Tietoturvasetelillä tukea yritysten tietoturvan kehittämiseen

Published 1.12.2022
Reading time approx 2 min

Valtioneuvoston asetus tietoturvan kehittämisen tuesta eli niin kutsutusta tietoturvasetelistä on tullut voimaan 1.12.2022. Tällä uudella määräaikaisella tuella yritykset voivat konkreettisesti kehittää omaa tietoturvaosaamistaan ja parantaa järjestelmiensä tietoturvaa.

Kenelle tietoturvaseteli on suunnattu?

Tietoturvan kehittämisen tuki, eli tietoturvaseteli, on suunnattu Suomeen rekisteröityneille yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen yrityksille. Tietoturvaseteleissä on kaksi suuruusluokkaa:

  • Enintään 15 000 euroa yritystä kohden. Tätä pienemmän kokoluokan tukea yritykset voivat hyödyntää esimerkiksi henkilökunnan kouluttamiseen ja osaamisen kehittämiseen tai tietojärjestelmiensä tarkastus- ja arviointityöhön.
  • Enintään 100 000 euroa yritystä kohden. Tätä suuremman kokoluokan tukea yritykset voivat hyödyntää uhkamallinnuksiin ja hyökkäyksenestotestauksiin sekä näiden perusteella tarvittaviin välittömiin toimiin tietoturvan parantamiseksi.

Yritykset eivät voi saada molempia tukia tai useampaa saman kokoluokan tukea.

Yrityksen tulee täyttää tiettyjä edellytyksiä tuen saamiseksi, lisätietoa tietoturvan kehittämisen tuen edellytyksistä Traficomin sivuilta.

Miten tietoturvaseteliä voi hakea?

Tietoturvan kehittämisen tukea voi hakea Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskukselta 1.12.2022 alkaen. Tietoturvasetelin hakulomake ja hakuohjeet löytyvät Traficomin sivuilta. Hakemuksessa kannattaa olla nopea, sillä kokonaisuudessaan tietoturvan kehittämisen tukeen on varattu 6 miljoonaa euroa.

Koulutusta tietoturvan johtamiseen ja tekniseen toteutukseen

Löydät valikoimistamme koulutukset niin tietoturvapolitiikan hallintaan kuin tekniseen toteuttamiseen. Koulutukset kattavat kaikki tietoturvan osat, ja valikoimistamme löytyy sopiva tietoturvakoulutus niin tietoturvan suunnittelun johtajalle kuin sen teknisestä toteutuksesta vastaavalle henkilöllekin.

Koulutusta tietoturvan johtamiseen

Kehity teknisen tietoturvan taitajana

Uutta oppia pilvipalveluiden tietoturvaan

Katso kaikki tietoturvakoulutuksiimme

Lisätietoja:

Joop Tenhunen
tuoteryhmäpäällikkö, Tieturi
puh. +358 50 478 0280
joop.tenhunen@tieturi.fi

About author:

Joop Tenhunen
Product Area Manager

Tags

Tietoturva Tietoturvallisuuden hallinta Tietoturvan johtaminen Koulutus