Microsoft-sertifiointi – muistathan uusia kerran vuodessa

Julkaistu 17.1.2022
Lukuaika noin 1 min

Microsoftin sertifioinnit ovat erinomainen tapa kasvattaa omaa osaamista sekä osoittaa taitonsa työmarkkinoilla. Sertifioinnit ja niihin valmistavat koulutukset muuttuivat roolipohjaisiksi vuonna 2019.

Viime vuonna Microsoft tiedotti, että 30.6.2021 jälkeen suoritetut sertifikaatit ovat voimassa yhden vuoden siitä kun olet saanut sertifikaatin. Sitä ennen suoritetut sertifikaatit ovat voimassa kahden vuoden ajan.

Kuulinko huokauksen? Jatkuva sertifikaatin uudistaminen tosiaan tuntuu ensikuulemalta raskaalta. Ajatuksena Microsoftilla on ollut kannustaa elinikäiseen oppimiseen, myös teknologioidensa osalta. Teknologiat kehittyvät koko ajan, joten osaamisen ajantasaisuus on entistä tärkeämpää. Vuosi sitten tehty sertifiointi ei enää välttämättä kerro täyttä totuutta osaamisestasi, vaan roolisi alueelle on voinut tulla paljonkin uutta. Jatkuvan oppimisen tukeminen ja ammattitaidon ylläpitämisen mahdollistaminen on myös meille Tieturilla tärkeää. Siksi haluamme kannustaa sinua pitämään tietosi ajan tasalla myös tällä osa-alueella.

Kuinka uusit sertifikaattisi

Microsoft on tehnyt sertifikaatin uusimisen mahdollisimman helpoksi ja vaivattomaksi. Voit uudistaa sertifiointisi ilmaiseksi Microsoft Learn -sivustolla. Sekä kertaus että uusiminen on ilmaista, eikä sertifioinnin uusimiseen tehdä Pearson VUE -testiä.

Voit aloittaa sertifiointisi uusiminen 6 kuukautta ennen sertifikaatin voimassa olon loppumista. Saat Microsoftilta sähköposti-ilmoituksen, kun voit aloittaa sertifikaattisi uusimisen. Ilmoituksessa saat myös tiedon siitä, miten löydät oikeat oppimismoduulit Microsoft Learnista. Oppimismateriaaleissa Microsoft Learnissa käydään sertifikaattia uusiessa läpi vain tulleet uudet ominaisuudet ja muutokset, eli opittavaa ei ole yhtä paljon kuin alun perin sertifikaattiin valmistautuessasi.

Löydät tarkat ohjeet sertifioinnin uusimiseen Microsoftin sivuilta. Kysy tarvittaessa lisää minulta (elina.salaja@tieturi.fi), autan mielelläni.

Tietoa kirjoittajasta:

Elina Salaja
Tuoteryhmäpäällikkö

Elina Salaja on yksi Tieturin tuotepäälliköistä ja vastaa mm. Tieturin Microsoftin ja Amazon Web Services (AWS) alueiden virallisista koulutuksista. Elina innostuu asiakkaidemme ammattitaidon ylläpitämisen tukemisesta. Vapaa-ajallaan hän nauttii ulkoliikunnasta sekä harrastaa vesiliikuntaa eri muodoissa.

Asiasanat:

Sertifikaatti Microsoft Azure Microsoft 365 Microsoft Azure