ITIL®, IT-palvelunhallinta

Maailman suosituin IT-palveluhallinnan viitekehys.
Katso koulutukset

ITIL® kokoaa yhteen parhaita IT-palveluiden hallintaan ja tuottamiseen (ITSM) liittyviä käytäntöjä, jotka tukevat organisaatioita muutokseen sopeutumisessa. Se on maailman suosituin viitekehys IT-palveluiden hallintaan, johon sertifioitumisen on suorittanut 2 miljoonaa ammattilaista. Fortune 500 -yrityksistä 82 prosenttia käyttää ITILiä, ja siihen luottavat esimerkiksi NASA, Microsoft, Shell ja Disney. Eipä ihme, että ITILin on niin suosittu kaikkialla maailmassa, ja myös Suomessa sitä sovelletaan menestyksekkäästi useissa isoissa ja pienissä organisaatioissa. 

Uusin versio, ITIL 4, julkaistiin vuoden 2019 alussa. Se tuo käytännöllisen ja joustavan viitekehyksen organisaatioiden matkalle kohti uutta, digitaalista maailmaa yhdistämällä ihmiset, digitaalisuuden ja fyysiset resurssit. 

ITIL4 painottaa aikaisempaa versiota enemmän teknologiamaailmaa sekä toimintaa Agilen, DevOpsin ja digitaalisen transformaation kanssa. Uuden version perustana ovat yhteistyö, läpinäkyvyys, automatisointi ja kokonaisvaltainen työskentely. Aikaisemmista versioista löytyvät ydinelementit, jotka tekevät ITIListä niin arvokkaan, ovat luonnollisesti tallella. 

Katso alta tiivis tallenne, mitä uutta versionmuutos tuo. Elinkaaren sijasta on arvoketjut, 26 prosessin sijasta 34 kyvykkyyttä (practice) ja tiukasta prosessiajattelusta on siirrytty kokonaisvaltaisempaan näkökulmaan, jossa mm. ketteryys huomioidaan paremmin. 

ITIL 4 sertifioitumispolku 

Uuden version myötä myös sertifioitumispolku palveluhallinnan ammattilaisille on muuttunut entistä huomattavasti selkeämmäksi. 

Kuvan mukaisesti ITIL 4 Foundation toimii perustana kaikille jatkotasoille. 

Tämän jälkeen voit valita kolmesta polusta siirtyäksesi ylemmäs palvelunhallinnan ammattilaisen uralla. Yksi poluista johtaa ITIL Managing Professional (MP) ja toinen ITIL Strategic Leader (SL) ja kolmas, uusin mahdollisuus ITIL Practice Manager (PM) nimitykseen. 

Voit katsoa jokaisen modulin kuvauksesta lyhyen videoesittelyn, joka avaa millaisiin tarkoituksiin ja tilanteisiin moduli on suunniteltu. ITIL Managing Professional (MP) polku koostuu neljästä modulista: 

ITIL Strategic Leader (SL) polku koostuu kahdesta modulista: 

ITIL Practice Manager (PM) polun rakenne on avattu tarkemmin kuvan alla. 

 

Tieturi is an Accredited Training Organization (ATO), ACCREDITED BY PEOPLECERT ON BEHALF OF AXELOS. 

ITIL® is a registered trademark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. The Swirl logo™ is a trademark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

Katso palvelunhallinnan koulutukset

Ajankohtaista luettavaa

Katso webinaarit