Erik Oksman – tulevaisuuden IT-guru

Julkaistu 15.3.2024
Lukuaika noin 2 min
Erik Oksman

Tieturin sydän ovat Tieturin koulutuksen asiantuntijat sekä kouluttajamme. Tänään esittelyvuorossa on IT-osastomme harjoittelija Erik Oksman.

Erik Oksman aloitti työharjoittelunsa Tieturin IT-tiimissä tammikuun puolivälissä. Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa tietojenkäsittelyn IT-tradenomiksi opiskeleva Erik kokee löytäneensä harjoittelupaikan, joka ei ainoastaan haastanut häntä oppimaan uutta, vaan myös tukemaan ja kasvamaan osana tiivistä työyhteisöä.

”Olen aina ollut utelias teknologian suhteen, mutta täällä olen päässyt soveltamaan tietojani käytännössä aivan uudella tavalla. Koulun teoreettiset opit ovat saaneet uutta syvyyttä, kun olen päässyt työstämään oikeita projekteja”, Erik kertoo.

Jatkuvan oppimisen mahdollisuus innostaa

Harjoittelijana tiimiin liittyneen Erikin rooli ja vastuut ovat kasvaneet ensimmäisten kuukausien aikana. Hänen tehtäviinsä kuuluu mm. huolehtia, että kurssin alkaessa koulutusluokkien koneissa on asennettuna oikeat ohjelmistot ja auttaa sisäisen helpdeskin päivittäisessä pyörittämisessä.

”Olen oppinut valtavasti siitä, miten IT-tuki toimii ja miten ongelmatilanteissa edetään. On ollut palkitsevaa nähdä, miten pystyn auttamaan sekä asiakkaitamme että kollegoitani”, Erik pohtii.

Erikin mukaan parasta työssä on ollut sen monipuolisuus ja jatkuva oppimisen mahdollisuus: ”Jokainen päivä tuo uuden haasteen, ja olen päässyt käsiksi monenlaisiin teknologioihin ja ongelmiin. Se on auttanut minua ymmärtämään, kuinka laaja IT-ala todella on.”

Kannustava työyhteisö

Työyhteisö on ottanut Erikin avosylin vastaan: ”Täällä on erittäin kannustava ilmapiiri. Vaikka olenkin täällä harjoittelijana, minusta tuntuu, että minua arvostetaan ja kuunnellaan. Olen saanut paljon tukea ja ohjausta, mikä on ollut korvaamatonta oppimisen kannalta.”

Erik on myös löytänyt yhteyksiä opintoihinsa ja näkee harjoittelunsa arvokkaana askeleena kohti tulevaisuuden uraa. ”Tämä kokemus on avannut silmäni näkemään, mitä kaikkea voisin tehdä valmistuttuani. Olen kiinnostunut monista IT-alan urapoluista, ja tämä harjoittelu on antanut minulle käsityksen siitä, missä vahvuuteni ja kiinnostukseni todella ovat.”

Kun kysytään tulevaisuudensuunnitelmista, Erik on avoin mahdollisuuksille: ”Työharjoittelu on vahvistanut haluani työskennellä IT-alalla. Olen utelias näkemään, minne polkuni vie, mutta nyt keskityn oppimaan niin paljon kuin mahdollista tämän kokemuksen aikana.”

Erik itse tuo Tieturin työyhteisöön nuorekasta ja tuoretta näkemystä. Hän on innokas auttamaan ja myös opettamaan kollegoitaan ratkaisemaan IT-ongelmia, levittäen samalla oppimisen iloa.

Voimaa arkeen Japanista ja liikunnasta

Erik nauttii vapaa-aikanaan elokuvien katselusta ja valokuvauksesta. Kun kelit antavat myöten, hän pitää kunnostaan huolta lenkkeilemällä ja pelaten frisbeegolfia. Erilaiset pallopelit myös innostavat kuten tennis ja sulkis.  Viimeisin kiinnostuksen kohde on Japani ja Erik opiskeleekin tällä hetkellä japanin kieltä ja maan kulttuuria. Myös japanilainen musiikki kuuluu Erikin soittolistalle.

Katso myös muut tieturilaisten esittelyt.

Asiasanat:

Tieturilaiset