AWS on väärinymmärretty mahdollisuus, joka tarjoaa paljon

Julkaistu 26.4.2018
Lukuaika noin 2 min

AWS eli Amazon Web Services mielletään usein vain kehittäjien ja koodaajien käyttämäksi alustaksi. Kuitenkin monet tunnetut ja kansainväliset järjestöt sekä yritykset kuten Adobe, Lamborghini, BMW, Adobe, FC Barcelona, Interflora, ICAO käyttävätkin sitä omien sovelluksiensa, ratkaisuidensa ja IoT tuotteidensa ajo-alustana.

AWS tarjoaa Lambdan, Glacierin ja muiden palvelujen lisäksi myös oivallisen alusta Microsoft työkuormien (workloads) ajo-alustaksi. Esimerkiksi alla olevasta kuvasta käy ilmi, mitä työkuormia AWS:n tarjoamassa IaaS (Infrastructure As A Service) alustalla voisi ajaa:

Lisäksi AWS tarjoaa yhtenä ratkaisuna aidon MS Active Directoryn, joka voi toimia irrallisena autentikointialustana tai se voidaan liittää osaksi yrityksen omaa aktiivihakemistoa eli luoda Hybrid ratkaisu. Yksinkertaisempaan AD:ta vastaavaan hakemistotarpeeseen voi hyödyntää Simple Directorya, joka on kustannuksiltaan edullisempi mutta toiminnoiltaan AD autentikointialustaa ja LDAP hakemistoa vastaava. Molempia voidaan käyttää vaikka backup, testi- ja kehitysympäristöjen pohjana.

Itse pidän erityisesti AWS Workspace etätyöpöydistä (https://youtu.be/SsXDDqlItTY). Windows 10 pohjainen työasema on käytössä aina, kun sitä tarvitaan ja kustannuksia tulee vain työaseman käytöstä. Työaseman ”raudaksi” on useita vaihtoehtoja – yksikertaisista ja edullisista 2 vCPU + 4GB RAM koneista aina 8GB NVIDIA näytönohjaimella, 8vCPU + 15GB RAMilla varustettuihin laitteisiin.

Workspace sovellus löytyy Windows ja Mac tietokoneisiin sekä myös Chromebook, iPad, Fire tablet ja Android tablet -tietokoneisiin. Amazon WorkSpace etätyöpöytää voi käyttää tarvittaessa myös Chrome- ja Firefox-selaimilla.

Itse olen ladannut omaan Workspaceeni mm. Office 2016 sovellukset (Word, Excel, Powerpoint, Onenote, OneDrive, PowerBI, Visio ja MS Project) yrityksemme käyttämästä Office 365 palvelusta. Workspace sovelluksen olen ladannut Android Tabletiini ja näin minulla on Windows 10 työpöytä Office sovelluksineen käytössä helposti, nopeasti ja kustannustehokkasti.

Tutustu AWS-koulutuksiimme. 

Asiasanat:

Pilvipalvelu