Azure Fundamentals – hyvä katsaus Microsoftin pilvipalvelujen perusteisiin

Published 7.11.2019
Reading time approx 2 min
Azure Fundamentals

Azuren sertifiointeja on viime aikoina säädetty ja viilattu. Uusi sertifiointimalli on asettunut uomiinsa, ja uudet rooleihin perustuvat koulutusputket ovat nyt selkeitä kokonaisuuksia. Roolista riippumatta sertifiointiputken ja osaamisen kehittämisen aloittaa AZ-900: Microsoft Azure Fundamentals koulutus, jossa saa hyvät perustiedot Microsoftin Azure -pilvipalvelusta. Sen pohjalta on helppoa jatkaa seuraaviin koulutuksiin. 

Azure Fundamentals on kuuluu Microsoftin virallisiin MOC-kursseihin, ja sen voi maksaa SA-seteleillä (Microsoftin Sofware Assurance) vielä tammikuun 2020 loppuun asti. Voit lukea SA-setelit poistuvat -blogistamme lisätietoja SA-seteleiden käyttöön tulevista muutoksista.

Kävin itse kerryttämässä omaa pilvipalveluiden osaamistani hetki sitten. Kurssille mennessä minulla oli pääosin vain yleistä tietämystä sertifioinneista, ja siitä mitä osaamista jatkokurssit vaativat. Konkreettisesti en ollut päässyt vielä ohjelmaa käyttämään. Muut koulutukseen osallistujat olivat pitkän linjan infra-ammattilaisia ja osa heistä olikin käyttänyt Azurea jo pidemmän aikaa.

Minulle kurssi oli hyvä! Opin paljon uutta ja koulutus selvensi monta asiaa mm. palveluista ja hinnoittelusta. Koulutuksessa pääsin myös työskentelemään Azure-ympäristössä. Kokemukseni ja muiden kurssilaisten palautteen pohjalta koulutus soveltuukin niin Azuren vasta-alkajalle kuin pidempäänkin sen parissa töitä tehneelle. 

Osaava kouluttaja tuntee käytännön

Kouluttajanamme päivän koulutuksessa oli Kari Kuosa ProTrain IT:stä. Kari on erikoistunut Microsoft teknologioihin ja niiden käyttöönottoon erilaisissa käyttöskenaarioissa. Hän on työurallaan saanut olla mukana teknologian muutoksessa alkaen yksittäisistä palvelimista aina nykyisiin pilvipalveluihin asti. Karin vahva osaaminen ja kokemus näkyi muun muassa hyvinä käytännön esimerkkeinä.  

Azure Fundamentals -koulutuksen parhaat palat

Mielestäni koulutuksen paras anti on kokonaiskuva Azuren tarjoamista palveluista, mahdollisuuksista ja hinnoittelumalleista. Kouluttajan lisäksi myös aktiivisesti mukana olleet infraosaajat toivat kiinnostavia esimerkkejä reaalimaailmasta. Esimerkkien myötä asiat konkretisoituvat ja teoria asettui hyvin myös käytännön tasolle.

Yksi koulutuksen hienoista puolista on verkostoituminen muiden ammattilaisten kanssa. Lounas- ja kahvitauoilla keskusteltiin niin käytännön haasteista kuin niiden ratkaisuistakin. Uskon, että näistä ”vertaistuki”-keskusteluista on paljon hyötyä osallistujille.

Voin lämpimästi suositella koulutusta kaikille, jotka kaipaavat hyvää ja kattavaa yleiskatsausta Microsoftin pilvipalveluihin. Seuraava AZ-900: Microsoft Azure Fundamentals -koulutus on 8.1.2020, eli ehdit vielä hyödyntää kaappiin jääneet SA-setelit. 

Tags

Azure