. Att IT-avdelningen kanske påpekat samma sak i flera år upplevs ofta som att det ändå ”bara” är arbetskamrater och att de alltid kan ”fixa” eventuella problem som dyker upp. Vi har därför tagit fram detta halvdagsseminarium där vi garanterar att er investering direkt lönar sig i ett ändrat beteende hos era IT-användare och därmed minskade kostnader för IT-support, långsamma datorer och badwill!

Vikten av att ha och följa de rutiner och regler som finns på en arbetsplats blir uppenbara när man som anställd vet varför dessa regler och rutiner finns. Regler kan ofta kringgås men om man vet vad det medför så tänker man oftast efter en gång extra innan man gör någon man inte borde.