Testing Assembly kokoaa testaajat yhteen

Julkaistu 28.9.2021
Lukuaika noin 2 min
Testing Assembly

Testaus, kuten lähes kaikki muukin asiantuntijatyö, on sujunut parisen vuotta pääosin etänä. Live-kohtaamisilla on kuitenkin paikkansa! Testaajat – ja muut aiheesta kiinnostuneet – pääsevät vihdoinkin verkostoitumaan, kuuntelemaan kiinnostavia puheenvuoroja ja päivittämään osaamistaan ihan livenä, kun yhdeksäs Testing Assembly järjestetään 23.11.2021 Sokos Hotel Presidentissä.

Finnish Software Testing Boardin (FiSTB) järjestämä Testing Assembly on vakiinnuttanut paikkansa testaajien keskuudessa. Se houkuttelee vuosittain inspiroivia puhujia ja kerää yhteen satoja testauksen ammattilaisia sekä kiinnostavia yhteistyökumppaneita.

FiSTB:n puheenjohtaja ja Q-Factoryn konsultti Kimmo Hakala kertoo, että tämän vuoden Testing Assembly tarjoaa monipuolisen kattauksen kiinnostavia puhujia ja puheenvuoroja, joiden myötä saa hyvän kokonaiskuvan testauksesta. Keynote-puhujina ovat testausguru Simon Frankish aiheella Test Improvement sekä autourheilija Emma Kimiläinen aiheella Recipe of success – what is required for winning and what creates the mental strength. Muita aiheita ovat laadun kehittäminen ja tietoturva sekä kiinnostavat case-esimerkit, kuten esim. CASE Oura: Detecting Problems Earlier with Scalable End-to-End IoT Testing

Ajankohtaisten aiheiden äärellä

Aiheiden valinnassa on panostettu siihen, että ne heijastelevat hyvin testauksen viimeisimpiä tuulia ja tulevaisuuden näkymiä.

Kimmon mukaan testausautomaation käyttö ja kehittyminen jatkuu edelleen. Muun muassa tekoälyavusteisen analytiikan yhdistäminen testausautomaatioon vie automaatiota yhä pidemmälle ja laajentaa sen käyttömahdollisuuksia. Ohjelmistorobotiikan (RPA) myötä voidaan automatisoida myös kokonaisia prosesseja, kuten laskujen käsittelyä.

Pelkkä automaatio ei riitä tulevaisuudessakaan, vaan tutkivan testauksen asema pysyy vahvana. Testausprosesseja kehitetään ja sujuvoitetaan jatkuvasti laadun varmistamiseksi. Moniammatilliset tiimit ottavat testauksen mukaan jo ohjelmistokehityksen alkuvaiheessa, että mahdolliset bugit havaitaan varhaisessa vaiheessa. Tehokkaalla testauksella varmistetaan laadukas lopputulos ja se voi auttaa organisaatiota vahvistamaan positiivista imagoa ja brändiä.

Suorituskyvyn ja tietoturvan tärkeys korostuvat digitalisaation kehittyessä jatkuvasti. Etenkin pankki- ja sote-sektorilla tietoturva on kriittinen tekijä.

Tukea tulevaisuuden testaajille

FiSTB edistää testauksen tulevaisuutta. Se kannustaa opiskelijoita innostumaan testauksesta palkitsemalla jokaisessa Testing Assemblyssä vuoden parhaan opinnäytetyön. Raati saa vuosittain lukuisia AMK- ja yliopisto-opiskelijoiden opinnäytetöitä arvioitavakseen ja valitsee niistä parhaan.

****

Tieturi on Testing Assemblyn kumppani.

Tieturin testauskoulutuksia:

Meiltä löydät yli 30 koulutusta testaukseen, katso kaikki testauskoulutukset.

Haluatko saada tietoa alan kuulumisista, tulevista webinaareistamme ja asiantuntijoiden kirjoittamista blogeista? Tilaa uutiskirjeemme. Voit valita kirjeen kiinnostuksesi mukaan ja saat kirjeen kerran kuukaudessa.

Asiasanat:

Testausautomaatio Testaus

Aiheeseen liittyvät blogit:

Blogi 5.3.2024

Vuoden testaaja 2023 -ehdokkaat vastaavat: tekoälyn vaikutukset testaukseen

Lue lisää