8 syytä opiskella Javaa vielä vuonna 2024 

Julkaistu 23.11.2023
Lukuaika noin 3 min
8 syytä opiskella javaa vielä vuonna 2024

Vuonna 2024 monet miettivät, onko Java yhä merkityksellinen ohjelmointikieli. Niin yritysten kuin opiskelijoidenkin keskuudessa herää kysymys, pitäisikö heidän siirtyä toisen ohjelmointikielen pariin. Java on edelleen tärkeä kieli, mutta se ei välttämättä ole paras valinta jokaiselle. Vaikka Java on ollut suosittu jo yli kahden vuosikymmenen ajan, monet muut kielet ovat nousseet esille ja tarjoavat omia etujaan. Niin yritysten kuin opiskelijoidenkin tulisi miettiä, mikä kieli parhaiten täyttää heidän tarpeensa. 

Mihin Javaa käytetään? 

Java on monipuolinen ohjelmointikieli, joka mahdollistaa tehokkaiden ja luotettavien sovellusten kehittämisen. Vaikka se on keskeinen Android-sovellusten luomisessa, Android ei käytä Java SE -alustan koko kirjoa. Java on erityisen suosittu yrityssovellusten kehittämisessä, ja sitä käytetään laajalti verkkosovelluksissa, big data -projekteissa ja mobiilisovelluksissa. Sen avulla voidaan rakentaa vankkoja, skaalautuvia ja turvallisia järjestelmiä, minkä vuoksi monet maailman suurimmat yritykset luottavat siihen kriittisissä sovelluksissaan. 

Yksi Javan tärkeimmistä eduista on sen alustariippumattomuus, mikä tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää missä tahansa käyttöjärjestelmässä. Tämä tekee siitä ihanteellisen valinnan yrityksille, joiden on kehitettävä monialustaisia sovelluksia.  

Yksi Javan merkittävistä eduista on sen oppimisen suhteellinen helppous verrattuna moneen muuhun ohjelmointikieleen. Tämän vuoksi Java on erinomainen valinta koodauksen opiskelussa, sillä se mahdollistaa opiskelijoiden pääsyn koodauksen maailmaan ilman syvällistä teknistä taustaa. Lisäksi Javalla on valtava ja aktiivinen kehittäjäyhteisö, joka tuottaa jatkuvasti uusia kirjastoja ja työkaluja. Koulutuksen avulla opiskelijat voivat saada paremman ymmärryksen näistä resursseista ja oppia hyödyntämään niitä tehokkaasti. 

Kannattaisiko sinun opiskella Javaa 

Ohjelmistoa kehittäessä on tehtävä paljon päätöksiä käyttämästäsi teknologiasta. Yksi tärkeimmistä päätöksistä on se, mitä ohjelmointikieltä käytät verkkosivustollesi ja sovelluksiisi. Valittavana on monia kieliä, mutta Javan suosiota ei voi kyseenalaistaa. Listasimme kahdeksan kohdan listan syistä, joiden vuoksi sinun kannattaisi harkita Javan opiskelua sekä käyttöä. Tässä listatut Javan hyvät puolet perustuvat Javan nykyisiin tarpeisiin, uusiin markkinoille tuleviin Javan osia korvaaviin teknologioihin ja Javan pitkäikäisyyteen eli siihen, kuinka kauan yritykset käyttävät Javaa ennen kuin ne siirtyvät toiseen ohjelmointikieleen.  

  1. Laaja käyttö: Java on yksi maailman suosituimmista ohjelmointikielistä, ja sitä käytetään monenlaisissa sovelluksissa: web-sovelluksissa, Android-sovelluksissa, palvelimilla, sulautetuissa järjestelmissä ja monissa muissa. 
  1. Yritysten kysyntä: Monet suuryritykset ja instituutiot käyttävät Javaa kriittisissä järjestelmissään. Nämä järjestelmät tarvitsevat osaajia ylläpitämään, päivittämään ja laajentamaan niitä. 
  1. Alustariippumattomuus: Java-koodi on siirrettävää, sillä se käyttää ”kirjoita kerran, aja missä tahansa” -periaatetta. Tämä tekee Javasta erityisen houkuttelevan kielen monenlaisiin projekteihin. 
  1. Tukeva yhteisö: Java-yhteisö on aktiivinen ja tukeva. On olemassa lukemattomia kirjastoja, työkaluja ja resursseja, jotka ovat saatavilla ja voivat auttaa kehittäjiä. 
  1. Jatkuva kehitys: Javaa päivitetään säännöllisesti uusilla versioilla, jotka tuovat mukanaan uusia ominaisuuksia, parannuksia ja turvallisuuspäivityksiä.  
  1. Opiskelun monipuolisuus: Java on erinomainen kieli aloittelijoille sen selkeän syntaksin ja vahvan olio-orientoituneen lähestymistavan vuoksi. Se antaa hyvän perustan muiden ohjelmointikielten opiskelulle. 
  1. Suorituskyky ja skaalautuvuus: Java-virtuaalikone (JVM) on optimoitu suorituskykyä ja skaalautuvuutta varten, mikä tekee siitä hyvän valinnan suuriin ja vaativiin järjestelmiin. 
  1. Monipuoliset työmahdollisuudet: Java-osaajat voivat työskennellä monenlaisissa projekteissa ja toimialoilla. Javaa käytetään kaikessa finanssijärjestelmistä terveydenhuollon sovelluksiin ja mobiilipeleihin. 

Vaikka uusia ohjelmointikieliä ja tekniikoita tulee jatkuvasti markkinoille, Java on säilyttänyt asemansa yhtenä teollisuuden peruspilareista. Javan opiskelu antaa kehittäjälle vankan pohjan, jolle rakentaa uraansa ohjelmoinnin parissa. 

Katso Tieturin Java-koulutukset: 

Asiasanat:

Ohjelmointi Java Ohjelmistokehitys Backend