Webinaari: Miten torjua yritysvakoilua?

Aika: 17.10.2022 09:00
Kesto: 60 min

Harva yritys tunnistaa yritykseen kohdistuvan vakoilun, mutta vakoilun seurauksena yritys on voinut menettää suuria summia rahaa ja asiakkaita. Jokaisen yrityksen tulisi tunnistaa yritykseen mahdollisesti kohdistuvan tiedustelun ja vakoilun uhat. Riskit on tunnistettava yrityksen itse. Yrityksen koko henkilökunnan on oltava tietoinen riskeistä. 

Viimevuodet ovat olleet yritysvakoilun kannalta hyvin aktiivista aikaa. Vakoilun motiivit voivat olla hyvin erilaisia. Joku etsii tietoa kilpailijan tuotteista, joku toisen liiketoimintaprosesseista, raaka-aineista, toimittajista ja rahoittajista. On myös tahoja, jotka eri menetelmiä käyttäen pyrkivät löytämään yrityksestä heikkoja kohtia vahingoittaakseen yritystä fyysisesti tai muulla tavoin.  

Sähköinen viestintä on mahdollistanut sen, että yritysten liikesalaisuudet vuotavat helposti vääriin käsiin, oman liiketoiminnan vahingoksi. Ei voida myöskään unohtaa perinteisiä vakoilumenetelmiä ja uusia apuvälineitä. Vakoilun tunnistaminen voi olla vaikeata, ellei siihen ole valmistautunut. Yritysvakoilua harjoittavat kilpailijat, rikolliset ja vieraat valtiot. Yrityksen koko henkilökunnan tulisi olla valveutunut tunnistamaan vakoilu. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Webinaarin sisältö

  • Yritysvakoilun ilmentymiä ja vakoilun torjumista yrityksen kannalta 
  • Mitä on yritysvakoilu? 
  • Miten varautua yritysvakoiluun? 
  • Miten tunnistaa yritysvakoilu? 

Webinaarin ajankohta: 17.10.2022 klo 9.00–10.00.

Webinaarin asiantuntija

Webinaarin asiantuntijana toimii Hannu Jaakohuhta. Hannu on toiminut tietoturvallisuuden parissa kouluttajana ja konsulttina yli 15 vuotta suuryritysten palveluksessa sekä itsenäisenä yrittäjänä. Erityisenä mielenkiinnon kohteena ovat olleet hallinnollinen tietoturvallisuus niin tietoturvallisuuden organisoimisen kuin johtamisenkin näkökulmasta. Kokemusta on kertynyt operaattorimaailmasta sekä suurien yritystysten tietoturvallisuuden kehitys- ja koulutustoimminnasta. Muita mielenkiinnon kohteita ovat tietoliikenne ja erityisesti radio- ja lähiverkot.

Tutustu tietoturvakoulutuksiimme:

Haluatko saada tietoa alan kuulumisista, tulevista webinaareistamme ja asiantuntijoiden kirjoittamista blogeista? Tilaa uutiskirjeemme. Voit valita kirjeen kiinnostuksesi mukaan ja saat kirjeen kerran kuukaudessa.

Asiasanat:

Tietoturva Yritysvakoilu