Webinaari: Tekoälyn vaatimukset datalle

Time: 04.04.2024 13:00
Duration: 45 min

Haluatko tietää, mitkä ovat tekoälyn hyödyntämisen vaatimukset organisaation tiedonhallinnalle ja tietoarkkitehtuurille? Millainen data on hyvää AI:lle? Liity mukaan tähän webinaariimme!

Tieto on AI:n polttoaine ja tiedon laatu määrittää sen kuinka käyttökelpoisia ratkaisut lopulta ovat. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että AI -ratkaisujen kehittämisen rinnalla täytyy tehdä tietoon liittyvää kehittämistä. Tyypillisiä kehityskohteita ovat tiedon dokumentoiminen, tiedon laadun varmistavat laatusäännöt sekä tarkistukset, tietovirtojen kuvaaminen ja laadun varmistamiseen liittyvien prosessien sekä vastuiden kuvaaminen.

Sisältö tietohallintawebinaarissa

  • Mitä AI:n ja GenAI:n toimintatapa vaatii datalta?
  • Tiedon kuntoon saamiseen vaadittavat toimenpiteet (data governance)
  • Tekoälyn vaatimukset tietoarkkitehtuurille
  • Tiedon jakelemisen toteutus (data mesh)

Webinaarin ajankohta: torstai 4.4.2024 klo 13.00 – 13.45. Webinaari on maksuton.

Webinaarin tallenne

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tietoarkkitehtuuriwebinaarin asiantuntija

Webinaarin asiantuntijana toimii Sakari Olli. Sakari vastaa Enterprise Architectinä OP vähittäispankin arkkitehtuurista. Hän on ollut viimeiset vuodet uudistamassa tietoarkkitehtuuria, rakentamassa tiedonhallinnan parhaita käytäntöjä sekä luomassa koneoppimista hyödyntäviä ratkaisuja.

Aiheeseen liittyviä kursseja

Haluatko saada tietoa alan kuulumisista, tulevista webinaareistamme ja asiantuntijoiden kirjoittamista blogeista? Tilaa uutiskirjeemme. Voit valita kirjeen kiinnostuksesi mukaan ja saat kirjeen kerran kuukaudessa.

Tags

Tekoäly Tietoarkkitehtuuri