Red Hatin Open Tour -kiertue kiinnosti ja innosti

Published 8.9.2022
Reading time approx 3 min

Red Hat ja Intel järjestivät elokuussa Open Tour -kiertueen Suomessa kolmella paikkakunnalla – Helsingissä, Jyväskylässä ja Oulussa. Avoimeen lähdekoodiin perustuvia IT-ratkaisuja tarjoavalla Red Hatilla on ollut oma maaorganisaatio Suomessa nyt noin puolitoista vuotta.

Open Tour -kiertueen aikana Red Hat on matkannut eri maihin ja kaupunkeihin. Tarkoituksena on koota yhteen asiakkaat, kumppanit ja kaikki open source -asiasta yleisesti ottaen kiinnostuneet.

Red Hat tunnetaan paitsi avoimen lähdekoodin ratkaisuistaan, myös avoimesta kulttuuristaan. Maajohtaja Katariina Holmgren muistuttikin, että liiketoiminnan kehityksessä on tärkeää huomioida teknologian ja prosessien lisäksi myös kulttuuri, kun halutaan modernisoida liiketoimintaa, sillä teknologia on vain yksi osa muutosta. Jos jatketaan vanhalla tavalla modernin teknologian kanssa, haluttuja tuloksia ei saavuteta.

Trendit heijastuvat osaamistarpeeseen

Kiertueen Helsinki-osuudessa, jossa itse olin mukana, näkyi hyvin se, mitkä aiheet ja trendit alaa ja asiantuntijoita nyt puhuttavat. Puheenvuoroissa toistuivat samat teemat: kyberuhkien jatkuva kasvu, tekoälyn laajempi hyödyntäminen ja pilvipalveluiden tehokkaammat ratkaisut.

Innovaatiopaneelissa sekä useissa asiakastarinoissa tuotiin esille konkreettisia esimerkkejä siitä, kuinka esimerkiksi Red Hat OpenShift Service on auttanut monia yrityksiä tuomaan stabiiliutta sekä skaalautuvuutta mukaan toimintaan. Se on vapauttanut näin resursseja ja antanut yrityksille mahdollisuuden keskittyä innovointiin ja ydinliiketoimintaan.

Rajapinnat, integraatiot ja turvallisuus aiheuttivat runsasta keskustelua myös yleisön toimesta. Osallistujia erityisesti kiinnosti ajatukset, kuinka rakentaa data-alustoja, jotka ottavat huomioon turvallisuuden, stabiiliuden sekä voimassa olevat säädökset ja silti pystyvät tuottamaan tekoälyä ja analytiikkaa.

Myös avoimeen lähdekoodiin liittyvistä haasteista huomautettiin useissa puheenvuoroissa ja kommenteissa. Varovaisuuteen ja tarkkuuteen pitää panostaa, kun kaikilla on pääsy samaan koodinpätkään, ja kaikki voivat sitä hyödyntää. Pohditaan sitä, miten turvata projekti oikein open source -ympäristössä sekä miten hyödyntää järkevästi avointa lähdekoodia omissa projekteissa ja omissa sovelluksissa.

Vahva ja innovoiva yhteisö

Open Tour -kiertueella oli paitsi teknologiaan keskittyviä esityksiä ja puheenvuoroja, myös enemmän liiketoimintaan keskittyviä osioita. Kiertueella Red Hatin ja muiden osallistujien puolelta tuli selvästi esille, että avoimen lähdekoodin yhteisö on vahva ja vahvistuu jatkuvasti.

Selkeä osoitus yhteisön vahvuudesta on se, että Open Tour -kiertue ja aiheet kiinnostivat ihmisiä, sillä esimerkiksi Helsingissä tapahtumapaikkaa jouduttiin muuttamaan viime hetkillä, kun ilmoittautuneita oli niin paljon. Aktiivinen yleisö ja mielenkiintoiset keskustelut paneelien aikana sekä niiden väleissä toivat yhteisön vahvuuden räikeästi esille. Esityksissä ja puheenvuoroissa muistutettuun myös, että monet suurimmat ohjelmistoinnovaatiot ovat syntyneet intohimoisen koodaamisen seurauksena juuri open source -yhteisöissä.

Red Hatille sen kumppaniekosysteemi – ja sen ylläpitäminen muun muassa Open Tour -kiertueiden avulla – on tärkeä osa tehokkaiden, joustavien ja avoimien ratkaisujen toimittamista globaalille asiakaskunnalle.

Koulutuskumppanina Tieturi tukee osaamisen kehittämistä

Tieturi on elokuun lopusta lähtien Red Hatin koulutuskumppani Suomessa. Yhteistyön myötä Tieturi tarjoaa monipuolisesti Red Hat -koulutusta, mukaan lukien avoimia ja paikan päällä pidettäviä kursseja sekä Red Hatin koko online-koulutusportfoliota. 

Koulutuskumppanina Tieturi voi näin tukea entistäkin paremmin IT-ammattilaisia kehittämään taitojaan ja asiantuntemustaan, jotka puolestaan auttavat yrityksiä ja organisaatioita maksimoimaan avoimen lähdekoodin teknologiainvestointien arvon. Tieturi tarjoaa täydellisen valikoiman Red Hat -kursseja ja sertifikaatteja Red Hat Enterprise Linuxille, Red Hat JBoss Enterprise Application Platformille, DevOpsille ja pilvelle. 

Red Hat Enterprise Linux (RHEL)

OpenShift

Ansible

About author:

Joop Tenhunen
Product Area Manager

Tags

Red Hat Red Hat Open Tour OpenShift