Hyvää Pride-viikkoa!

Published 26.6.2023
Reading time approx 2 min

Tänä vuonna Helsinki Pridea on juhlittu koko kesäkuun ajan ja vuoden 2023 teemana on Joy and Riot – Riemu ja kapina – Glädje och Revolt. Juhlinta huipentuu perinteiseen Pride-viikkoon 26.6.–2.7.2023.

Helsinki Pride -yhteisön tavoitteemme on, että osallisuus, tuki ja vaikuttaminen on mahdollista jokaiselle ilman pelkoa syrjinnästä. Yhteisön visiona on, että yhteiskunta on avoin ja turvallinen kaikille ja että syrjivät rakenteet yhteiskunnan kaikilla tasoilla on murrettu.

Pride-viikon aikana Tieturin logosta kuoriutuu sateenkaaren värinen versio. Pieni ele, mutta meille tärkeä. Tasa-arvo, yhtenäiset ihmisoikeudet ja oikeus olla oma itsensä ovat meille vahvasti tärkeitä. Siksi tällä viikolla logostamme löytyvät progressiivisen Pride-lipun värit. Siinä perinteiset sateenkaaren värit saavat rinnalleen mustan, ruskean, vaaleansinisen, pinkin ja valkoisen, joiden tarkoituksena on tehdä näkyväksi lhbtiq-yhteisön marginalisoidut ihmiset.

Olemme sitoutuneita edistämään yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa kokonaisvaltaisesti. Meillä jokainen saa olla oma, ihana itsensä – juuri sellainen kuin on.

Tämä näkyy myös pienissä asioissa. Muuttaessamme muutama vuosi sitten Töölönlahden kampukselle pääsimme vaikuttamaan Suomen Sokerin vanhan päärakennuksen remontissa ekologisen valaistuksen lisäksi niinkin proosalliseen asiaan kuin wc-tilojen merkitsemiseen.

Niin toimisto- kuin asiakastilojen wc:t on merkitty alun perin Taiteen edistämiskeskuksen tiloihin suunnitellulla, sukupuolineutraalilla merkillä. Tiedostamme, ettei jako naisten ja miesten wc-tiloihin palvele kaikkia, ja haluamme olla kaikille turvallinen tila tulla ja olla.

Turvallinen tila tulla ja olla kattaa niin oman henkilöstömme kuin asiakkaamme. Olen ilolla seurannut henkilöstökyselymme tuloksia, joista selkeästi kantautuu viesti siitä, että meillä on turvallista olla oma itsensä. Parisuhteesta kertoessa ei tarvitse miettiä, miten puolisoa nimittää eikä omaa seksuaalista suuntautumista tarvitse piilottaa. Tällä on valtava merkitys myös työhyvinvoinnin osalta.

Näistä syistä olemme hengessä (ja osa meistä myös paikalla) mukana Helsinki Pride -viikossa; yrityksenä arjen tekemisen lisäksi logomme kautta.

Hyvää Pride-viikkoa kaikille! Aurinkoa, yhteisöllisyyttä ja ennen kaikkea oikeutta olla sinä.

About author:

Pauliina Lautanen-Nissi
Business Director

Tags

Pride