Microsoft Excel

Microsoft Excel on laskentataulukko-ohjelmisto ja tehokas tietojen visualisointi- ja analyysityökalu.
Katso koulutukset

Microsoft Excel on Microsoftin kehittämä taulukkolaskentaohjelma, joka on osa laajempaa Microsoft Office -ohjelmistopakettia. Se tarjoaa työkaluja numeroiden, tekstien ja muiden tietojen syöttämiseen, tallentamiseen, laskemiseen ja analysointiin taulukkomuodossa. Excelissä voit luoda laskentataulukoita, jotka koostuvat soluista, joissa voit syöttää arvoja ja kaavoja. Ohjelma tarjoaa laajan valikoiman toimintoja, kaavoja ja makroja, joiden avulla voit suorittaa monimutkaisia laskutoimituksia, tietojen järjestelyä, visualisointia ja raportointia.  

 • Tiedonhallinta: Excel on suunniteltu helpottamaan suurten tietomäärien hallintaa. Voit tallentaa, järjestää ja analysoida tietoja tehokkaasti.  Excel-luetteloiden Tips & Tricks kurssilla saat parhaat vinkit Exceliin tuodun tiedon muokkaamiseksi ja siitä toimivaksi raportiksi tai analyysipohjaksi.  
 • Laskentaominaisuudet: Excelin monimutkaiset laskentatoiminnot voivat auttaa sinua tekemään monimutkaisia matemaattisia laskuja nopeasti ja tarkasti. Saat laskennan perusteet haltuun Excel-perusteet kahdessa tunnissa tai itseopiskeluna Online: Microsoft Excel perusteet kurssilla. Excelin erilaisiin funktioihin pääset syventymään Excel kaavat ja hakufunktiot kurssilla, jossa opit taulukkolaskentaa helpottavia funktioita ja kaavoja. 
 • Graafien ja kaavioiden luonti: Excelillä on laaja valikoima työkaluja, joilla voit visualisoida tietojasi graafien ja kaavioiden muodossa. Tämä voi auttaa ymmärtämään ja esittämään tietoja paremmin. Koulutuksessa Datan visualisointi Excelissä käydään läpi erilaisia tapoja tehdä vaikuttavia visuaalisia raportteja hyödyntäen Excelin eri ominaisuuksia. 
 • Automaatio ja makrot: Excelin makrotoimintojen avulla voit automatisoida toistuvia tehtäviä, säästäen aikaa ja vaivaa. Tieturin Excel VBA-makrojen perusteet ja Excel VBA-makrojen jatkokurssilla opit nopeuttamaan työtäsi kun automatisoit usein toistuvia rutiineja Excelin VBA-makroilla. 
 • Pivot-taulukot: Pivot-taulukoiden avulla voit tehokkaasti luoda yhteenvetoja, analysoida, tutkia ja esittää tietojasi. Ne ovat erityisen hyödyllisiä, kun käsittelet suuria tietomääriä. Excel Funktiot ja Pivot 
  koulutuksen jälkeen osaat tuoda tekstimuotoista tietoa Exceliin ja muokata tiedon muotoon, josta voit helpommin luoda Pivot-taulukoita. Excel taulukot ja pivot-raportointi kurssilla saat tiedot, kuinka käsitellä erilaisia Excel-taulukoita mahdollisimman tehokkaasti ja muodostaa Excel-taulukoista yhteenvetolaskelmia ja kaavioita pivot-työvälineellä. Tiiviissä kahden tunnin Excel Pivot-taulukot pikaisesti -koulutuksessa, käydään läpi Excelin Pivot-taulukon käyttöä. Tämän koulutuksen aikana opit luomaan Pivot-taulukoita ja hyödyntämään niitä monipuolisesti. Kun taas haluat oppia käsittelemään isoja tietomääriä monipuolisesti ja tehokkaasti Excelin raportointityökaluilla, Excel PowerPivot kurssi on suunniteltu sinua varten. Kurssin jälkeen osaat tuoda tietoja eri tietolähteistä Excelin PowerPivottiin ja luoda niistä monipuolisia Pivot-raportteja. Tämä koulutus mahdollista saada myös ruotsiksi Excel PowerPivot på svenska
 • Yhteistyöominaisuudet: Useat käyttäjät voivat työskennellä samanaikaisesti Excel-dokumentin parissa, mikä tekee siitä hyvän työkalun ryhmäprojekteille.  
   
 • Yhteensopivuus: Excel on yhteensopiva useiden eri sovellusten ja alustojen kanssa, mukaan lukien muut Microsoft Office -sovellukset. 
   
 • Tiedon analysointi: Excelin avulla voit suorittaa monenlaisia analyyseja, mukaan lukien regressioanalyysi, trendianalyysi, taloudellinen analyysi ja tilastollinen analyysi. 

Microsoft Excel taipuu moneen käyttötarkoitukseen, perustaulukkolaskennasta vaativampiinkin tarpeisiin. Jos taulukot takkuavat, on aika suunnata koulutukseen kesyttämään Excel parhaaksi toimistokaveriksi. Jos olet itseoppinut Excelin käyttäjä ja haluat tehostusta ohjelman käyttöön Excel intensiivikurssi on juuri sinulle suunniteltu koulutus. Koulutustarjontamme on yhtä monipuolinen kuin itse raportointityökalu. Katso koulutukset ja osallistu! 

Ajankohtaista luettavaa

Katso webinaarit

Webinaari: Microsoft Teamsin parhaat sovellukset – lisää tehokkuutta työntekoon, osa II

Aika: 21.09.2023 09:00
Kesto: 45 min

Lue lisää