Älä tyri Azuren käyttöönottoa

Published 14.11.2016
Reading time approx 2 min

Microsoft tarjoaa joukon ns. Software as a Service -pilvipalveluja (SaaS). Näitä ovat esim. Office 365 ja CRM Online. Azure on puolestaan alustapalvelu, jonka tavoitteena on toimia sovellusten, palvelujen ja palvelimien alustana. Azure on siis erittäin kustannustehokas ja skaalautuva alustapalvelu, joka tarjoaa sekä Infrastructure as a Service (IaaS) että Platform as a Service (PaaS) -palvelua sovellusten alustaksi. Tämän lisäksi Azure tarjoaa lisäpalveluita, joita hyödynnetään Azuressa hostattavien sovellusten toiminnassa.

Microsoft panostaa infrastruktuuriin sekä siihen liittyviin pilvituotteisiin enemmän kuin mihinkään muuhun. Tämän vuoksi Azure laajenee kovalla tahdilla ja siihen tulee jatkuvasti uusia parannuksia ja toimintoja.

Tällä hetkellä Azure on usein lisäresurssi verkon palveluiden tuottamiseen, joka on hyvä ottaa käyttöön vähitellen. Näin ollen tyypillinen käyttöskenaario on ottaa Azure ensin testauskäyttöön ja seuraavaksi implementoida soveltuvat osat toimintaan.

Azure on resurssi, johon kannattaa ihan oikeasti tutustua. Parhaassa tapauksessa Azure on palvelu, jolle yksinkertaisesti ei voi sanoa ei.

Azuren käyttöönotossa huomioitavaa:*

  • Lisäresurssi verkon palveluiden tuottamiseen 
  • Käyttöönotto vähitellen ja harkitusti
  • Tyypillinen käyttöskenaario: aluksi testauskäytössä, seuraavaksi soveltuvien osien valinta
  • Azure ei ole itsetarkoitus, mutta on merkittävä resurssi nykyisten lisäksi
  • Osaaminen ratkaisee – se kannattaa hankkia mahdollisimman varhaisessa vaiheessa
  • Näkemys ja ymmärrys on myös osaamista – sen saat koulutuksessamme

Tule 8.12. Tieturin aamiaisseminaariin kuulemaan mitä Azuren käyttöönotto ja hyödyntäminen tarkoittaa. Asiantuntijamme Kari Kuosa kertoo käyttöönoton ja hyödyntämisen yksityiskohdat selväksi suomeksi. Tilaisuudessa käsitellään myös Server 2016:n keskeisiä uudistuksia, mahdollisuuksia ja Azure-tukea.
Tilaisuus sopii myös esim. ICT-päättäjälle ja tilaisuudessa on mahdollisuus keskustella asiantuntijan kanssa henkilökohtaisesti.

About author:

Teemu Ahonen
Key Account Manager

Tags

Pilvipalvelu