Laadukkaiden tekoälykuvien luominen helposti!

Published 20.12.2023
Reading time approx 3 min

Tekoälykuvat ovat kasvattaneet suosiotaan valtavaa vauhtia viimeisen vuoden aikana, ja kuvageneraattorit ovat muuttaneet lyhyessä ajassa jo pysyvästi kuvien luomisprosessia verrattuna perinteiseen valokuvaukseen. Nykyään tekoälyllä pystytään luomaan jo niin laadukkaita kuvia, että niitä on usein mahdoton erottaa aidosta valokuvasta kauempaa katsottuna. Tämä luo myös yrityksille uusia mahdollisuuksia mm. näyttävien markkinointimateriaalien luomiseen kustannustehokkaasti.

Laadukkaiden tekoälykuvien luominen vaatii kuitenkin opettelun alussa aktiivista harjoittelua sekä kärsivällisyyttä, jotta eri työkalujen kanssa pääsee hyviin lopputuloksiin. Seuraavaksi käymme läpi muutamia yleisiä vinkkejä, joiden avulla pääset nopeasti alkuun sekä luomaan upeita tekoälykuvia mahdollisimman suoraviivaisesti.

Valitse oikea tekoälysovellus

Markkinoilla on monia erilaisia kuvageneraattoreita, jotka pystyvät luomaan jo todella korkeatasoisia tekoälykuvia erilaisiin käyttötarkoituksiin, kuten yrityksen markkinointiin ja viestintään. Jotkut sovellukset ovat toisia parempia erityisesti realististen kuvien luomisessa, kun taas toiset ovat vahvimmillaan luovemmissa kuvatyyleissä.

Kun valitset tekoälysovellusta, harkitse tarkkaan, mitä haluat kuvalla saavuttaa:

 • Jos haluat luoda mahdollisimman realistisen kuvan, valitse kuvageneraattori, joka on koulutettu mahdollisimman suurella määrällä aitoja valokuvia, kuten Stable Diffusion XL tai Midjourney.
 • Jos taas haluat saada mahdollisimman luovan lopputuloksen, valitse kuvageneraattori, joka antaa sinulle enemmän luovia vapauksia, kuten Stable Diffusion 1.5, minkä päälle on luotu satoja erilaisia lisäversioita, joiden avulla voit luoda vapaasti mitä tahansa kuvatyylejä.
 • Jos taas haluat luoda konseptitason kuvia mahdollisimman helposti, kannattaa sinun valita Dall-E 3.

Kirjoita tarkka kehote

Voit luoda kuvia tekoälyllä helpoiten kirjoittamalla sille halutunlaisen kehotekomennon. Kehotekomento on kuvageneraattorille annettu ohje, jonka avulla tekoäly pystyy luomaan ohjeiden mukaisen kuvasisällön.

Kehotteen keksiminen voi olla alussa hieman haastavaa, mutta opettelussa kannattaa olla kärsivällinen, sillä se on äärimmäisen tärkeää laadukkaan lopputuloksen saamiseksi. Kehotus kannattaa siis kirjoittaa mahdollisimman huolella, jotta tekoäly ymmärtää syvemmällä tasolla, millaisen lopputuloksen haluat tuottaa.


Tekoälyn luomassa kuvassa on onnellinen Shiba-koira, joka on keskellä värikkäitä palloja. Koira on iloisella päällä ja sen ilme on leikkisä ja ystävällinen. Valaistus on kirkas ja luo lämpimän tunnelman.

Laadukkaan kehotteen kirjoittamisessa kannattaa huomioida:

 • Kohde: Mikä on kuvan pääkohde?
 • Ympäristö: Millaiseen ympäristöön pääkohde on sijoitettu?
 • Yksityiskohdat: Millaisia yksityiskohtia kuvasta löytyy?
 • Sommitelma: Millainen kuvan sommitelma on? Onko se lähi-, puoli- vai laajakuva?
 • Formaatti: Onko kuva pysty- vai vaakakuva
 • Tunnelma: Millaisen tunnelman haluat välittää?
 • Valaistus: Millaisen valaistuksen haluat luoda? Mistä suunnasta valo tulee?
 • Värimaailma: Millainen värimaailma kuvassa on? Onko siinä käytetty esim. vastavärejä tehokeinona?

Kokeile rohkeasti erilaisia kehotteita

Jos et ole tyytyväinen kuvageneraattoreiden luomiin kuviin, kokeile tarpeeksi erilaisia kehotteita. Kokeile vapaasti eri sanoja sekä lauseita, jotta näet, miten ne vaikuttavat lopulliseen kuvaan. Voit myös pyytää ystäviäsi tai kollegoitasi antamaan palautetta kuvista. Heidän palautteensa voi auttaa sinua parantamaan kehotteitasi.


Tekoälyn luomassa kuvassa on naisen muotokuva, jossa hän seisoo vuoristomaiseman edessä auringonlaskun aikaan. Taustalla näkyy vuoria ja vettä. Kuva “on otettu” vuoren huipulta. Auringonlasku luo kuvan yli kauniin kultaisen hehkun.


Tekoälyn luomassa kuvassa on punainen klassinen urheiluauto, joka on parkkeerattuna mukulakiviselle tielle. Taustalla on kaunis auringonlasku, joka luo oranssin ja violetin sävyjä taivaalle, ja näkymä avautuu vuorille ja veteen. Auto on kuvattu lähikuvassa, ja se heijastaa auringonlaskun värejä kiiltävässä maalipinnassaan. Palmupuu lisää kuvan eksklusiivista ja lämpimän ilmaston tunnelmaa.

Harjoittele, harjoittele, harjoittele

Paras tapa oppia luomaan laadukkaita tekoälykuvia on harjoittelu. Mitä enemmän harjoittelet, sitä paremmiksi tulet.

Aloita helpoista aiheista ja siirry vasta myöhemmin monimutkaisempiin ympäristöihin, aiheisiin ja yksityiskohtiin. Yleensä parhaimmat lopputulokset syntyvät rohkean kokeilun kautta, joten älä pelkää kokeilla uusia asioita sekä rikkoa sääntöjä!

Si­nua saat­tai­si kiin­nos­taa

About author:

Anttu Koistinen
CEO, CasvuGen

Antun päätavoitteena on tehdä tekoälyn tehokkaasta käyttämisestä mahdollista kenelle tahansa, ilman aikaisempaa kokemusta. Hän hyödyntää moninaisia AI-työkaluja myös päivittäin oman työnsä tehostamisessa.

Tags

Tekoäly Generatiivinen tekoäly