FrontpageSoftware developmentKvanttiohjelmointi tutuksi

Kvanttiohjelmointi tutuksi

star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_empty

Kvanttitietokoneet ovat viimein täällä ja kvanttiohjelmointi on avain niiden hyödyntämiseen. Päivän aikana opit, mitä niillä voi tehdä jo nyt, miten se tehdään ja teemme myös yhdessä oman kvanttiohjelman.

Päivä on suunnattu asiantuntijoille, projektipäälliköille ja esimiehille. Sen tarkoitus on antaa hyvä ymmärrys kvanttitietokoneiden mahdollisuuksista ja haasteista käytännön esimerkkien kautta. Sinun ei tarvitse osata ohjelmointia tai tuntea kvanttimekaniikkaa osallistuaksesi.


Location

Helsinki


Training formats

Classroom
Remote


Duration

1 day


Price

890 €

Kvanttiohjelmointi tutuksi koulutuksen sisältö

Kvanttitietokoneet: mitä niillä voi tehdä ja miten

 • Kvanttitietokoneet ovat viimein tehneet läpimurtonsa ja avaavat uusia ennen näkemättömiä mahdollisuuksia. Mahdottomina pidetyistä ongelmista on tulossa mahdollisia ratkaista.

Kvanttiohjelmoinnin käytännön case-esimerkkejä

 • Kvanttitietokoneiden alkutaival on visioinnin aikaa. Käytännön case-esimerkkien avulla on mahdollista hahmottaa, mikä on muuttumassa ja miten.

Kvanttiohjelmointi käytännössä ja valmiit kirjastot

 • Kvanttiohjelmoinnin kirjastoja on useita ja määrä kasvaa jatkuvasti. Tutustumme lyhyesti kolmeen esimerkkiin:
  • Cirq
  • TensorFlow Quantum
  • Qiskit

Kvanttiohjelmoinnin perusteet: esimerkin kautta oppii parhaiten

 • Teemme yhdessä kvanttiohjelmointitoteutuksen. Käytännössä tekemällä oppii parhaiten ja oppii ymmärtämään kvanttiohjelmoinnin tarjoamia mahdollisuuksia

Kvanttikoneet pilvessä

 • Kvanttitietokoneet ovat pilvinatiiveja eli harvalla organisaatiolla tulee tulevaisuudessakaan olemaan omaa konetta, vaan käyttö tulee tapahtumaan palveluna tarjottavien kvanttikoneiden kapasiteettia hyödyntämällä. Käymme läpi tämän hetken tarjonnan ja käyttöesimerkit.

Kouluttajana toimii Immo Salo, Qubit Value Oy:ltä. Immo Salo on toiminut valmentajana yrityksissä ja yliopistoissa vuodesta 2003 lähtien.

Aikataulu

Koulutuspäivä alkaa kello 9.00. Aamiaista on tarjolla kello 8.15 alkaen. Koulutuspäivä päättyy noin kello 16.00.