Parhaiten palkatut ohjelmointikielet vuodelle 2024

Julkaistu 5.1.2024
Lukuaika noin 3 min
Parhaiten palkatut ohjelmointikielet vuodelle 2024

Uusien kielten ja teknologioiden oppiminen ei ainoastaan avaa ovia uusiin uramahdollisuuksiin, vaan myös mahdollistaa oman kilpailukyvyn säilyttämisen ja palkkaustason kasvattamisen. Ohjelmistokehityksessä, missä uudet kielet ja teknologiat voivat sekä syntyä että vanheta nopeasti, ammattitaidon päivittäminen on kriittinen osa urakehitystä ja oppiminen voidaan nähdä myös investointina omaan palkkaukseensa.

DevJobsScanner on analysoinut globaalisti ohjelmistokehittäjien työtarjouksia, josta selviää tämän hetken kysytyimmät sekä parhaiten palkatut ohjelmistokielet. Tässä artikkelissa käymme läpi DevJobsScannerin tekemää listausta kymmenestä tämän hetken kaikkein parhaiten palkatuista kielestä.

10. Java

Yksi kymmenen parhaan joukossa olevista kielistä on Java. Parhaat työtarjoukset Java-kielellä edellyttävät usein hakijalta Javan edistynyttä osaamista. Javaa voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin ja se onkin todella suosittu juuri siitä syystä. Tutkimuksessa Java-kehittäjien keskimääräinen vuosipalkka on noin 108 000 euroa.

9. Python

Myös Python on päässyt listalle yhtenä parhaiten palkkaa tienaavista ohjelmointikielistä. Python on korkean tason dynaaminen ohjelmointikieli, jota käytetään skriptaamiseen, työkalujen ja web-sovellusten kehittämiseen sekä datatieteeseen. Python kehittäjien kesimääräinen vuosipalkka on noin 115 000 euroa.

8. Swift

Swift on Applen kehittämä moderni yleiskäyttöön tarkoitettu kieli. Sillä on monipuoliset käyttökohteet, mutta yleisin ja suosituin käyttökohde on iOS- ja Mac-sovellusten kehittäminen. Swift-kehittäjän keskimääräinen vuosipalkka on noin 116 000 euroa.

7. Go

Go on lisännyt suosiotaan sen jälkeen, kun Googlen tiimin jäsenet lanseerasivat sen vuonna 2007. Se on yksinkertainen, helppokäyttöinen ja sillä saa asiat tehtyä nopeasti. Go on saanut paljon vaikutteita C:stä, mutta siinä on myös muistiturvallisuutta, roskienkeruuta ja rakenteellista tyypitystä koskevia merkittäviä parannuksia. Go-kehittäjän keskimääräinen vuosipalkka on noin 119 500 euroa.

6. Ruby

Ruby-kieli on ollut suosittu jo pitkään. Kysyntää sille on melko paljon ja se näkyy myös Ruby-kehittäjien palkassa. Kieli on suosittu lähinnä web-kehityksessä yhdessä kuuluisan Ruby on Rails -kehyksen kanssa. Rubyllä on myös muita apuohjelmia, skriptauksesta ja prototyyppien luomisesta pelikehitykseen. Koska Ruby on monikäyttöinen, niin sen opiskelu on aina kannattavaa. Ruby on myös korkean tason kieli, joka johtaa sovellusten nopeaan kehittämiseen (aivan kuten Python). Ruby-kehittäjän keskimääräinen vuosipalkka on noin 121 000 euroa.

5. Scala

Viiden parhaan joukosta löytyy Scala. Scala on korkean tason kieli, jossa yhdistyvät olio- ja funktionaalinen ohjelmointi. Se voidaan kääntää Javan tavukoodiksi ja sitä voidaan ajaa Javan virtuaalikoneessa (JVM). Se suunniteltiin alun perin ratkaisemaan joitakin Javaan kohdistuneita ”puutteita” ja kritiikkiä. Sillä on vahva ja innostunut yhteisö. Sillä on myös hyvät kirjastot, joten sen käytön aloittaminen on helppoa. Scala-kehittäjän keskimääräinen vuosipalkka on noin 123 000 euroa.

4. C/C++

C++-kielen osaajia arvostetaan laajalti eri teollisuuden aloilla, kuten videopelien kehityksessä, palvelimien ohjelmistosuunnittelussa, tietokantahallinnassa sekä avaruustutkimuslaitteiden kehittämisessä. Näiden ammattilaisten kysyntä heijastuu myös palkkatasossa: C++-osaajat sijoittuvat palkkavertailussa neljänneksi korkeimmalle, keskimääräisen vuosipalkan ollessa noin 125 000 euroa.

3. ABAP

Kehittäjät, jotka työskentelevät Abab-ohjelmointikielellä, sijoittuvat kolmanneksi parhaiten ansaitsevien joukkoon. Abab on SAP:n luoma edistyksellinen kieli, jota käytetään sovellusten kehittämiseen SAP-alustalla. Näiden kehittäjien keskimääräinen vuosiansio on noin 126 000 euroa.

2. Rust

Rust-ohjelmointikieli on nousemassa nopeasti sekä palkkatasoltaan että suosioltaan. Se on samankaltainen kuin C++, mutta sisältää kehittyneempiä ominaisuuksia, kuten muistiturvallisuuden ja turvallisen samanaikaisuuden, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan suorituskykyisiin ja laajamittaisiin sovelluksiin. Rustin käyttöönotto web3- ja lohkoketjusovelluksissa on ollut merkittävä tekijä sen suosion kasvussa. Esimerkiksi Solana-alustan sopimukset luodaan Rustilla, ei Solidityllä. Rust-kehittäjien keskimääräinen vuosipalkka on noin 137 000 euroa.

1. Solidity

Korkeimman keskipalkan omaava ohjelmointikieli on Solidity. Tämä kieli, jonka Ethereumin alkuperäinen tiimi kehitti, on viime aikoina saanut merkittävää suosiota. Yksi syy sen palkkojen huomattavaan nousuun on osaavien kehittäjien vähäisyys alalla. Solidity on korkean tason, oliopohjainen ohjelmointikieli, jota käytetään älykkäiden sopimusten logiikan kirjoittamiseen. Nämä sopimukset ovat yleisiä useimmissa nykypäivän lohkoketjuissa. Solidity-kehittäjien keskimääräinen vuosipalkka on noin 165 000 euroa.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Tietoa kirjoittajasta:

Jon Dillemuth
Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija

Jonilla on pitkä kokemus ohjelmistokehityksen parissa Javascriptin ja sen eri viitekehysten parissa ennen kuin hän siirtyi digimarkkinoinnin pariin.

Asiasanat:

C++ Ohjelmistokehitys Python C Scala Rust Java