Tieturi 40 vuotta

Juhlavuoden aikana Tieturi juhlii pitkää historiaansa näyttämällä muistoja matkan varrelta 80-luvun ATK-ajoista tähän päivään.

Tieturin alkutaipaleella maailma ja työelämä kokivat hurjan muutoksen 1980-luvulla, kun tietotekniikka alkoi yleistyä ja yhä useampaan toimistoon ilmestyi upouudet mikrotietokoneet. Harppaus kirjoituskoneista ja muistivihkoista tietokoneaikaan ei ollut aivan kivuton. Koulutuksen tarve oli siis valtaisa.

Tähän tarpeeseen perustettiin Tieturi vuonna 1983. Maailma ja työelämä ovat muuttuneet vuosien varrella melkoisesti, mutta tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Tieturi on pysynyt ydinajatukseltaan samana: jatkuvan oppimisen edelläkävijänä.

Elinikäisen oppimisen kumppanina jo 40 vuotta

Tieturi on ollut perustamisestaan lähtien vahvasti mukana tukemassa suomalaisten työelämän taitoja. Matkan varrella teknologia on mennyt huimasti eteenpäin. Tieturi on ATK-ajoista lähtien elänyt mukana muutoksessa ja ennen kaikkea kehittynyt vastaamaan työelämän alati muuttuviin osaamistarpeisiin. Alkuaikoina painopiste oli enemmän mikrotietokoneissa, käyttöjärjestelmissä ja Office-sovelluksissa sekä sovelluskehityksessä, nyt monipuolisesti tiedon soveltamisessa ja hyödyntämisessä digitaalisessa työympäristössä.

Koulutukset muuttuvat, koulutustarve pysyy

Mikrotietokoneisiin liittyvä koulutus alkoi 80-luvun alussa. Tieturin alkutaipaleella maailma ja työelämä kokivat hurjan muutoksen, kun tietotekniikka alkoi yleistyä ja yhä useampaan toimistoon ilmestyi upouudet mikrotietokoneet. Harppaus muistivihkoista tietokoneaikaan ei ollut aivan kivuton. Kuten moni uusi asia, myös tietokoneet nähtiin jonkinasteisena uhkana eikä niitä osattu tai haluttu käyttää. Koulutuksen tarve oli siis valtaisa.

Työelämä muuttuu jatkuvasti. Nykyinen työelämän murros vaatii paljon muutakin kuin ICT-osaamista. Etätyö on nostanut uudenlaisen tarpeen uudistaa ja tehostaa työn tekemisen tapoja organisaatioissa. Ihmisten johtaminen ja viestintätaidot ovat yhä oleellisempia myös tekoälyn yleistyessä.

Nopeasti muuttuvassa maailmassa elinikäinen oppiminen on edelleen yksi tärkeimmistä työelämätaidoista. Tieturi on vuosikymmenien ajan auttanut organisaatioita ja yksilöitä olemaan osaajien kärkijoukoissa. Tieturi on 40-vuotisen historiansa aikana tarjonnut uutta oppia kymmenistä tuhansista eri aiheista usealle sadalle tuhannelle kurssilaiselle.

Juhlavuoden aikana Tieturi juhlii pitkää historiaansa näyttämällä muistoja matkan varrelta 80-luvun ATK-ajoista tähän päivään ja myös kertomaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Opiskelemalla selviää muuttuvassa maailmassa

Marita Heinström-Salo aloitti Tieturi-uransa 35 vuotta sitten. Maailma ja työelämä ovat muuttuneet vuosien varrella melkoisesti, mutta tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Tieturi on pysynyt ydinajatukseltaan samana: jatkuvan oppimisen edelläkävijänä.

ATK-kouluttajasta verkostovalmentajaksi

Hanna Suontausta, yksi kouluttajistamme, on ollut mukana noista 40 vuodesta yhtä vaille 30 vuotta. Vuosien aikana on kuljettu lerpuista pilveen sekä mikromikoista älypuhelimiin.