Tekoäly saapuu nyt myös Microsoftin sovelluksiin – Microsoft 365 Copilot

Julkaistu 24.3.2023
Lukuaika noin 2 min

Microsoft lanseerasi hiljattain uuden palvelun nimeltä Microsoft 365 Copilot, jonka luvataan tarjoavan henkilökohtaista tukea ja opastusta Microsoft 365 -käyttäjille. Palvelulla on potentiaalia mullistaa tapamme työskennellä ja tehdä yhteistyötä.

Mikä on Microsoft 365 Copilot?

Microsoft 365 Copilot on palvelu, joka käyttää tekoälyä ja koneoppimista tarjotakseen Microsoft 365 -käyttäjille henkilökohtaista tukea ja opastusta. Palvelu on suunniteltu auttamaan käyttäjiä selviytymään yleisistä haasteista ja ongelmista, kuten sähköpostin ylikuormituksesta, tiedostojen hallinnasta ja yhteistyöstä. Se toimii upotettuna päivittäin käyttämissäsi Microsoft 365 -sovelluksissa – Wordissa, Excelissä, PowerPointissa, Outlookissa, Teamsissä ja muissakin sovelluksissa. Täysin uusi Business Chat -palvelu toimii kaikkien Microsoft 365 -sovellusten ja tietojesi kanssa avustaen työtehtävissä kollegan tavoin.

Microsoft 365 Copilot tarjoaa useita hyötyjä, kuten mm:

  • Henkilökohtaiset suositukset: Copilot tarjoaa henkilökohtaisia suosituksia, jotka perustuvat käyttäjän aiempaan käyttäytymiseen ja mieltymyksiin.
  • Älykäs tehtävien automaatio: Copilot automatisoi yleisiä tehtäviä ja prosesseja, jotta käyttäjät voivat säästää aikaa ja olla tuottavampia. Copilot osaa komentaa sovelluksia (esim. ”animoi tämä dia”) ja työskennellä sovellusten välillä kääntämällä esimerkiksi Word-dokumentin PowerPoint-esitykseksi.
  • Ennakoiva tuki: Copilot tarjoaa ennakoivaa tukea, joka tunnistaa ja puuttuu mahdollisiin ongelmiin ennen kuin niistä tulee ongelmia.
  • Sovelluksen sisäinen opastus: Copilot tarjoaa sovelluksen sisäistä opastusta ja apua, joten käyttäjien on helppo saada tarvitsemansa apu silloin, kun he sitä tarvitsevat.
Microsoft 365 Copilot Wordissa. KUVA: MICROSOFT

Erityisen jännittävää Copilotissa on sen kyky päästää luovuus valloilleen ja lisätä tuottavuutta. Wordissa voimme säästää useita tunteja kirjoittamiseen, tiedonhankintaan ja muokkaamiseen kuluvasta ajasta. PowerPointissa Copilot auttaa meitä luomaan upeita esityksiä yksinkertaisella kehotuksella ja lisäämään asiaankuuluvaa sisältöä viime viikolla tai viime vuonna tekemistämme asiakirjoista. Excelin Copilotin avulla voimme analysoida trendejä ja luoda ammattimaisen näköisiä tietovisualisointeja sekunneissa.

Innostusta tulevaisuudesta

Nämä ominaisuudet kuulostavat lupaavilta ja Copilot voi auttaa käyttäjiä olemaan tuottavampia ja vähentää arkipäiväisiin tehtäviin kuluvaa aikaa. Tulevina kuukausina Microsoft alkaa ottamaan Copilot-palvelua käyttöön kaikissa Microsoft 365 -sovelluksissaan. Palvelulla on potentiaalia mullistaa tapamme työskennellä ja tehdä yhteistyötä tuomalla esiin tarvitsemasi tiedot ja oivallukset tietomerestä.

Microsoft 365 Copilot on yksi monista esimerkeistä, miten ChatGPT:n kaltaisia työkaluja voidaan jo nyt hyödyntää. Ei niinkään itsenäisinä chat-robotteina vaan virtuaaliavustajina sekä tuottavuustyökaluina. Yksi asia on kuitenkin varma: Copilot tulee mullistamaan sen, miten hyödynnämme tekoälyä kommunikoinnissa ja työn tehostamisessa.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Tietoa kirjoittajasta:

Joop Tenhunen
Tuoteryhmäpäällikkö

Joop on yksi Tieturin tuoteryhmäpäälliköistä ja vastaa Tieturin tekoälykoulutuksista. Lisäksi Joopin alueisiin kuuluu mm. ohjelmistotestaus, Office-sovellukset ja tietoturva.

Asiasanat:

Microsoft Copilot Microsoft 365 Copilot M365 Copilot Tekoäly Fasilitointi Teams Etätyö AI ChatGPT Copilot