Webinaari: Surffaa kvanttivallankumouksen aallonharjalla!

Time: 04.03.2022 09:30
Duration: 45 minuuttia

Tässä webinaarissa tutustumme kvanttitietokonemarkkinan tunnetuimpiin toimijoihin, keskeisiin teknologioihin sekä käymme läpi lyhyesti käytännön esimerkkejä hyödyntämiskohteista nyt ja lähitulevaisuudessa.

Tervetuloa kuulemaan lisää ja innostumaan aiheesta!

Webinaarin pidettiin 4.3.2022 klo 9.30 – 10.15.

Webinaarin sisältö

Webinaarisarjan kolmannessa osassa sukellamme kvanttitietokoneiden käytännön toteutuksiin ja esimerkkeihin. Kvanttivallankumouksen lähtölaukaus ammuttiin vuonna 2019, kun päivänvalon näki ensimmäinen esimerkki kvanttitietokoneiden kyvystä tehdä jotain, mihin perinteiset tietokoneet eivät kykene.

Vuonna 2022 kvanttitietokoneet ovat jo kaikkien saatavilla pilvipalveluiden kautta. Maailmalta löytyy jo useita esimerkkejä käytännön toteutuksista, joissa ulosmitataan niitä hyötyjä ja odotuksia, joita kvanttitietokoneisiin on pitkään ladattu.

Kvanttivallankumous on vasta alussa, mutta nyt on erinomainen ajankohta aloittaa käytännön tutustuminen sen tarjoamiin mahdollisuuksiin ja saatavilla olevien esimerkkien kautta ymmärtää, mitä nuo mahdollisuudet käytännössä tarkottaisivat omalla toimialalla ja yrityksessä.

Keskeistä kvanttitietokoneiden mahdollisuuksien hyödyntämisen näkökulmasta on ymmärtää, mihin ne parhaiten soveltuvat, missä kulkevat niiden suorituskyvyn rajat nyt ja mitä on odotettavissa nopeasti etenevän kehityksen myötä. Konkreettiset esimerkit ovat paras tapa saavuttaa tämä tavoite.

Webinaarin asiantuntija

Webinaarin puhujana on Immo Salo (tj., Qubit Value), joka on toiminut valmentajana yrityksissä ja yliopistoissa vuodesta 2003 lähtien. Hän on sarjayrittäjänä keskittynyt digitaaliseen murrokseen vuodesta 2006. Immo on kirjoittanut useita tietokirjoja aiheista tekoäly, big data, pilvipalvelut ja analytiikka.

Tieturin koulutuksia

Tags

Tekoäly Kvanttiohjelmointi