Muutosturvan kurssit auttoivat Heliä työllistymisessä

Julkaistu 20.12.2023
Lukuaika noin 3 min

Kokenut IT-ammattilainen Heli Hagelberg irtisanottiin keväällä 2023 ja hän päätti, että nyt on oiva tilaisuus käyttää sekä muutosturvan että työnantajan tarjoamat koulutukset ja päivittää omaa osaamista.

Tieturilla on pitkä kokemus muutostilanteisiin liittyvien osaamistarpeiden kouluttamisessa. Muutosturvakoulutuksiin osallistunut Heli antoi meille haastattelun käymistään koulutuksista.

Matka irtisanomisesta uudelle uralle

Kun elämä heittää eteemme haasteita, meidän on löydettävä keinoja selviytyä ja kasvaa. Tieturin koulutukset auttoivat Heliä löytämään uuden polun urallaan.

Heli valitsi Tieturin koulutuskumppanikseen, koska tarjonta vastasi täydellisesti hänen tarpeitaan. ELY- ja työvoimaviranomaiset tukivat hänen päätöstään, ja hän huomasi, että Tieturilla oli tarjolla juuri niitä kursseja, joita hän oli aina halunnut käydä.

”Kun minut irtisanottiin, tiesin heti, että Tieturi tarjoaa juuri sitä, mitä tarvitsen. Heidän koulutustarjontansa oli kattava ja löysin sieltä juuri ne kurssit, jotka auttaisivat minua työllistymään uudelleen”, Heli toteaa.

Tieturi olikin siis Helille jo ennestään tuttu kumppani, kun entinen työnantaja oli tarjonnut mahdollisuuden käydä erilaisia teknologiaan liittyviä koulutuksia. Myöhemmin toimiessaan Team Leaderina, osaamisen kehittäminen oli yksi Helin vastuualueista, ja Tieturin koulutukset olivat avainasemassa myös tässä prosessissa.

Tieturin asiakaspalvelu sujuvaa ja tehokasta

Heli otti yhteyttä Tieturin asiakaspalveluun, josta hänet ohjattiin Tieturin muutosturvakoulutusten asiantuntijalle Jyrki Tukian hoiviin.

”Tieturin asiakaspalvelu ja erityisesti myynnin yhteyshenkilö Jyrki Tukia, oli suureksi avuksi koulutusten valinnassa. Hän auttoi myös byrokratian hoitamisessa ja varmisti, että osallistuminen sujui ongelmitta”, Heli muistelee ensiaskeleitaan muutoksen tiellä Tieturin kanssa.

Jyrki avusti Heliä valitsemaan tulevaisuutta ajatellen sopivimmat kurssit ja katsoi, ettei tule päällekkäisyyksiä kurssivalintojen kanssa.

Irtisanomistilanteessa, byrokratian kanssa kahlaaminen voi olla voimia vievää työtä. Heli sai meiltä apua myös viranomaisten kanssa toimimiseen. Pääsääntöisesti, kaikkia byrokratia kouluttautumisen osalta työvoimatoimiston ja -kassan kanssa, hoitui Tieturin avustuksella ja Helille jäi hoidettavaksi vain hyväksymiskuittaukset kaikesta toiminnasta.

Uuden oppimista ja vanhan päivittämistä

Heli koki koulutukset motivoiviksi sekä palkitseviksi: ”Vaikka olin jo kokenut IT-alan ammattilainen, löysin Tieturin koulutuksista uutta ja tärkeää tietoa. ITIL4® Foundation ja Scrum Master I -koulutukset tarjosivat arvokasta lisäosaamista, kun taas Projektijohtamisen kuusipäiväinen johtamisohjelma, Project Champion 2.0, oli haastavampia, mutta erittäin palkitseva. Project Champion 2.0 oli kyllä täydellinen paketti ammattilaisille. Siitä yksi osuus oli monimuotoisuuden johtaminen, äärimmäisen hyvä kouluttaja, ja hän sekä koulutus toivat paljon miettimisen aihetta työelämän tilanteisiin. Koulutus on sparrailevaa keskustelua ja koin sen motivoivaksi. Tekoäly ja pilvipalvelut olivat sen sijaan uusia aiheita minulle, mutta niiden opiskelu oli erittäin hyödyllistä”, Heli miettii.

Koulutukset auttoivat Heliä merkittävästi työllistymisessä. Kun hän sisällytti nämä koulutukset CV:hensä ja LinkedIn-profiiliinsa, sekä korosti niitä työhaastatteluissa, hän huomasi merkittävän kasvun työnantajien kiinnostuksessa. Lopulta Helin työttömyysaika jäi vain neljän kuukauden mittaiseksi.

Heli on varma, että uudessa työssä voi hyödyntää kaikkea oppimaansa. Erityisesti tekoälyosaamisen ja ISTQB-testauskoulutuksen antamat taidot hän kokee arvokkaiksi. Lisäksi koulutusmateriaaleihin ja muistiinpanoihini voi aina palata, kun haluaa virkistää muistiaan ja oppimaansa.

Heli haluaa korostaa vielä lopuksi: ”Jos kohtaat samanlaisen tilanteen kuin minä, älä anna sen lannistaa sinua. Ota heti askel kohti uuden oppimista ja päivitä tietotaitoasi. Nopeus ja aktiivisuus ovat valttia tässä matkassa.”

Lue lisää: Muutosturva auttaa uudelleentyöllistymisessä

Asiasanat:

Koulutus Muutosturva

Aiheeseen liittyvät blogit:

Blogi 17.4.2024

Oppimisstrategiat työelämässä – Miten tuet henkilöstön osaamisen kehittymistä ja innovointia?

Lue lisää