EtusivuHae koulutuksiaTietosuojan perusteita

Tietosuojan perusteita

star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_full

Lähes jokainen meistä joutuu käsittelemään henkilötietoja muodossa tai toisessa miltei joka päivä ja ei ole aivan sama, miten niitä käsitellään. EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) määrittelee meille kaikille uusia velvoitteita ja vastuita tietosuojaan liittyen.

Tietosuojan perusteita -koulutuksemme on suunniteltu peruskurssiksi henkilöille, jotka joutuvat tekemisiin henkilötietojen kanssa ja osallistuvat projekteihin tai hankkeisiin joihin liittyy henkilötietoja. Näkökulma kurssilla on 25.5.2018 voimaan astunut EU:n tietosuoja-asetus (GDPR), ja siihen liittyvät uudet vaatimukset verrattuna voimassa olevaan henkilötietolakiin.

Koulutuksen jälkeen sinulla on perustiedot henkilötietojen käsittelystä GDPR-asetuksen näkökulmasta ja tunnet lain keskeisen käsitteistön sekä niiden merkityksen.


Paikka
Helsinki

Koulutusmuoto
Onsite

Kesto
1 päivä

Hinta
850 €

Esitiedot

Saat parhaan hyödyn koulutuksesta, kun hallitset tietoturvallisuuden perusteet jo ennen koulutusta.

Tietosuojan perusteita -kurssin sisältö

Tietosuoja-asetuksen taustaa

Tietosuojan liittyvät peruskäsitteet

  • Mitä on tietosuoja
  • Henkilötieto
  • Henkilörekisteri
  • Rekisteröity
  • Rekisterin pitäjä
  • Tietosuojavastaava
  • Tietosuojaviranomainen
  • Profilointi jne

Tietosuoja standardien valossa

Muutokset prosesseihin ja tekniikkaan

Rekisterinpitäjän ja tiedon käsittelijän velvollisuudet

Rekisteröidyn oikeudet

Tiedon luokittelu ja luokitellun tiedon käsittely

  • Käsittelyn periaatteita

Tietosuojavastaavan tehtävät

Tietosuoja on riskien hallintaa

  • Riskiarvioinnin työkalu
  • Riskienhallinnan prosessit
  • Riskirekisterin laatiminen

Tietojen siirtäminen

Asiakasrajapinnassa käsiteltävä henkilötieto

  • Rekisteriseloste
  • Opastus ja koulutus

Tietojärjestelmät ja henkilötiedot

  • Lokitiedot
  • Pääsynhallinta
  • Sovelluksien turvallisuus
  • Tietovarannot
  • Mitä tietosuoja edellyttää järjestelmiltä?
  • Tietovirtakuvaukset
  • Järjestelmien väliset riippuvuudet

Tietosuoja ja hankinnat

Kenellä on vastuu tietosuojasta?

Tietosuojaloukkauksista ilmoittaminen

  • Viranomaiselle
  • Rekisteröidylle

Sanktiot rikkeistä

Tietosuojan huoneentaulut

Välittömät toimenpiteet ja tarkastukset

Aikataulu

Koulutuspäivä alkaa klo 9 ja päättyy noin klo 16-16.30. Aamiainen on tarjolla klo 8.15-9.00.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä koulutuksista:

Aiheeseen liittyvät blogit: