EtusivuHae koulutuksiaLuova tekoäly käyttöön tänään

Luova tekoäly käyttöön tänään

Kurssipäivän aikana tutustumme luovan (generatiivisen) tekoälyn kirkkaimpaan kärkeen esimerkkien kautta. Yhdistelemällä ChatGPT:n tyyppistä kielimalliin nojaavaa tekoälyä kuvia ja videota tuottaviin sekä puhetta ymmärtäviin ja sitä tuottamaan kykeneviin palveluihin, voidaan helposti kasvattaa arjen työtehoa moninkertaiseksi ja samalla automatisoida osa tehtävistä. 


Paikka
Helsinki

Koulutusmuoto
Classroom
Remote

Kesto
1 päivä

Hinta
890 €

Kohderyhmä

Päivä on suunnattu asiantuntijoille, esihenkilöille, sisällöntuottajille ja luovan työn tekijöille.

Tavoite

Luvassa on koulutus, joka todennäköisesti maksaa siihen käytetyn ajan takaisin jo seuraavana työpäivänä. Tule kuulemaan, miten tekoäly voi mullistaa sinunkin työsi jo nyt!

Esitiedot

Kurssille osallistuminen ei vaadi tietämystä tekoälystä tai tekoälyjärjestelmistä.

Kurssin sisältö

Vuonna 2022 pohjustettiin mullistusta, joka toden teolla alkoin tänä vuonna 2023. Julkistettuihin uusiin palveluihin kuuluivat mm. Midjourney, Dalle2 ja ChatGPT. Tulossa ovat Google Bard ja monet muut uudet haastajat, joten vauhti vain kiihtyy tänä vuonna.

Kurssipäivän aikana tutustumme luovan (generatiivisen) tekoälyn kirkkaimpaan kärkeen esimerkkien kautta. Yhdistelemällä ChatGPT:n tyyppistä kielimalliin nojaavaa tekoälyä kuvia ja videota tuottaviin sekä puhetta ymmärtäviin ja sitä tuottamaan kykeneviin palveluihin, voidaan helposti kasvattaa arjen työtehoa moninkertaiseksi ja samalla automatisoida osa tehtävistä.

Päivä on suunnattu asiantuntijoille, esihenkilöille, sisällöntuottajille ja luovan työn tekijöille. Luvassa on koulutus, joka todennäköisesti maksaa siihen käytetyn ajan takaisin jo seuraavana työpäivänä. Tulee kuulemaan, miten tekoäly voi mullistaa sinunkin työsi jo nyt!

Generative AI eli ns. luova tekoäly: mistä on kyse?

  • Tutustumme lyhyesti ilmiöön ChatGPT:n ja muiden vastaavien palveluiden taustalla ja käymme läpi tarjooman vaihtoehdoista ja siitä, mitä niillä voi käytännössä tehdä. Luoda tekoäly tulee mullistamaan työn tekemisen tavat ja rutiinit. Jo nyt ottamalla nämä työvälineet käyttöön tulet säästämään lukemattomia työtunteja vuodessa ja tekemään työstäsi sujuvampaa.

Sisällöntuotanto käyttäen yhdistelmää palveluita

  • Käymme läpi esimerkin, jossa yhdistelemällä palveluita ChatGPT, Midjourney, Dalle2 ja Synthesia tuotamme täysin tekoälyperusteisen videon, joka on julkaistavissa esimerkiksi Youtubessa markkinointitarkoitukseen tai käytettävissä sisäisesti henkilöstökoulutuksessa.

Tekoäly ja sosiaalinen media sekä markkinointiviestintä

  • Esimerkkien avulla tutustumme siihen, miten eri sosiaalisen median kanavien kautta voi tehokkaasti ja lähes automatisoidusti viestiä eri kohderyhmille. Lisäksi sisällöntuotannon näkökulmasta käymme läpi käytännön esimerkkejä blogikirjoituksista ja copy-writerin työn helpottamisestä sekä muusta viestinnän tehostamisesta ja automatisoinnista.

Nettisivujen sekä verkkokauppan kehittäminen tekoälyn avulla

  • ChatGPT osaa auttaa verkkosivujen ulkoasuun liittyvissä kysymyksissä ja konepellin alta löytyvässä koodissakin. Ulkoasuun liittyen se osaa antaa konkreettisia neuvoja ja yhdistelemällä sen neuvot Midjourneyn tai Dalle2:n tuottamiin kuviin saadaan aikaiseksi ennätysnopeasti uniikkia sisältöä. Lisäksi tekoäly osaa avustaa verkkosivujen hakukonenäkyvyyden kanssa ja tuottaa esimerkiksi nasevia tuotekuvauksia verkkokaupan tuotteille ja palveluille.

Tekoälyn avulla sujuvuutta ja tehokkuutta Teams-palavereihin ja sähköpostiviesteihin

  • Varsinkin tietotyöläisen arjesta suuri osa kuluu erilaisissa palavereissa ja viestejä kirjoittaessa. ChatGPT:n ja vastaavan kielimallin avulla voit kaventaa kuilua eri tyyppisten viestijöiden välillä esimerkiksi avaamalla selkokielisiksi käsitteitä tai tuottamalla automatisoidusti erilaisia ja eri tyylisiä viestipohjia, joita voit pienellä vaivalla käyttää. Pian tekoälyassistentti saattaa jopa osallistua puolestasi kokouksiin ja tiivistäen kertoa sinulle päivän päätteeksi, missä niistä puhuttiin toimialuettasi ja rooliasi sivuavista teemoista ja mitä niistä sanottiin ja kuka sanoi.

Tekoälyavusteinen työn ja projektien suunnittelu ja johtaminen

  • Työpäivästä iso osa saattaa kulua erilaisten hallinnollisten rutiinien suorittamiseen ja tehtävien suunnitteluun sekä delegointiin. Näitä tehtäviä ei tekoäly osaa vielä itsenäisesti suorittaa, mutta kykenee sujuvasti avustamaan niiden suorittamisen nopeammin. Käymme esimerkin avulla läpi, mitä tämä konkreettisesti tarkoittaa.

Yhteenveto päivästä ja lyhyt loppukeskustelu

Luova tekoäly käyttöön tänään -kou­lu­tuk­sen kou­lut­ta­ja

Kouluttajana Immo Salo, joka on toiminut valmentajana yrityksissä ja yliopistoissa vuodesta 2003 lähtien. Immo on kirjoittanut useita tietokirjoja aiheista tekoäly, big data, pilvipalvelut ja analytiikka.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä koulutuksista:

Aiheeseen liittyvät blogit: