Tekkialalla Mimmit koodaa – ja tekee paljon muutakin

Julkaistu 8.3.2018
Lukuaika noin 2 min

Viime viikon keskiviikkona, 28.2., pidettiin Vanhalla ylioppilastalolla Mimmit koodaa-lanseeraustilaisuus. IT-alan työntekijöistä on naisia tällä hetkellä noin 20 %. Lanseeraustilaisuuden puhujat nostivat esiin, että alalle kaivataan kipeästi uusia osaajia, ja naiset ovat osa ratkaisua.

Tänään 8.3. on kansainvälinen naistenpäivä. Näin naistenpäivänä me Tieturilla haluamme nostaa esiin IT-alalla toimivien naisten uratarinoita. IT-alan tehtävät ovat hyvinkin monipuolisia, ja niin ovat olleet myöskin haastattelemiemme naisten tehtävät. Olemme erittäin iloisia voidessamme esitellä tuotekehityksessä toimivan Elinan, koneoppimiseen erikoistuneen yrityksen toimitusjohtajan Katriinan, projektipäällikkö Liisan, datakonsultti Lauran, markkinointi- ja viestintäjohtaja Leilan, pelialan tuottajan Nehan sekä product owner Anun. Tarinoita riittää usealla päivälle. Tänään aloitamme Leilan tarinalla. 

Viime keväänä istuin mukana Women in Tech -tapahtuman yleisössä huutamassa ”What do we want?” kysymykseen vastauksena ”More Women in Tech”. Niin haluamme! Kuten uratarinasarjamme osoittaa, tekkialalla riittää töitä ja hyviä haasteita. Myös meille naisille.

Anna Sahinoja
Anna on itse viihtynyt IT-alalla yli 20 vuotta, 90-luvun puolivälin IT-kuplasta lähtien. 


IT-ALA SOPII KAIKILLE – KOULUTUSTAUSTASTA RIIPPUMATTA

Viimeistellessäni maisteriopintoja Englannissa huomasin, että olin ihan tavallisena suomalaisena kuluttajana melko hyvin perillä silloisesta matkapuhelin- ja verkkoteknologiasta. Valmistumisen jälkeen olikin luontevaa etsiä työpaikkaa nopeasti kansainvälistyvältä ohjelmistoalalta.

Yksi IT-alan mielenkiintoisista puolista on se, että sillä on tarjolla valtavasti erilaisia tehtäviä. Tehtävät vaihtelevat hyvin teknisistä rooleista toimenkuviin, joissa on jopa eduksi, ettei teknologiaa ymmärrä liian hyvin. Alalle tarvitaan erityisesti markkinointi-, viestintä- ja myyntitehtäviin myös henkilöitä, jotka osaavat kääntää teknologisen ilosanoman kansankielelle ja tuoda teknologian konkreettiset edut helppotajuisesti esille. 

Teknologiakehitys on nopeaa ja uskon, että IT-alan kasvu jatkuu vahvana. Nyt kiinnostavia asioita ovat esimerkiksi PSD2 ja blockchain-teknologia. Alan jatkuva uudistuminen luo uusia vaatimuksia myös työntekijöille. Halu uudistua ja reipas mieli ovatkin varsin tärkeitä ominaisuuksia alan työntekijöille. Nyt alalla on jopa työvoimapulaa, jota helpotetaan muun muassa erilaisilla muuntokoulutuksilla. Näiden koulutusohjelmien kautta voi päästä alalle, jos siihen on kiinnostusta muttei sopivaa koulutusta.

Oman urani huippuhetkiä ovat tuotelanseeraukset ja isot asiakastapahtumat. Mutta ei pidä myöskään unohtaa mm. sosiaalisen median tai hakukoneoptimoinnin parissa tekemääni pitkäjänteistä työtä ja sen tuomia tuloksia. 

Tietoa kirjoittajasta:

Leila Heijola, Marketing and Communications Executive, HiQ Finland

Asiasanat:

IT-ala Koodaus Teknologiakehitys Ohjelmointi