Kuulumisia Microsoft Ignite 2017 -tapahtumasta

Published 27.9.2017
Reading time approx 2 min

Microsoft Ignite on Microsoftin suurin vuotuinen teknologiakonferenssi, joka pidetään tänä vuonna Orlandossa (Florida, USA). Vielä viikkoa ennen tapahtumaa seminaarin toteutuminen oli epävarmaa, koska Irma-hurrikaani oli hetkeä aiemmin iskenyt Floridaan todella raskaasti. Miljoonat ihmiset olivat sen jäljiltä ilman sähköä, vettä ja polttoainetta. Orlando itse säästyi suurilta tuhoilta, mutta antoi tilapäismajoitusapua monille, jotka joutuivat lähtemään kotoaan. Asiat kuitenkin järjestyivät, ja seminaari pääsi alkamaan ajallaan.

Seminaarissa on 24 000 osallistujaa, ja mikäli mukaan lasketaan samaan aikaan täällä pidettävän päättäjien Microsoft Envision 2017 osallistuja on meitä yhteensä yli 30 000. Voit kuvitella, miten 24 000 osallistujaa esimerkiksi lounastaa 1,5 tunnin aikana – melkoinen haaste. Jotain seminaaripaikan mittasuhteista kertoo, että tänään kuljin sisäisellä bussilla konferenssikeskuksen alueella, koska luento oli alueen toisessa päässä. Luentojen valinta on periaatteessa helppoa, koska niitä on seminaarissa yli 1600. Ongelma onkin siinä, että löytää itselleen oikean luennon ja ehtii sinne ajoissa.

Kirjoitan tätä seminaarin toisen päivän aamuna paikallista aikaa, joten jonkinlainen kuva on muodostunut tässä vaiheessa siitä, missä Microsoft, kumppanit ja asiakkaat menevät seuraavan 2-3 vuoden aikana. Mikään yllätys ei liene, että Azure ja Office 365 ovat täällä pääosassa. Merkille pantavaa on, että niihin tulleet uudet ominaisuudet ovat käyttäjäorganisaatioiden kannalta huomattavia parannuksia. Kaikessa täällä näkyy, että pilvi on oleellinen osa tietojärjestelmien kokonaisuutta.

Azuren osalta Microsoft esitteli monia uusia uudistuksia. Teknisesti odotettu uudistus oli Hyper-V virtualisoinnin mahdollistaminen Azuressa. Tietoturvan kannalta Security Centerin laajennukset tuovat Azuren valvonnan ja ylläpidon uudelle tasolle. Azuren hallinnolliset uudistukset mahdollistavat 70 % säästön virtuaalikoneiden hinnoissa ja tuovat mahdollisuuden kustannusten valvontaan

Windows Server 2016 -tuotteesta esiteltiin seuraava build, jossa yksi merkittävä uudistus on mahdollisuus ajaa Linux-ympäristöä Windows Containerissa. Ominaisuus demottiin ensi kertaa kaksi vuotta sitten ja on nyt käytettävissä itse tuotteessa.

Microsoft on monella tavalla avoimempi kuin aiemmin. Tämä näkyy vahvana päätelaitetukena sovelluksissa ja kehitystyökaluissa sekä iOSille että Androidille. En olisi vielä odottanut näkeväni päivää, jossa Linux olisi näin vahvasti näkyvissä tuotteissa ja demoissa – ja sehän on vaan hieno asia.
Ignite 2017 on mielenkiintoinen ikkuna tietotekniikan tulevaisuuteen, jossa mennään yhä enemmän digitalisaation maailmaan. Suomessa oli viikonloppuna poikkeuksellinen helleaalto, mutta täällä helleaalto kestää 365 päivää.

Microsoft Ignite 2017 pidetään 25.-29.9.2017 Floridassa. Löydät tapahtuman keynotet ja muita tapahtuman esityksiä täältä: www.microsoft.com/en-us/ignite

Kari Kuosa kouluttaa Tieturilla Microsoftin Infrastruktuuri -koulutuksia. Löydät ICT infrastruktuuri-koulutuksemme täältä: https://www.tieturi.fi/koulutusala/it-infrastruktuuri/

Kurkkaa Tieturin GO! -koulutukset: GO! – koulutus alkaa varmasti! >>

About author:

Kari Kuosa

Tags

IT-ala Microsoft

Blogs related to the subject:

Blog 16.8.2018

Koulutusten yö 23.8. – Opi kaikki haluamasi yhdessä yössä!

Read more