Power BI helpottaa raportointia

Published 31.10.2016
Reading time approx 1 min

Toivotko helpotusta ja selkeytystä raporttien laatimiseen? Onko esimerkiksi kuukausipalaveri jälleen lähestymässä ja keräät Exceliin lukuja eri tietolähteistä, jotta voisit muodostaa jonkinlaisen käsityksen liiketoiminnan tämänhetkisestä tilanteesta?

Näinä vuosina Microsoft on kehittänyt helppokäyttöistä ratkaisua näihin tarpeisiin. Huimaa vauhtia kehittyneiden Microsoft Power BI -raporttien avulla voidaan esimerkiksi liiketoiminnan raportteja automatisoida ja tarkastella selaimella tai vaikkapa älypuhelimella. Raporttien avulla voidaan havainnollisesti nähdä, mikä on esimerkiksi yrityksen projektien, talouden tai myynnin tilanne.

Power BI -raportteja tehdään käytännössä Power BI Desktop -ohjelmistolla, joka voidaan ladata ilmaiseksi Microsoftin sivuilta. Aluksi raportin tarvitsemat tiedot haetaan käyttöön. Tiedot voivat olla peräisin monenlaisista tietolähteistä, kuten Excel-taulukoista, tietokannoista ja pilvipalveluista. Tietoja voidaan automaattisesti siivota, jalostaa ja yhdistellä. Ohjelmiston käyttö onnistuu Excel-henkisesti ilman ohjelmointitaitoja.

Tietoa voidaan visualisoida ymmärrettävään muotoon monin tavoin. Raporteissa voidaan näyttää vuorovaikutteisia ja monipuolisia kaavioita ja tarvittaessa voidaan porautua yksityiskohtiin, kun halutaan ymmärtää mihin tieto perustuu. Ilmaisia visuaalisia kaaviomalleja on kymmenittäin ja uusia julkaistaan lisää jatkuvasti.

Halutut raportit voidaan julkaista Microsoftin pilven avulla organisaation käyttöön.

Voit tutustua lisää Power BI -maailmaan https://powerbi.microsoft.com -sivustolla. Käytännön opetusta aiheesta saat Tieturin kursseilla:

About author:

Mikko Sorsa

Tags

Microsoft Toimisto-ohjelmat Office 365 Raportti