ITIL®, IT-palvelunhallinta

Maailman suosituin IT-palveluhallinnan viitekehys.
Katso koulutukset

ITIL® koostaa yhteen parhaita IT-palveluiden hallintaan ja tuottamiseen (ITSM) liittyviä käytäntöjä, jotka tukevat organisaatiota muutokseen sopeutumisessa. Se on maailman suosituin viitekehys IT-palveluiden hallintaan, johon luottavat myös mm. NASA, Microsoft, Shell ja Disney. Eipä ihme, että ITILin suosio on valtaisaa kautta maailman, ja myös Suomessa sitä sovelletaan menestyksekkäästi useissa isoissa ja pienissä organisaatioissa. 

Uusin versio, ITIL 4, julkaistiin vuoden 2019 alussa. Se tuo käytännöllisen ja joustavan viitekehyksen organisaatioiden matkalle kohti uutta, digitaalista maailmaa yhdistämällä ihmiset, digitaalisuuden ja fyysiset resurssit. 

ITIL4 painottaa aikaisempaa versiota enemmän teknologiamaailmaa sekä toimintaa Agilen, DevOpsin ja digitaalisen transformaation kanssa. Uuden version perustana ovat yhteistyö, läpinäkyvyys, automatisointi ja kokonaisvaltainen työskentely. Aikaisemmista versioista löytyvät ydinelementit, jotka tekevät ITIListä niin arvokkaan, ovat luonnollisesti tallella. 

Katso alta tiivis tallenne, mitä uutta versionmuutos tuo. Elinkaaren sijasta on arvoketjut, 26 prosessin sijasta 34 kyvykkyyttä (practice) ja tiukasta prosessiajattelusta on siirrytty kokonaisvaltaisempaan näkökulmaan, jossa mm. ketteryys huomioidaan paremmin. 

ITIL 4 sertifioitumispolku 

Uuden version myötä myös sertifioitumispolku palveluhallinnan ammattilaisille on muuttunut entistä huomattavasti selkeämmäksi. 

Kuvan mukaisesti ITIL 4 Foundation toimii perustana kaikille jatkotasoille. 

Tämän jälkeen voit valita kahdesta polusta siirtyäksesi ylemmäs palvelunhallinnan ammattilaisen uralla. Toinen poluista johtaa ITIL Managing Professional (MP) ja toinen ITIL Strategic Leader (SL) nimitykseen. 

Voit katsoa jokaisen modulin kuvauksesta lyhyen videoesittelyn, joka avaa millaisiin tarkoituksiin ja tilanteisiin moduli on suunniteltu. ITIL Managing Professional (MP) polku koostuu neljästä modulista: 

ITIL Strategic Leader (SL) polku koostuu kahdesta modulista: 

Jos suoritat kaikki 5 modulia eli saavutat sekä ITIL MP että ITIL SL nimitykset, voit siirtyä ITIL Master -tasolle.

 

Tieturi is an Accredited Training Organization (ATO), ACCREDITED BY PEOPLECERT ON BEHALF OF AXELOS. 

ITIL® is a registered trademark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. The Swirl logo™ is a trademark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

Hae koulutuksista

Ajankohtaista luettavaa

Katso webinaarit