Testaus

Kehitä testausosaamistasi ja luo entistäkin laadukkaampia ohjelmistoja.
Katso koulutukset

Testaus on elintärkeä osa ohjelmistokehitystä. Ohjelmistotestauksen avulla varmistetaan ohjelmiston laatu, luotettavuus, suorituskyky ja turvallisuus. Testaus varmistaa, että ohjelmisto toimii suunnitellusti ja täyttää sille asetetut vaatimukset. 

Testauksen avulla voidaan havaita virheitä tai bugeja, jo ennen ohjelmiston julkaisemista tai käyttöönottoa. Kun virheet voidaan korjata ennen ohjelmiston julkaisua, se vähentää tuotteen elinkaaren aikana tarvittavaa huoltoa ja korjausta. Tehokkailla testausmenetelmillä sekä oikeilla työkaluilla voit säästää aikaa, kustannuksia ja resursseja. Testaus parantaa myös asiakastyytyväisyyttä, sillä hyvin testattu ohjelmisto tarjoaa aina paremman käyttäjäkokemuksen.  

Ohjelmistotestauksessa yhdistyy ohjelmistokehityksen osaaminen, liiketoiminnan tuntemus, systeemiajattelu sekä hyvä kommunikointitaito.  

Millaista testauskoulutusta etsit?

Kiinnostaako sinua Robot Framework tai akkreditoitu ISTQB-sertifiointi? Vai käytettävyystestaus tai tietoturvatestaus? Tarjoamme laajan valikoiman ohjelmistotestauksen kursseja. Koulutuksissamme pääset paneutumaan niin teoriaan kuin käytännön harjoituksiinkin ammattitaitoisen kouluttajan johdolla ja opit alan parhaat käytännöt. 

Riippumatta siitä, millainen testaaja olet, testauskoulutuksemme auttavat sinua kehittymään ja varmistamaan, että testausprosessisi ovat johdonmukaisia ja tehokkaita. Löydät uusia taitoja testausprosessien ja -taitojen kehittämiseen sekä tietoturva- ja käytettävyystestaukseen. 

ISTQB-sertifioinnilla osoitat testausosaamisesi

ISTQB-sertifioinneilla tuot testausosaamisesi näkyviin. Kansainvälinen testauksen sertifiointijärjestö ISTQB (International Software Testing Qualifications Board) on testausalan sertifiointien johtava tarjoaja.   

ISTQB-sertifiointikoulutuksista on hyötyä arjen tekemisessä koska ne vahvistavat yhteistä terminologiaa ja menetelmiä. ISTQB-sertifikaatteja suorittaneiden testausalan ammattilaisten osaaminen on myös selkeästi todennettavissa ja lisäksi sertifioinneista on käytännön hyötyä tarjouskilpailuissa. 

Ohjelmistotestauksen kansainvälinen perussertifikaatti on ISTQB Foundation. Syventävissä aiheissa sertifioinnin voi suorittaa myös esimerkiksi ketterästä testauksesta, käytettävyystestauksesta, tietoturvatestauksesta sekä testausautomaatiosta. 

Robot Framework – avoimen lähdekoodin työkalu testiautomaatioon

Robot Framework on avoimen lähdekoodin työkalu, joka soveltuu erityisesti hyväksymistestaukseen ja hyväksymistestausvetoisessa kehitykseen (ATDD). Robot Framework -osaaminen on olennainen osa testausautomaation kehittäjän työkalupakkia. 

Tieturilta löydät koulutusta niin Robot Frameworkin perusteisiin kuin tietojesi syventämiseen. Robot Framework -koulutuspolku ohjelmistotestauksen ammattilaisille tarjoaa uusia taitoja, joiden avulla voit oppia hyödyntämään Robot Frameworkia testausautomaatiossa.  

Ajankohtaista luettavaa

Blogi 5.3.2024

Vuoden testaaja 2023 -ehdokkaat vastaavat: tekoälyn vaikutukset testaukseen

Lue lisää

Katso webinaarit

Webinaari: ISTQB-kurssien ja -sertifikaattien tarjonta laajenee – mitä ISTQB-ekosysteemiin kuuluu?

Aika: 03.06.2024 09:00
Kesto: 45 min

Lue lisää

Webinaari: Testauksen johtaminen hyödyntää liiketoimintaa ja koko organisaatiota

Aika: 27.11.2023 12:00
Kesto: 60 min

Lue lisää