EtusivuAgile-koulutuksetOKR (Objectives and Key Results) perusteet

OKR (Objectives and Key Results) perusteet

star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_halfstar_empty

Tässä koulutuksessa opit OKR (Objectives and Key Results) -mallin perusteet sekä kuinka hyödynnät sitä tehokkaasti halutun strategian tai muutoksen toteuttamiseen. Perehdyt oikeanlaisen tavoitteen (Objective) ja avain tuotosten (Key Results) määrittämiseen sekä käytännössä koettuihin, yleisimpiin väärälle polulle johtaviin harha-askeliin. 

OKR tulee sanoista Objectives and Key Results. Se on tavoitejohtamisen malli, joka tarjoaa selkeän toteutusmetodin strategialle. Siinä usein käytännön toimien kannalta hieman abstrakti strategia johdetaan yhteisiksi tavoitteiksi, avaintuloksiksi ja tehtäviksi. Näitä seurataan ja toteutetaan lyhyellä syklillä, joten kerrallaan olevia tavoitteita voi olla vain muutamia ja varsinkin tehtävien tulee olla riittävän pieniä kokonaisuuksia. OKR-mallia hyödyntävät organisaatiot ovat kertoneet huomattavasta muutosnopeuden kasvusta. OKR-malli ei siis ole tarkoitettu strategian luontiin, vaan on keino strategian tai muutoksen toteutukseen.  

OKR-mallin käyttö on maailmalla vahvassa nosteessa ja moni globaaleista edelläkävijä yrityksistä on ottanut sitä käyttöönsä, mm. Netflix, Intel, Microsoft ja nykyisen kaltaisen mallin syntysijana pidetty Google. Mutta ei tarvitse olla maailman luokan jättiläinen OKR-metodista hyötyäkseen. Suomessa mm. hyvin erilaiset toimijat Motiva, Heltti ja tori.fi ovat hyödyntäneet menestyksellisesti OKR-mallia.  Myös SAFessa (Scaled Agile) viitataan OKR:n hyödyntämiseen.


Koulutusmuoto

Classroom
Remote


Kesto

1 päivä


Hinta

890 €

Kohderyhmä

Koulutus sopii ammattilaisille, joiden tehtävänä on saada johdettua toimintaa strategian viitoittamaan suuntaan, tuotua muutosta toimintaan tai jotka muutoin vastaavat tavoitteiden saavuttamisesta. Esimerkiksi johtaja, projektipäällikkö, tiiminvetäjä, agile coach, release train engineer, HR ammattilainen, tuotepäällikkö…

Esitiedot

Ei esitietovaatimuksia

OKR-koulutuksen sisältö

  • OKR malli: taustat ja perusperiaatteet
  • Miten onnistut hyvän tavoitteen (Objective) ja avain tuotosten (Key Results) määrittämisessä
  • Miten OKR malli eroaa perinteisestä projektimallista
  • Tavoitejohtaminen osana organisaation johtamista ja prosesseja
  • Miten ottaa hyöty irti OKR mallista ja varmistaa ettei se ole esteenä uusien ideoiden syntymiselle

Aikataulu

Koulutuspäivät alkavat klo 9.00 ja loppuvat noin klo 16 - 16.30. Aamupala on tarjolla klo 8.15 - 9.00.

Kokemuksia

  • Koulutus oli sisällöllisesti hyvä
  • Kouluttajalla selvästi kokemusta OKR:stä ja pystyi hyvin luomaan esimerkkejä kurssin aikana

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä koulutuksista: