EtusivuHae koulutuksiaHaastavat tilanteet esimiestyössä

Haastavat tilanteet esimiestyössä

star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_empty

Miten saat esimiehenä varmuutta toimintaasi työyhteisön haastavissa tilanteissa?


Koulutusmuoto
Classroom
Remote

Kesto
1.5 päivää

Hinta

Kenelle Haastavat tilanteet esimiestyössä -koulutus on tarkoitettu?

Koulutus sopii esimiehille, projektipäälliköille sekä muille esimies- ja johtamistehtävissä toimiville henkilöille.

Haastavat tilanteet esimiestyössä -koulutuksen hyödyt ja tavoitteet

 • Opit paremmin tuntemaan itseäsi ja tunnistamaan, mitkä ovat vahvuuksiasi ja kehityskohtiasi vuorovaikutus- ja johtamistilanteissa.
 • Rohkaistut harjoittelemaan uusia toimintamalleja turvallisessa ilmapiirissä haastavaksi kokemissasi tilanteissa.
 • Saat konkreettisia työkaluja siihen, miten osaat jatkossa toimia siten, että sekä sinulla itselläsi että muilla ihmisillä on helpompi olla vaikeissakin tilanteissa ja että asiat menevät haluttuun suuntaan. 

Haastavat tilanteet esimiestyössä

Meillä kaikilla niitä on. Isompia ja pienempiä, lähes päivittäin. Haasteita, jotka vievät aikaa ja energiaa sen kaikkein tärkeimmän tekemisen varmistamiselta. Kriisi, piittaamattomuus muuta työyhteisöä kohtaan, tehtävien laiminlyönti. Yksityiselämässä kriisi perheessä, avioero, alkoholi, jne. jotka kaikki vaikuttavat työn suorittamiseen. Hankalia ja haastavia tilanteita riittää.

Samalla tavoin toimimisella on usein samanlainen lopputulos. Sitä vaan niin helposti toimii opitulla tavalla, etenkin haastavissa tilanteissa paineen alla.

Jotta uudistetusta toimintatavasta tulisi totta, sitä olisi voitava harjoitella turvallisissa ja luottamuksellisissa olosuhteissa. Helpottaa, kun ryhmän jäsenillä on samankaltaisia kokemuksia ja halu kehittää omaa toimintaansa esimiehen roolissa.

Vertaisoppimisen kautta huomaat, kuinka pitkällä jo oletkaan, saat uusia näkökulmia ja näet konkreettisesti erilaisia tapoja toimia tilanteissa. On sinun valintasi, mitä poimit omalle tarjottimellesi ryhmältä.

Haastavat tilanteet esimiestyössä -koulutuksen sisältö

 • Valmennuksessa saa mm. työkaluja työelämän seuraaviin ilmiöihin

  1. Energian puute/fokuksen katoaminen
  2. Voimakas eri mieltä oleminen/sitoutumattomuus yhdessä sovittuun
  3. Pelisääntöjen rikkominen
  4. Alentunut suorituskyky
  5. Työyhteisön vahingoittaminen
  6. Jouston puuttuminen

Oppimismenetelmät

Online-koulutus/orientaatiojakso toteutetaan (2 h) ja siinä annettavat välitehtävät varmistavat, että osallistujat saavat varsinaisesta lähipäivästä täyden hyödyn irti omaan esimiestyöhönsä.

Lähipäivässä osallistujat pääsevät harjoittelemaan juuri heidän tarpeidensa mukaisia tilanteita turvallisessa ympäristössä ammattilaisten ohjauksessa.

Tilaisuudessa on mukana valmentajan työparina improvisaationäyttelijä, joka mukautuu osallistujien toivomiin tilanteisiin alaisen tai työkaverin roolissa.

Yhteistyössä: JTO

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä koulutuksista:

Aiheeseen liittyvät blogit: