Copilot for Microsoft 365 – miten se toimii ja miten sen saa käyttöön?

Published 26.1.2024
Reading time approx 5 min
Henkilö työskentelee Microsoft 365 Copilotilla kannettavalla tietokoneellaan

Copilot for Microsoft 365, organisaatioille suunniteltu tekoälyavustaja, on nyt saatavilla kaikille yrityksille ilman rajoituksia käyttöoikeuksien määrässä. Tekoälyn ja koneoppimisen voimin Copilot tarjoaa räätälöityä tukea Microsoft 365 -käyttäjille, auttaen heitä päivittäisissä tehtävissään kuten sähköpostien hallinnassa, kalenterien organisoinnissa ja datan analysoinnissa. Copilot integroituu sujuvasti Microsoft 365 -sovelluksiin, mikä mahdollistaa yritysten keskittyä olennaiseen, kun tekoäly huolehtii rutiinitehtävistä.

Microsoft 365 Chat – monipuolinen tekoälyavustaja työskentelysi tueksi

Osana Copilot-kokonaisuutta, Microsoft 365 Chat tekee työpäivistäsi sujuvampia. Se vähentää päivittäisiä rutiineja ja auttaa keskittymään merkityksellisiin tehtäviin hyödyntämällä Microsoft 365 -ympäristön tietoja, kuten sähköposteja ja kokouksia. Chatin kautta voit pyytää luomaan esimerkiksi yhteenvedon tiimillesi tämän kuun myyntistrategian päivityksestä, ja se kerää tarvittavat tiedot aamun tapaamisista, sähköposteista ja chat-viestiketjuista tuottaakseen haluamasi sisällön.

Microsot 365 Copilotiin chatista kuva

Lisäksi Copilot helpottaa tiedon organisointia henkilökohtaisesti. Kysymällä mitä uutta kollega tai tiimi on viime aikoina jakanut, Copilot kerää ja järjestää tiedon, tarjoten sinulle ajantasaisen katsauksen.

Microsoft 365 Copilot esimerkki chat kysymyksestä ja vastauksesta

Copilotin käyttömahdollisuudet eivät rajoitu vain chat-sovellukseen, vaan se on saumattomasti käytettävissä kaikissa Microsoft 365 -sovelluksissa. Tämä tekee Copilotista monikäyttöisen työkalun, joka mukautuu eri käyttötilanteisiin ja tehostaa päivittäisiä työtehtäviäsi.

Copilot Teams-sovelluksessa

Teamsissa Copilot toimii kuin oma henkilökohtainen avustajasi, sulautuen saumattomasti keskusteluihin. Se on aina valmiina oikeassa yläkulmassa, tuoden monipuoliset toiminnot suoraan keskusteluikkunaan.

Kuva Microsoft 365 Copilotin käyttöliittymästä Microsoft Teams sovelluksessa

Copilot pitää sinut ajan tasalla, vastaten nopeasti kysymyksiisi. Olipa kyse eilisen tapaamisen yhteenvedosta tai tietyistä aiheista, Copilot hakee tarvittavat tiedot välittömästi.

Kuva Copilotista, jossa näkyy miten Copilot voi auttaa teams-kokouksessa

Teams-kokouksissa se tarjoaa reaaliaikaisia yhteenvetoja kokouksen tärkeimmistä keskusteluista ja osallistujien mielipiteistä sekä ehdottaa jatkotoimia, tehostaen tiimisi työskentelyä.

Copilot tehostaa Excel-käyttöä

Excelin datan analysointi sujuu nyt vaivattomammin kuin koskaan Copilotin ansiosta. Se tarjoaa ketteriä analyysivinkkejä, tuottaa yhteenvetoja myyntidatasta ja visualisoi trendejä, helpottaen kompleksisten datamassojen hallintaa. Copilot ehdottaa käyttöösi Pivot-taulukoita ja kaavioita, jotka selkeyttävät tietoja entisestään.

Excelissä Copilot avautuu suoraan sovelluksen oikeaan reunaan, antaen välittömän pääsyn älykkäisiin toimintoihinsa. Sen avulla löydät etsimäsi tiedot nopeasti, ilman monimutkaisten kaavojen kirjoittamista.

Kuva Copilotista Microsoft Excel sovelluksessa

Kuvitellaanpa tilanne: sinulla on taulukko, joka sisältää kuukausittaiset myyntimäärät ja tuotekohtaiset yksikköhinnat. Jos haluat käsityksen kokonaismyynnistä tai tarkastella myynnin kuukausittaista kehitystä, Copilot auttaa sinua.

Voit pyytää Copilotia laskemaan kokonaismyyntejä, korostamaan tärkeitä arvoja, järjestämään ja suodattamaan dataa sekä tuottamaan myyntitrendeistä havainnollistavia graafeja, kaiken tämän ilman, että joudut itse syventymään kaavoihin.

Kuva siitä, kun Copilot analysoi excelissä olevaa taulukkoa

Pyyntöjen ja kysymysten perusteella Copilot luo visuaalisesti selkeän graafin tai Pivot-taulukon, joka tiivistää tiedot kätevästi.

Esimerkki siitä kuinka Copilot luo pyyntöjen ja kysymysten perusteella selkeän graafin tai Pivot-taulukon, joka tiivistää tiedot

Copilotin avulla voit siis keskittyä olennaiseen. Jätä tekniset yksityiskohdat, kuten kaavat ja rutiininomainen datan käsittely, Copilotin huoleksi, ja hyödynnä vapautuva aika tuottavammin.

Copilot vauhdittaa tekstintuotantoa Wordissa

Wordissa Copilot on kuin henkilökohtainen kirjoitusavustajasi, joka ehdottaa parannuksia ja auttaa rikastuttamaan tekstiäsi sekä visuaalisesti että sisällöllisesti. Se tunnistaa dokumenttisi kontekstin ja tarjoaa kohdennettuja ehdotuksia, jotka tekevät kirjoitusprosessista sujuvamman ja lopputuloksesta laadukkaamman.

Copilotin avulla Word-dokumenttien luominen ja muokkaaminen käy vaivattomasti. Se auttaa sinua mm.:

  • Luomaan alustavia tekstiluonnoksia annetun aiheen tai olemassa olevan materiaalin perusteella.
  • Tiivistämään pitkiä asiakirjoja selkeämmiksi ja ytimekkäämmiksi.
  • Uudelleenkirjoittamaan ja muotoilemaan tekstiä, esimerkiksi muuntamaan kappaleita taulukoiksi.
  • Etsimään lisätietoja, jotka tukevat ja vahvistavat kirjoittamaasi sisältöä.
Kuva Copilotista Microsoft Wordissa

Voit hyödyntää Copilotia myös silloin, kun tarvitset inspiraatiota tai sisältöä pilvipalvelussasi säilytettävistä tiedostoista, kuten oppaista tai suunnitelmista. Copilot auttaa sinua luomaan näiden pohjalta uutta materiaalia.

Kuva copilotista auttamassa referenssitiedostojen löytämistä

Lisäksi, jos haluat säätää dokumenttisi äänensävyä tiettyyn suuntaan, Copilot on apunasi myös siinä. Olipa kyseessä sitten virallisemman tai rennomman sävyisen tekstin tuottaminen, Copilot mukautuu tyyliisi ja tarpeisiisi, tarjoten juuri oikeanlaisia muokkausehdotuksia.

Copilotilla voit myös muuttaa tekstisi äänensävyä Word sovelluksessa

Copilotin tehostama PowerPoint-esitysten luonti

PowerPoint-esitysten luominen on entistä vaivattomampaa Copilotin avulla. Tekoäly auttaa sinua suunnittelemaan visuaalisesti vakuuttavia dioja, muuntamaan dokumenttisi sisällön interaktiiviseksi esitykseksi ja tarjoamaan suunnitteluehdotuksia. Copilotin ansiosta voit keskittyä viestisi tehokkaaseen välittämiseen, sillä se huolehtii esityksen visuaalisesta ilmeestä puolestasi.

Kuva Copilotista Powerpoint sovelluksessa

Kun haluat luoda esityksen tietylle aiheelle tai olemassa olevalle dokumentille, Copilot on valmis auttamaan. Se ei ainoastaan rakenna esityksesi sisältöä ja rakennetta, vaan lisää siihen myös kuvia, kaavioita ja muita elementtejä, jotka tekevät esityksestäsi entistä näyttävämmän.

Copilot luomassa kuvia, kaavioita ja muita elementtejä powerpoint esitykseen

Oletko tyytyväinen esityksesi runkoon, mutta haluat viilata yksityiskohtia? Copilot auttaa mielellään. Se voi säätää diojen asettelua, sisältöä ja ulkoasua juuri toiveidesi mukaisesti. Halusitpa sitten muuttaa fonttia, värimaailmaa tai diojen järjestystä, Copilot suorittaa nämä tehtävät nopeasti ja tarkasti, säästäen sinulta ylimääräistä vaivaa.

