Kännykästä kaikki irti – Puhelimeni ja sovellukseni mm. Epicgram, 112 Suomi ja MobilePay – Osa 1/?

Julkaistu 27.10.2016
Lukuaika noin 3 min

Edellinen blogini (lue tästä >>) sai niin hurjan suosion, että on tarpeellista palata rymisten maan pinnan hellään syleilyyn. Seuraa kuuluisa toinen blogi, joka lähtökohtaisesti voidaan todeta ensimmäisen suosioon verrattuna flopiksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö tässäkin blogissa olisi jotain luettavaa ja tästä tulee vieläpä useampi osa (Täysin lukijamäärän kasvattamisen toivossa)! Listaan siis tässä blogissa tarpeellisia, vähemmän tarpeellisia ja täysin turhia sovelluksia. Voit sitten olla huomioimatta vinkkejä, kun puhelintasi käytät.

Sitten aiheeseen. Kännykkä, älypuhelin, puhelin, mobiililaite, tuo jokapäiväinen arjen sankarimme on nykyään taskussa kaikilla tämän blogin lukijoilla (Ei perustu tutkimukseen vaan mutu-tuntuma, koska otsikko kehottaa ottamaan siitä kaiken irti). Tämä tarkoittaa sitä, että sen sisältöön ja käyttöön kannattaa paneutua. Sovelluksia ja pikkukikkoja löytyy uskomattoman paljon, joka vaikeuttaa tietysti laitteen käyttöä ja sen hyödyntämistä. 

Koska käytössäni on sekä iPhone, että Androidia hyödyntävä Honor 8, näen olevani tarpeeksi kyvykäs näin mittavaan urakkaan. (Windows puhelinta näissä ei luonnollisestikaan mainita, koska sellaista käyttäessä turhautuminen on hallitseva tunne.) 

Kommentteihin voit jättää oman mielipiteesi, mutta muista ettei sovi suuttua jos kukaan ei kommenttiisi vastaa. En minäkään suutu jos tätä blogia ei lueta. 

Sovelluksia epämääräisessä järjestyksessä osa 1/?: Sekalaisia

Kello – Arki iPhonen kello-sovellus on monikäyttöinen. Varsinkin herätyskello on jokapäiväisessä käytössä, vaikka työkaverini eivät tätä usko. Myös leipoessa hyödyllinen ajastin löytyy. 
Pokemon GO – Peli Ihan kiva kesällä ja näin, mutta syyskuusta eteenpäin sormet palelee jo liikaa. 
FaceTime – Videopuhelut JEE MÄ NÄEN JA KUULEN SUT JEE. 
Spotify – Viihde Musiikin kuluttajille oivallinen sovellus. Käyttökokemukseltaan Spotify hakkaa Apple Musicin.
Apple Music – Viihde Musiikkia.  Palaa kohtaan Spotify
112 Suomi – Potentiaalinen hengenpelastaja Onnekseni en ole joutunut käyttämään. 
The Rock Clock – Viihde/arki Muskelinäyttelijä Dwayne Johnssonin herätyskello. Ei torkkua -> poistin. Dwayne laulaa kyllä kauniisti muutamassa herätyksessä. 
MobilePay – Hyöty LATAA HETI! Helpoin tapa lähettää ja vastaanottaa rahaa. Toimii puhelinnumerosi ja pankkikorttisi avulla. ***** 5 tähteä. Jos et mitään muuta tästä listasta halua, niin ei haittaa. Lataa tämä, se helpottaa arkeasi. 
Epicgram – Viihde Hidastettu video, johon lisätään sovelluksessa klassista musiikkia. Simppeli juttu, joka on yllättävän viihdyttävää (Hullulla on halvat huvit, idiootilla ilmaiset vai miten se meni). Tieturin somesta voi bongata muutaman Epicgramilla tehdyn videon. Esim tämä >>
LiveTulokset – Hyöty Saat suosikki joukkueesi tulokset tai vaikka kaikki tulokset. Urheilutuloksia seuraavalle tämä on huomattavasti parempi sovellus kuin teksti-tv.

AdBlocker- Hyöty F-Securen mainostenesto-ohjelma Safariin. Ei maksettu F-Securen mainostus: F-Securella on paljon hyviä juttuja! Käykää tutustumassa f-secure.com
Hertha BSC – Hyöty
Ok sovellus maailman parhaalle joukkueelle!
Katunäkymä – Viihde Tällä saa otettua sellaisia 360-kuvia, jotka ovat hauskoja esim. Facebookissa. Tekee varmaan paljon muutakin, mutta ei muut ominaisuudet ole oikein kiinnostaneet. 
Jos uskot, että sinä pystyisit tekemään hyvän sovelluksen, mutta sinulta puuttuu himpun verran (tai tosi paljon) osaamista voit aloittaa matkasi täältä: Tieturi >>

Vasemmalta oikealle: Taina, Ora, kirjoittaja, Janna
Tietoa kirjoittajasta:

Severi Murto

Asiasanat:

Teknologiakehitys