EtusivuHae koulutuksiaSAP Financial Accounting – Taloushallinto SAP S/4HANA -järjestelmässä

SAP Financial Accounting – Taloushallinto SAP S/4HANA -järjestelmässä

Taloushallinto (Financial Accounting) on aina muodostanut SAP:n toiminnanohjausjärjestelmän ytimen. Tämän intensiivikurssin tarkoituksena on sukeltaa syvällä SAP:n taloushallinnon maailmaan ja oppia yksityiskohtaisella tasolla, miten taloushallinnon prosessit tapahtuvat järjestelmässä. Oppiminen tapahtuu haastavien käytännön harjoitusten kautta, jotka tehdään SAP S/4HANA -ympäristössä. 


Koulutusmuoto
Remote

Kesto
2 päivää

Hinta
1750 €

Kohderyhmä

Kurssi on suunnattu taloushallinnon ammattilaisille, jotka haluavat kehittyä SAP:n taloushallinnon osaajiksi. Kurssi soveltuu myös IT-ammattilaisille, jotka ovat aikaisemmin työskennelleet talouden prosessien parissa. 

Tavoite

Kurssin tarkoituksena ei ole antaa karkeaa yleiskuvaa SAP:n toiminnasta vaan tehdä sinusta täysverinen SAP Financial Accounting -moduulin osaaja. Kurssin jälkeen ymmärrät miten taloushallinnon tärkeimmät osa-alueet toimivat järjestelmässä ja sinulla on hyvä osaamisen järjestelmän tärkeimpien transaktioiden käytöstä ja raporttien ajamisesta. 

Esitiedot

Kurssille tulo edellyttää minkä tahansa ERP-järjestelmän aikaisempaa käyttökokemusta tai kirjanpidon perusteiden hallintaa, joko opiskelujen tai käytännön työkokemuksen kautta. SAP:n käyttökokemusta ei vaadita. 

Kurssin sisältö

Taloushallinto SAP:n toiminnanohjausjärjestelmässä on perinteisesti jakautunut ulkoiseen laskentatoimeen (Financial Accounting/FI) ja sisäiseen laskentatoimeen (Controlling/CO). Tulemme tämän kurssin aikana käsittelemään molempia osa-alueita, mutta fokuksemme tulee olemaan ulkoisessa laskentatoimessa. 

Financial Accountingin ydin on liiketoiminnan tapahtumien ja transaktioiden tallentaminen yrityksen pääkirjaan eli General Ledgeriin. Lopullisena tarkoituksena on antaa luotettava ja ajan tasalla oleva kuva firman taloudellisesta tilanteesta. 

SAP:n, kuten kaikkien muidenkin ERP-järjestelmien, tärkein tavoite on integroida taloushallinnon, oston, logistiikan ja myynnin prosessit saumattomasti toisiinsa. Suurin osa talouden kirjauksista syntyy osana jotain liiketoiminnan prosessia, joka tarkoittaa että taloushallintoa ei voi tarkastella erillisenä moduulina muista toiminnoista, vaan Financial Accounting muodostaa rungon kaikille varsinaisen liiketoiminnan tapahtumille. 

Yksi tapa tarkastella yrityksen liiketoimintaa on jakaa yrityksen toiminta ydinprosesseihin, esimerkiksi alla olevaan tapaan: 

  • Order-to-cash  
  • Kaikki toimenpiteet ja prosessit liittyen tuotteiden ja palveluiden myyntiin ja laskutukseen. Tärkein integraatiokohta taloushallintoon on myyntisaamisten (accounts receivable) hallinta. 
  • Purchase-to-pay  
  • Kaikki prosessit liittyen tuotteiden, raaka-aineiden ja palveluiden ostamiseen. Tärkein yhtymäkohta taloushallintoon on ostovelkojen (accounts payable) hallinta. 
  • Acquire-to-retire  
  • Kaikki prosessit liittyen pysyvien vastaavien, kuten koneiden ja kaluston, hallintaan. Tärkein yhtymäkohta taloushallintoon on poistojen (depreciation) suunnittelu ja kirjaaminen. 
  • Record-to-report  
  • Taloushallinnon rakenteiden, kuten tilikarttojen ja tilinpäätösrunkojen, ylläpitäminen ja tilinpäätöstietojen raportoiminen. 

Kurssin aikana tarkastelemme läheisesti näitä jokaista neljää prosessia ja opimme ymmärtämään kuinka läheisesti SAP:n taloushallinto ja liiketoiminnan transaktiot ovat järjestelmässä integroitu. 

Aikataulu

9:00-16:00~16:30