EtusivuKyberturvallisuusGeneratiivinen AI ja tietoturva

Generatiivinen AI ja tietoturva

Hyökkääjän silmin, puolustajan voimin – miten Generatiivinen AI muuttaa pelikenttää?

Generatiivisen AI:n vaikutus tietoturvaan on massiivinen – niin puolustajan kuin hyökkääjän näkökulmasta. Tietoturvan tulevaisuuden kannalta on kriittistä ymmärtää tekoälyn mahdollisuudet molemmista perspektiiveistä.

Generatiivinen AI ja tietoturva -koulutuksessa käsitellään generatiivisen AI:n taustaa, mahdollisuuksia ja tulevaisuuden odotuksia nimenomaan tietoturvan näkökulmasta – sekä puolustajan että hyökkääjän perspektiivistä.

Puolustajan näkökulmasta syvennytään siihen, miten eri tekoälyratkaisuilla voidaan nopeuttaa tunnistusta ja reagointia mahdollisiin uhkiin. Tarkastelussa on muun muassa mahdollisuudet logien analysoinnin tehostamiseen, uusien hyökkäysmallien nopeaan havainnointiin avoimesta tiedosta (OSINT) tai nopeaan havainnointisääntöjen kehitykseen.

Hyökkääjän perspektiivistä saat hyvän kokonaiskuvan siitä, mitä etuja generatiivinen AI antaa hyökkääjille ja kuinka sitä hyödynnetään eri hyökkäystekniikoissa. Kuulet esimerkiksi käyttökohteista kuten phishing, haavoittuvuudet ja autonomiset hyökkäykset.

Päivän päätteeksi opit, miten voit hyödyntää Generatiivista AI:ta työssäsi puolustajana. Saat käytännön esimerkkejä hyvistä käyttökohteista ja kuulet, mitä mahdollisuuksia on näköpiirissä tulevaisuudessa.


Paikka

Espoo


Koulutusmuoto

Classroom
Remote


Kesto

1 päivä


Hinta

1345 €

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu kaikille tietoturvan parissa työskenteleville, jotka haluavat realistisen ymmärryksen generatiivisen AI:n vaikutuksesta tietoturvaan.

Tavoite

Koulutuksessa opit, miten voit hyödyntää generatiivista AI:ta tietoturvatyössä. Lisäksi saat realistisen ymmärryksen sen mahdollisista hyökkäys- ja uhkakuvista, sekä keinot niihin varautumiseen.

Kurssin sisältö

  •  

Mitä on tämä paljon puhuttu generatiivinen AI ja mitä merkitystä sillä oikeasti on tietoturvaan?

 • Johdanto tekoälyyn ja koneoppimiseen 
 • Generatiivinen AI – beyond the hype 
 • Generatiivinen AI ja tietoturva – yleiskatsaus 

Generatiivinen AI ja puolustajan rooli

 • Mahdollisuudet työn tehostamisessa 
 • Generatiivinen AI ja jo tapahtuneiden murtojen havainnointi 
 • Tulevaan varautuminen 

Generatiivisen AIn mahdollisuuden hyökkääjän näkökulmasta

 • Miksi Generatiivinen AI on hyökkääjälle houkuttelevaa? 
 • Kuinka helppoa Generatiivisen AIn käyttö on hyökkääjän näkökulmasta? 
 • Esimerkkejä alueista kuten phishing, haavoittuvuudet ja autonomiset hyökkäykset 

Miten hyödynnät Generatiivista AIta työssäsi

 • Käytännön esimerkkejä puolustajalle 
 • Strateginen taso 
 • Tulevaisuuden mahdollisuudet 

 

Kouluttaja

Matti Aksela

Matti on työskennellyt eri tekoälyyn liittyvissä rooleissa yli 20 vuotta, joista 6 tietoturva-alalla. Hän on johtanut tekoälykehitystä pörssiyhtiössä sekä toiminut tekoälyä ydintoimintaonaan hyödyntävien pienempien yritysten teknologiajohtajana. Matti toimi vuodesta 2017 F-Securen tekoälyjohtajana jossa hän rakensi innovatiivisia ratkaisuita kuten parviälyyn pohjautuvan Project Blackfin – toimintatavan joka on osana WithSecuren tietoturvaratkaisuita.

Vuonna 2023 Matti perusti oman yrityksensä Trust In Sight Oy jonka kautta hän työskentelee sekä edistäen erinäisten yritysten kestävää ja luotettavaa teköälyn käyttöä että jakaen oppia aiheesta kiinnostuneille koulutusten muodossa. Tämän lisäksi Matti vastaa Outokummulla tekoälystä ja digitaalisesta innovaatiosta.