Excel Dashboard ja sen mahdollisuudet raportointivälineenä

Published 17.4.2018
Reading time approx 1 min

Moni käyttää Excel Dashboard -sovellusta raportoidessaan sen yksinkertaisuuden takia. Usein jää kuitenkin huomaamatta asioita, joilla voitaisiin saada raportista vieläkin enemmän irti sekä käyttöasteen että visualisoinnin kannalta. 

Excelissä on monia mukavia työkaluja, joilla saa rutkasti enemmän näyttävyyttä raportteihin. Osittajat pivot:ien suodattamisessa ovat jo monille arkipäivää, mutta siihen se useimmiten sitten jääkin.

Osittajalla voidaan suodattaa useita pivot:eja ja osittajaan saa myös useampia sarakkeita, jolloin vältytään turhilta vierittämisiltä.

Kuvassa pari osittajaa, jolla suodatetaan useampia pivot-taulukoita.

Pohjana raporteille kannattaa käyttää Excelin taulukko-ominaisuutta. Toiminto on monille vielä varsin vieras, mutta se antaa paljon joustavuutta niin pivot-taulukoiden päivityksissä, kun ihan tavallisten kaavioiden ja valintalistojen teossa.

Pivot-taulukko ei ole Excel Dashboard -kokonaisuuden ainoa autuaaksi tekevä työkalu. Usein tarvitaan myös valintalistoja, vierityspalkkeja ja funktioita, joilla tietoa haetaan.

Esimerkki valintalistasta:

Valintalistan lähteenä käytetään taulukkoa ja tulokset haetaan funktioiden avulla. Näin saadaan valintalistasta dynaaminen.

Valintalistoja ja muita objekteja löytyy Kehitystyökalu-valintanauhasta (Developer). Ei pidä unohtaa myöskään Excelin asetuksia, josta voidaan myös löytää hyvä asioita, kuten taustaruudukon piilottaminen jne.

Lisää ideoita ja oppia saat Tieturin järjestämältä Excel Dashboard kurssilta. 

Tags

Excel Microsoft Toimisto-ohjelmat Office 365 Raportti