Webinaari: Kuinka testata tekoälysovellusta?

Aika: 26.01.2023 14:00
Kesto: 45 min

Tekoäly (Artificial Intelligence) ja sen tämän hetken yleisin muoto koneoppiminen (Machine Learning) tuottavat hienoja tuloksia ohjelmistojen maailmaan. Tekoälyalgoritmit ovat harvoin itsenäisiä ohjelmistoja, sen sijaan ne ovat yleensä jonkin perinteisen ohjelmiston osa.

Teköälyosuutta ei kuitenkaan voi tyhjentävästi testata samoilla keinoin kuin perinteisiä ohjelmistoja, sillä tekoäly ei toimi aina tismalleen samalla tavalla. Testauksessa täytyy soveltaa toleransseja ja vertailua, joilla voidaan päätellä toimiiko tekoälyalgoritmi riittävän oikein. Lisäksi täytyy huomioida tekoälyn opetusaineisto esim. eettisen vinouman suhteen.

Webinaarissa nostetaan esille tekoälyn testauksen pääkohtia:

  • Miten tekoäly poikkeaa normaalista ohjelmistosta
  • Tekoälyn testauksen alueet koneälyn opetuksessa
  • Tekoälyn testaustapoja

Webinaarin ajankohta: 26.1.2023 klo 14.00 – 14.45

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Webinaarin asiantuntijat

Webinaarin asiantuntijoina toimivat kouluttajat Kari Kakkonen ja Mark Sevalnev KnowItiltä. Kari sekä Mark ovat molemmat testauksen rautaisia ammattilaisia. Kari on DevOpsin ja testauksen uranuurtaja sekä Vuoden testaaja 2021. Full-stack Developer Mark toimii kouluttajana mm. ISTQB AI and Software Testing -koulutuksessa.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Haluatko saada tietoa alan kuulumisista, tulevista webinaareistamme ja asiantuntijoiden kirjoittamista blogeista? Tilaa uutiskirjeemme. Voit valita kirjeen kiinnostuksesi mukaan ja saat kirjeen kerran kuukaudessa.

Asiasanat:

Tekoäly Testaus AI