Webinaari: Serverless-ratkaisut – keskity lisäarvon tuottamiseen

Aika: 03.10.2019 14:00
Kesto: 1 tunti

Serverless-ratkaisut ovat viime vuosina nousseet yhdeksi kantavaksi teemaksi pilvipalveluiden rakentamisesta puhuttaessa. Syynä tähän on se, että serverless lupaa paljon positiivisia asioita verrattuna aiempiin arkkitehtuureihin:

  1. Ei tarvetta hallinnoida infrastruktuuria
  2. Kustannukset skaalautuvat palvelun käytön funktiona, ei kiinteitä kustannuksia
  3. Perusominaisuudet (security, logitus, monitorointi, jne.) ovat osana alustaa, fokus nopeasti itse lisäarvon tuottamisessa
  4. Sisäänrakennettu skaalautuvuus, ei tarvetta implementoida logiikkakapasiteetin lisäämiseksi/vähentämiseksi.
  5. Serverless-pohjaisen palvelun arkkitehtuuri on luontaista tehdä käyttäen mikropalvelumallia

Webinaarin tarkoituksena on lyhyesti esitellä esimerkkejä käyttäen, miten yllä olevat asiat toteutuvat käytännössä Amazon Web Services (AWS) -pohjaisia serverless-ratkaisua käytettäessä sekä mitä rajoitteita/haasteita serverless-ratkaisut sisältävät verrattuna perinteisiin virtuaalikone- ja konttipohjaisiin arkkitehtuureihin.

Serverless arkkitehtuurit – keskity lisäarvon tuottamiseen – webinaarin asiantuntija

Tero Nordström on kokenut ohjelmistoarkkitehti, jonka vastuulla on ollut monien isojen järjestelmien arkkitehtuurin määrittely, ohjelmistoprojektin johtaminen sekä koodaavana arkkitehtinä toimiminen. Tero on ollut rakentamassa useita AWS- pohjaisia serverless-ratkaisuja sekä näihin liittyviä frontend-toimintoja vuodesta 2015 lähtien. Hänellä on vahva käytännön kokemus niiden toteuttamisesta ja toimittamisesta tuotantoon. Tero on koulutukseltaan tietotekniikan diplomi-insinööri. Teron esityksissä yhdistyvät teknologioiden/arkkitehtuurien ymmärrys kokonaisuuksina sekä kyky tuoda yksityiskohtaisesti esiin, miten niitä käytetään osana varsinaista käytännön implementaatiota. 

Katso webinaaritallenne

Webinaari pidettiin 3.10.2019.

Katso koulutuksemme Amazon Web Services (AWS) -pohjaisten serverless-ratkaisujen rakentamiseen:

Asiasanat:

Amazon Web Services AWS Serverless