Anssi Rusanen – ketterä pionien kasvattaja

Published 15.8.2022
Reading time approx 2 min
Anssi Rusanen Tieturin koulutustiloissa

Tieturin sydän ovat Tieturin koulutuksen asiantuntijat sekä kouluttajamme. Syyskauden ensimmäisenä esittelyvuorossa on seniorikonsulttimme Anssi Rusanen.

Toista kertaa Tieturin punaisissa

Anssi on Tieturin paluumuuttajia. Hän työskenteli edellisen kerran Tieturilla reilu kymmenen vuotta sitten ja palasi Tieturille tammikuussa 2020.

Edellisellä kierroksella Tieturilla Anssi koulutti kännykkäohjelmointia, mm. Suomen ensimmäisiä Android-ohjelmointikursseja. Tällä kierroksella Anssi kouluttaa ketteryyteen liittyviä asioita. Lean, scrum ja SAFe® ovat Anssin vahvaa osaamisaluetta.

”Tieturin liiketoimintajohtaja Pauliina soitti ja kysyi, olisiko minulla halua palata Tieturin punaiseen”, Anssi muistelee. ”On ehkä vähän kliseistä sanoa, että on kuin olisin tullut kotiin takaisin. Tykkään paljon Tieturin kulttuurista ja ilmapiiristä, ja siksi on tuntunut todella hyvältä olla takaisin Tieturilla.”

Ketteryyttä edistämässä

Kouluttamisessa Anssi nauttii yksilöiden ja organisaatioiden auttamisesta pärjäämään paremmin ja hahmottamaan ketteryyteen liittyviä asioita oman työnsä puitteissa.

”Tykkään erityisesti siitä hetkestä, kun koulutuksessa osallistuja hoksaa jonkin asian. Kun huomaan lampun syttyvän hänen päässään”, Anssi kertoo. ”Hoksaaminen tapahtuu vastaanottajalla ja on hänen juttunsa. Ei siis minun.”

Toinen tärkeä asia Anssille on kuulla, että koulutus on vaikuttanut työarkeen myönteisesti ja vienyt sitä hyvään suuntaan. Ketteryyskoulutuksilla on tärkeä rooli organisaation kehittämisessä. Yhden esimerkin koulutuksen vaikutuksesta löydät CSC – Tieteen tietotekniikan keskuksen tarinasta scrum-koulutuksista muutoksen tukena.

Auttamisen kulttuuri

Aiemmin esitellyn Mintun tavoin myös Anssi arvostaa Tieturin kulttuuriin sisäänrakentunutta auttamisen asennetta.

”Meillä Tieturilla on vahva auttamisen kulttuuri. Kaikki auttavat tarvittaessa”, Anssi mainitsee. ”Tämä on osasyy siihen, että tunnen olevani täällä kuin kotonani.”

Kollegana Anssi on asioita muita energisoivasti eteenpäin vievä. Hänen vankka ketteryysosaamisensa heijastuu myös oman organisaation tekemiseen. Anssi nauttii ketterien toimintamallien vahvistamisesta ja organisaation eteenpäin viemisestä myös Tieturin omassa tekemisessä. Jatkuva kehittäminen onkin orgaaninen osa Tieturia.

Luonto palauttaa

Koulutuspäivien vuorovaikutukseen vastapainoa Anssille tuo luonto.

”Olen kotoisin Kainuusta. Palaudun parhaiten luonnossa, istumalla kivennokassa katsomassa, kuinka vesi virtaa”, Anssi toteaa. ”Hiljaisuus on parasta vastapainoa vuorovaikutuksen osalta intensiivisille koulutuspäiville.”

Vapaa-aikana Anssi nauttii luonnosta myös puutarhaa hoitamalla. Tällä hetkellä pioneja on laskurissa 134 kappaletta. Niille ja muille tuleville kasveille Anssi hankki keväällä puolisonsa kanssa tontin Porvoosta. Ensisijaisesti ajatuksena on työstää puutarhaa, myöhemmin tontille nousee todennäköisesti myös mökki. Tontin osalta pihasuunnittelu oli keväällä käynnissä, ja viime kesän ohjelma oli siltä osin selvä.

Katso myös muut tieturilaisten esittelyt.

Tags

Tieturilaiset