Hanna Strengin kaksi viikkoa Tieturilla

Julkaistu 28.4.2019
Lukuaika noin 2 min

Hanna Streng on vaimo, äiti ja kolmen koiran ylpeä omistaja. Pari kertaa viikossa hän käy tanssitunneilla. Hän on ollut vuoden Australiassa ja hänellä on 13 vuoden kokemus ICT-alalta. Hanna valmistui vuonna 2004 tradenomiksi ja on kouluttautunut myöhemmin lisää mm. Helsingin avoimessa yliopistossa.

Syksyllä 2018 Hanna kiinnostui Scrum-viitekehyksestä projektinhallinnan opinnoissa, joissa käytiin asia ripaisten läpi. Tiedonjano kasvoi, ja Hanna löysi itsensä etsimässä tietoa Scrumista ja siitä, missä voisi opiskella sitä lisää. 

Etsintävaiheessa hänelle tuli idea – mitä jos kurssimaksun maksamisen sijasta hän menisikin töihin yritykselle pariksi viikoksi ja saisi palkaksi koulutuksen? Australiassa working holidayta tehdessään Hanna oli tottunut siihen, että työtä vastaan saattoi saada muutakin kuin rahaa, kuten ruokaa tai majoituksen, joten miksi Suomessa ei nyt saisi koulutusta? Tuli vastaan Tieturi, joka vaikutti ”avoimelta ja rohkealta”, joten Hanna päätti laittaa tuumasta toimeen.  

Kun Hanna tiedusteli Tieturilta, voisiko hän osallistua Scrum-koulutukseen ja työskennellä sen vastineeksi kaksi viikkoa Tieturilla, Pauliina Lautanen-Nissi ei epäröinyt hetkeäkään. Tämänkaltaista sopimusta ei oltu meillä aiemmin tehty. Siispä olimme uteliaita kokeilemaan.
Hanna tuli avoimin mielin tekemään ”mitä vain rutiinihommia”, mutta oli positiivisesti yllättynyt siitä, että hänen CV:nsä oltiin käyty läpi huolella ja sen perusteella hänelle ohjattiin tehtäviä, jotka vastasivat suoraan hänen osaamistaan, kuten laatudokumenttien kääntämistä, mm. erilaisten esitysmateriaalien  päivittämistä ja Visiolla, PowerPointilla ja Excelillä.Hanna kuvailee itseään ihmiseksi, joka ei jähmety uuden edessä – siksi uuteen ohjelmaan, Archimateen, tutustuminenkaan ei ollut ongelma.

Hanna kehuu Tieturin väkeä vastaanottavaiseksi ja avoimeksi. ”Olo oli tervetullut, kun viikkokirjeessä oltiin mainittu minusta ja kaikki tiesivät siitä, että tulin – kun esittelin itseni, monet sanoivat ”Ai se oot sä, mä luinkin susta!”

Ennen Scrum-koulutukseen menoa Hanna oli jo katsonut materiaaleja ennakkoon, ja hänellä oli ollut fiilis, että Tieturilla ollaan ”asiantuntevia ja kurssitarjonta on kattavaa”.

Kurssi täytti odotukset.


”Tieturin tarjoamassa Certified Scrum Master-koulutuksessa oli sopivan pieni ryhmä, jonka kanssa oli helppo vaihtaa ajatuksia. Kouluttajana oli asiansa perin pohjin tunteva Pentti Virtanen. Pentillä oli hyviä, mieleenpainuvia esimerkkejä ja hän pystyi hyvin soveltamaan teoriaa käytäntöön. Pentti ei myöskään päästänyt helpolla, koulutus ei ollut todellakaan pelkkää kalvosulkeista. Pentti oli ripotellut teoriaa harjoitusten väliin ja piti olla koko ajan kärppänä, että sai tehtäviin päivän edetessä vastauksia kirjoitettua ylös. Kaikkiin kysymyksiin sai vastauksen mitä mieleen vain juolahti. Ryhmät valmistelivat koulutuksen aikana ryhmätyön, josta sai mielestäni hyvää tavoitekäsitystä Scrum masterin työstä.

Aamupala, lounas ja välipala olivat maittavia ja monipuolisia ja talon tilat tukivat muutenkin hyvin opiskelupäiviä.

Suosittelen lämpimästi Tieturin taitavaa taloa kaikille oman osaamisensa kehittämisestä kiinnostuneille!”

Kiitos, Hanna! Oli mahtavaa saada tutustua ja työskennellä kanssasi.

Terveisin,
Tieturin väki

Asiasanat:

Toimisto-ohjelmat Tieturi Scrum IT-ala