ITIL, IT-palvelunhallinta

Maailman suosituin palveluhallinnan viitekehys

ITIL, IT-palvelunhallinta

ITIL on kokoelma parhaita IT-palveluiden hallintaan ja tuottamiseen liittyviä käytäntöjä, jotka tukevat organisaatiota muutokseen sopeutumisessa. Eipä ihme, että sen suosio on valtaisaa kautta maailman, ja myös Suomessa sitä sovelletaan menestyksekkäästi useissa IT-organisaatioissa.

ITILin uusin versio, ITIL® 4, julkaistiin vuoden 2019 alussa. Se tuo käytännöllisen ja joustavan alustan organisaatioiden matkalle kohti uutta, digitaalista maailmaa yhdistämällä ihmiset, digitaalisuuden ja fyysiset resurssit.

ITIL 4 painottaa aikaisempaa versiota enemmän teknologiamaailmaa sekä toimintaa Agilen, DevOpsin ja digitaalisen transformaation kanssa. Uuden version perustana ovat yhteistyö, läpinäkyvyys, automatisointi ja kokonaisvaltainen työskentely. Aikaisemmista versioista löytyvät ydinelementit, jotka tekevät ITIListä niin arvokkaan, ovat luonnollisesti tallella.

Tieturi is an Accredited Training Organization (ATO), ACCREDITED BY PEOPLECERT ON BEHALF OF AXELOS. The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.