Elina Salaja – luovasti järjestelmällinen kannustaja

Julkaistu 23.5.2022
Lukuaika noin 2 min

Tieturin sydän ovat Tieturin koulutuksen asiantuntijat sekä kouluttajamme. Tänään esittelyvuorossa on Elina Salaja Tieturin tuotehallinnasta.

Elina on yksi Tieturin kolmesta tuoteryhmäpäälliköstä. Hänen tuotesalkkuunsa kuuluvat Tieturin ohjelmistokehitys-, IT-infrastruktuuri-, pilvipalvelu- sekä tiedonhallinta- ja raportointikoulutukset. Lisäksi Elina hallinnoi ja kehittää mm. saavutettavuus- ja palvelumuotoilukoulutuksiamme.

Yhteys Tieturiin juuri oikealla hetkellä

”Uudet haasteet olivat tulleet ajankohtaisiksi, ja mietin alanvaihtoa. Otin itse yhteyttä Tieturille. Soitin suoraan liiketoimintajohtaja Pauliina Lautanen-Nissille ja kyselin mahdollisia avoimia paikkoja”, kertoo Elina. ”Puheluni osui sattumalta juuri oikeaan hetkeen, ja Pauliinan kanssa tapasimme jo seuraavana päivänä.”

Tieturi panosti tuolloin online-koulutusten kehittämiseen, ja Elina työskenteli noin vuoden ajan kehitysprojektissa. Viime keväänä hän palasi takaisin Tieturin punaiseen pienen tauon jälkeen.

”Tieturi on nyt kaksi kertaa tarjonnut minulle mahdollisuuden rohkeasti hypätä uuteen. Olen saanut kehittyä ja kerätä arvokasta pääomaa tulevaisuutta varten”, Elina toteaa.

Elinikäistä oppimista käytännössä

Tuotepäällikön rooli koulutusorganisaatiossa on Elinan mukaan hyvin monipuolista ja tarjoaa monissa työpaikkailmoituksissa mainitun näköalapaikan tulevaisuuteen. Työssä tarvitaan laaja-alaista osaamista: on kyettävä organisoimaan ja koordinoimaan, implementointi- ja ihmissuhdetaitojen tulee olla kohdillaan. Esiintymistaidoista ja kirjoitustaidoista on myös vahvasti hyötyä.

”On ehkä pikkuisen klisee sanoa, että kahta samanlaista päivää ei tässä työssä ole”, Elina naurahtaa. ”On pysyttävä koko ajan kehityksessä mukana, katse vahvasti tulevaisuuden kehittymistarpeissa. Asiakkaidemme ammattitaidon kehittäminen ja elinikäisen oppimisen tukeminen innostaa työssäni jokaisena päivänä. Parasta on, että tässä kehittyy koko ajan myös itsekin.”

Yhdessä tekemisen vahvuus

Elina tuo Tieturin työyhteisöön ilon ja myönteisyytensä lisäksi tarkan, tsemppaavan asenteen.

”Yhdessä tekeminen on minulle tärkeää, ja yritänkin aina auttaa muita, toki omat rajani huomioiden”, Elina miettii. ”Uskon tuoneeni Tieturille myös uusia toimintamalleja, avoimuutta työn tekemiseen sekä tarkkuutta. Olen luonteeltani järjestelmällinen ja tuon siksi hyvää otetta mm. erilaisiin kehitysprojekteihimme.”

Vapaa-aikanaan Elina inspiroituu liikunnasta, erityisesti vesiliikunnasta. Liikunnan ja ulkoilun lisäksi vastapainoa työlle tuovat ystävät, usein yhdistettynä kulttuuritapahtumaan tai hyvään ravintolaan.

Katso myös muut tieturilaisten esittelyt.

Asiasanat:

Tieturilaiset

Aiheeseen liittyvät blogit:

Blogi 17.4.2024

Oppimisstrategiat työelämässä – Miten tuet henkilöstön osaamisen kehittymistä ja innovointia?

Lue lisää