Webinaari: Testauksen johtaminen hyödyntää liiketoimintaa ja koko organisaatiota

Aika: 27.11.2023 12:00
Kesto: 60 min

Marko Rytkönen ja Kari Kakkonen ovat kirjoittaneet kirjan ACT 2 LEAD – Ohjelmistotestauksen johtamisen käsikirja. Tässä webinaarissa he kertovat, miksi testauksen johtaminen on koko organisaation asia, eikä vain yksittäisen testaajan, koodaajan, testauspäällikön tai toimittajan juttu.

He käyvät webinaarissa läpi kirjan syntyprosessia lähtien liikkeelle oivalluksesta, että testauksesta ei tiedetä riittävästi tai siitä on virheellisiä käsityksiä. He käyvät läpi myös kirjan tiivistetyn sisällön, ACT 2 LEAD heuristiikan, joka näkyy jo kirjan nimessäkin. Lopuksi on mahdollisuus kysymyksiin ja keskusteluun.

Webinaarin ajankohta: ma 27.11.2023 klo 12.00–13.00. Webinaari on maksuton.

Webinaarin tallenne

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Webinaarin asiantuntijat

Marko Rytkönen on työskennellyt ohjelmistotestauksen parissa lähes 30 vuotta. Tällä hetkellä hän toimii Hidden Traililla laadunvarmistusvalmentajana.

Markolla on poikkeuksellisen laaja kokemus testauksesta ja laadunvarmistuksesta. Hän on työskennellyt yli 23 vuotta nimekkäissä tuoteyrityksissä ja noin 6 vuotta konsulttiyrityksissä. Hän on johtanut alihankittuja kiinalaisia, intialaisia, slovakialaisia ja suomalaisia testaustiimejä. Hän on vastannut testauskäytäntöjen parantamisesta IT-osastotasolla, jossa oli satoja sovelluksia ja kymmeniä tiimejä – ja vain yksi Marko. Hän on työskennellyt esihenkilönä jopa yli 55 hengen testaustiimille ja johtanut miljoonien eurojen maailmanlaajuista testauskonsultointiliiketoimintaa. Hänen erikoisalansa on auttaa asiakkaita johtamaan ja parantamaan testauskäytäntöjä yritys- ja osastotasolla.

Marko on tehnyt vapaaehtoistyötä Finnish Software Testing Boardin (FiSTB) hallituksen jäsenenä. Hän on yksi FiSTB Testing Assemblyn perustajista, jonka järjestäjänä hän toimi 10 vuotta.

Kari Kakkonen on 2021 EuroSTAR Testing Excellence Award -voittaja, Vuoden Testaaja 2021 -voittaja, ja DASA Exemplary DevOps Instructor 2023 -voittaja. Hän on Dragons Out Oy:n toimitusjohtaja ja lapsille tarkoitetun Dragons Out! -ohjelmistotestauskirjan kirjoittaja. Kari Kakkonen on töissä Knowitilla. Hän on valmistunut diplomi-insinööriksi Aalto-yliopistosta. Hän työskentelee enimmäkseen ketterän testauksen, leanin, testiautomaation, DevOpsin ja tekoälyn parissa.

Karilla on 25 vuotta testauskokemusta, 15 vuotta ketterää kokemusta, 10 vuotta DevOps kokemusta ja 5 vuotta tekoälykokemusta. Hän on toiminut tietotekniikan konsultoinnissa, koulutuksessa, finanssialalla, vakuutusalalla, eläkevakuutusalalla, julkisella sektorilla, sulautettujen järjestelmien parissa, tietoliikennealalla, pelialalla ja teollisuudessa.

Kari oli ISTQB:n johtoryhmässä 2015–2021. Hän on TMMi:n hallituksessa ja FiSTB:n varainhoitaja.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Haluatko saada tietoa alan kuulumisista, tulevista webinaareistamme ja asiantuntijoiden kirjoittamista blogeista? Tilaa uutiskirjeemme. Voit valita kirjeen kiinnostuksesi mukaan ja saat kirjeen kerran kuukaudessa.

Asiasanat:

Testaus Ohjelmistotestaus

Aiheeseen liittyvät blogit:

Blogi 5.3.2024

Vuoden testaaja 2023 -ehdokkaat vastaavat: tekoälyn vaikutukset testaukseen

Lue lisää