Testaus: Vinkit testauksen myymiseen (omalle) organisaatiolle

Webinaarissamme kokenut testausammattilainen jakaa käytännön vinkkejä testauksen myymiseen organisaatiolle. Webinaarin lopuksi julkistamme Vuoden Testaaja 2018 äänestyksen tuloksen!

Tallenne ohjelmistotestauswebinaarista Tieturin YouTube-kanavalla >>

Tilaisuus on suunnattu testausammattilaisille tai ohjelmistotestauksesta kiinnostuneille yrityksissä, yhteisöissä tai julkisella sektorilla.

Kuinka myyt testauksen (omalle) organisaatiolle

Varsinaisen testausosaamisen lisäksi hyvällä testaajalla on myös vankkaa liiketoimintaosaamista ja hyvät kommunikaatiotaidot. Testaajan on osattava analysoida, millaista vaikutusta virheiden läpipääsyllä on liiketoimintaan, mitkä ovat riskit, jos ei testata tarpeeksi ja miten löydetyt virheet voivat vaikuttaa tuotteen tai ohjelmiston julkaisuaikatauluun. Ja kaikki tämä pitäisi pystyä kommunikoimaan selkeästi ja rakentavasti niin kehittäjille kuin asiakkaillekin. Skeptisyyttä ja määrätietoisuuttakin tarvitaan silloin, kun muu tiimi ei koe testausta niin oleelliseksi. Varmasti jokainen testaaja on kuullut kommentit ”Kyllä se toimii, ei sitä tarvitse testata.” ja ”Se on niin pieni muutos, ettei sitä tarvitse testata”. Mutta kyllä pitää! Tässä nousee esiin testaajan liiketoiminatosaaminen ja ymmärrys mahdollisten virheiden vaikutuksista. Webinaarissa saat vinkkejä seuraavista näkökulmista helpottamaan testauksen tarpeellisuuden myymistä: 

Montako testitapausta ? 

  • Visuaalinen tiivistys miksi testaus on tärkeää

Odotuksien pilvi?

  • Miksi määrittelydokumentit ovat kuin iso odotuksien pilvi
  • Kuinka testauksella voidaan parantaa määrittelyjen muuttamista toimivaksi koodiksi

Yksinkertainen testausmalli 

  • Eikö mitään testausprosessia tai -mallia käytössä? 
    • yksikkötestaus 
    • systeemitestaus 
    • hyväksyntätestaus

Vuoden Testaaja 2018 palkinnon voittajan julkistus

Testauswebinaarin asiantuntija

Kalle Kyllönen on Vuoden Testaaja 2017. Nykyään Kalle toimii testausasiantuntijana M-Files Oy:ssa. Aiemmin hän oli n. 10 vuotta töissä Nokia/Microsoft-akselilla. Kalle on koko uransa tehnyt ohjelmistotestaukseen liittyviä työtehtäviä useassa eri muodossa: testausta, testaussuunnittelua, testausautomaatiota, laadunvarmistusta, toiminut testauspäällikkönä. Kalle on myös auttanut start up -yrityksiä testauksissa. Vuoden Testaaja valinnassa Kalle sai palautetta mm. siitä että ”hänellä on ennakkoluuloton asenne ja vilpitön pyrkimys löytää uusia luotettavia testaustapoja ja prosesseja” sekä siitä että hän ”osaa ottaa koko testauskentän haltuun ammattimaisen intohimoisesti samalla ottaen huomioon työn parissa toimivat ihmiset.”

Tieturin testauskurssit

Tutustu myös testaukseen liittyviin koulutuksiimme – ISTQB sertifioinnilla tai ilman.

Asiasanat:

Testausautomaatio Vuoden Testaaja