Copilotin avustuksella PowerPoint-esitysten luominen ja muokkaaminen on nopeampaa ja sujuvampaa kuin koskaan.

Copilot tuo tehokkuutta Outlookin käyttöön

Outlookissa Copilot tekee sähköpostien hallinnasta ja kalenterikutsujen koordinoinnista sujuvaa. Se tarjoaa kohdennettuja vastausehdotuksia saapuviin viesteihin ja auttaa sinua luomaan juuri oikean sävyisiä vastauksia nopeasti. Copilotin avulla voit personoida viestejäsi ja tuottaa kontekstiin sopivaa sisältöä vaivattomasti.

Toimiessasi Outlookissa, Copilot on kuin henkilökohtainen avustajasi, joka tehostaa viestintääsi automatisoiden rutiinitehtäviä. Se tarjoaa tiivistelmiä saapuneista viesteistä tai viestiketjuista, korostaen olennaisimmat kohdat ja antaen sinulle selkeän yhteenvedon keskeisistä asioista.

Kuva Copilotista Microsoft Outlook sovelluksessa

Kun olet kirjoittamassa viestiä, voit ohjeistaa Copilotia sisällöstä, jonka haluat viestiisi sisältyvän. Copilot valmistelee puolestasi luonnoksen, mikä säästää merkittävästi aikaasi ja vaivaasi. Ehdotukset sävyyn, rakenteeseen ja sisältöön ovat räätälöityjä tarpeidesi mukaan, olipa kyseessä sitten virallinen kokouskutsu tai rennompi päivitysviesti tiimillesi.

Kuva copilotista outlookin sisällä, missä copilot pyytää kertomaan, että millaista sisältöä käyttäjä haluaa sähköpostiviestiinsä

Copilotin ansiosta Outlookin käyttö on entistä tehokkaampaa ja miellyttävämpää, sillä se auttaa sinua hallitsemaan viestintääsi ja aikataulujasi vaivattomasti ja nopeasti.

Miten Copilotin saa käyttöön ja mitä Copilot maksaa?

Pienet ja keskisuuret yritykset voivat aktivoida Copilotin osana Microsoft 365 Business Premium- tai Business Standard -paketteja. Käyttöoikeudet ovat saatavilla 1–299 käyttäjälle, hintaan 30 dollaria kuukaudessa per käyttäjä.

Yritysasiakkaiden 300 käyttöoikeuden vähimmäisostoraja on poistettu ja Copilot on saatavilla Office 365 E3- ja E5-asiakkaille, aiemmin ostoon vaadittiin Microsoft 365 -lisenssi. Yritysasiakkaat voivat ostaa palvelun myös Microsoft Cloud Solution Provider -kumppaniverkoston kautta.

Copilot on saatavilla myös oppilaitosten ja korkeakoulujen henkilöstölle.

Copilot Pro ja uudet ominaisuudet

Copilot Pro tarjoaa yksittäisille käyttäjille pääsyn Copilotin edistyneimpiin ominaisuuksiin, tukien monipuolisesti kirjoittamista, koodausta, suunnittelua, tutkimustyötä ja oppimista. Sen avulla käyttäjät voivat hyödyntää uusimpia kielimalleja, kuten OpenAI:n GPT-4 Turboa, sekä luoda omia Copilot GPT -malleja tehostettujen tekoälyominaisuuksien avulla. Copilot Pron saatavuus ja tarkemmat tiedot Suomessa julkaistaan myöhemmin.

Koulutukset Copilotin tehokkaaseen hyödyntämiseen

Tieturin järjestämät Copilot-koulutukset tarjoavat syvällistä tietämystä Copilotin mahdollisuuksista. Kursseilla opit, kuinka tekoälyä ja Copilotia voidaan käyttää tehokkaasti Microsoft 365 -sovelluksissa, parantaen omaa ja tiimisi työskentelyä. Microsoft 365 Copilot peruskäyttäjälle -kurssi antaa perustiedot Copilotin hyödyntämisestä, kun taas Ryhmätyö Microsoft 365 -ympäristössä ja Microsoft 365 Copilot -kurssilla syvennytään tarkemmin Copilotin ominaisuuksiin sekä sen tarjoamiin tiimityön ja sisäisen kommunikaation mahdollisuuksiin.

About author:

Joop Tenhunen
Product Area Manager

Tags

Copilot Microsoft Copilot Microsoft 365 Copilot M365 Copilot