Liitteet helposti sähköpostiin Microsoft Outlook 2016 -versiossa

Julkaistu 26.10.2017
Lukuaika noin 1 min

Outlook 2016-versiossa liitteiden lisääminen sähköpostiviestiin on tehty äärimmäisen helpoksi. Nyt Liitä tiedosto -painikkeen alta löytyvät valmiiksi kaikki ne tiedostot, joita olet käsitellyt hetki sitten. Liitä tiedosto -painike löytyy sähköpostiviestiä laatiessasi sekä Viesti– että Lisää-välilehdiltä.

Kun napsautat Liitä tiedosto -painiketta, saat näkyviin listan viimeisimmistä käyttämistäsi tiedostoista. Listassa näkyvät kaikki tiedostot, riippumatta siitä, mihin ne on tallennettu.

Jos olet tallentanut tiedoston yhteiseen pilvipalveluun tai vaihtoehtoisesti omalle OneDrivellesi, tarjoaa Outlook mahdollisuutta liittää tiedosto linkkinä tai kopiona. Pääset valitsemaan liittämistavan tiedoston nimeä napsautettuasi.

Näistä toki huomattavasti järkevämpi vaihtoehto on jakaa linkki. Näin vastaanottajilla on aina käytössään viimeisin versio tiedostosta, ja tehdyt muutokset ovat saman tien myös muiden viestin saajien näkyvillä.

(Toinen tarina onkin sitten, onko töissä oikeastaan mitään tiedostoja, jotka kuuluvat OneDriveen jaettavaksi, vai kuuluuko kaikki johonkin yhteiseen paikkaan, vaikkapa SharePointin työtiloihin. Siihen toisella kertaa.)

Asiasanat:

Microsoft Office 365 Outlook