Webinaari: ISTQB-kurssien ja -sertifikaattien tarjonta laajenee – mitä ISTQB-ekosysteemiin kuuluu?

Time: 03.06.2024 09:00
Duration: 45 min

Tässä webinaarissa Kari Kakkonen Dragons Out Oy:stä kertoo ISTQB:n testauskurssien ja sertifikaattien laajenevasta tarjonnasta. Jo kymmeneen vuoteen kyse ei ole ollut enää vain yhdestä perustestaussertifikaatista, vaan itse asiassa sisältöjä on muutaman kymmenen kurssin verran. ISTQB:n ekosysteemi on maailman laajin testauksen yhteisö. Sertifikaattikokeita on pidetty jo yli miljoona kappaletta. Testaustermeissä ISTQB:n termit ovat de facto -standardi, jonka päälle kannattaa omaa osaamista lähteä laajentamaan.

ISTQB-perustason sertifikaatti Certified Tester Foundation Level version 4.0 elää nyt ensimmäistä vuottaan. Siinä yhdistyvät ketterän testauksen perusasiat kaikkeen testaukseen päteviin perustermeihin. Myös suositusta jatkotason sertifikaatista Advanced Level Test Manager on tulossa uusi versio. Moni muukin sertifikaatti elää uusimisen aikaa, kun sisältöjä uudistetaan 3-7 vuoden sykleissä riippuen sertifikaatista. Uusia sertifikaatteja tulee koko ajan lisää.

Tule kuulemaan uusimmat uutiset ISTQB-ekosysteemin kehityksestä sekä ISTQB:n Budapestin yleiskokouksesta!

Webinaarin ajakohta: maanantai 3.6.2024 klo 9.00–9.45. Webinaari on maksuton.

Webinaarin tallenne

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Webinaarin asiantuntija

Kari Kakkonen on 2021 EuroSTAR Testing Excellence Award -voittaja, Vuoden Testaaja 2021 -voittaja, ja DASA Exemplary DevOps Instructor 2023 -voittaja. Hän on Dragons Out Oy:n toimitusjohtaja ja lapsille tarkoitetun Dragons Out! -ohjelmistotestauskirjan kirjoittaja. Hän on myös kirjoittanut yhdessä Marko Rytkösen kanssa kirjan ACT 2 LEAD – Ohjelmistotestauksen johtamisen käsikirja.

Karilla on 25 vuotta testauskokemusta, 15 vuotta ketterää kokemusta, 10 vuotta DevOps-kokemusta ja 5 vuotta tekoälykokemusta. Hän on toiminut tietotekniikan konsultoinnissa, koulutuksessa, finanssialalla, vakuutusalalla, eläkevakuutusalalla, julkisella sektorilla, sulautettujen järjestelmien parissa, tietoliikennealalla, pelialalla ja teollisuudessa.

Kari oli ISTQB:n johtoryhmässä 2015–2021. Hän on TMMi:n hallituksessa ja FiSTB:n varainhoitaja.

Uutta oppia ohjelmistotestaukseen

Kari Kakkonen ja Dragons Out Oy:n tiimi kouluttavat Tieturilla useimpia ISTQB:n testauskursseja ja monia muita kursseja – tutustu tarjontaan alta!

Tags

ISTQB Testaus Ohjelmistotestaus