Jani Rikkola – harjoittelijasta tiiminvetäjäksi

Julkaistu 29.2.2024
Lukuaika noin 2 min

Tieturin sydän ovat Tieturin koulutuksen asiantuntijat sekä kouluttajamme. Tänään esittelyvuorossa on markkinointipäällikkömme Jani Rikkola.

Jani aloitti Tieturilla reilut neljä vuotta sitten ja ollut samassa konsernissa jo viitisen vuotta. Kuten moni muukin tieturilainen, Jani on tullut taloon harjoittelupaikan kautta. Jani on kasvanut nopeasti harjoittelijasta markkinoinnin rautaiseksi ammattilaiseksi ja tiimin vetäjäksi.

Loikka koulutuksen maailmaan

Jani otti rohkeat ensiaskeleensa koulutusalalle hakiessaan konsernin koulutusvientiprojektista harjoittelupaikkaa opintojensa loppuvaiheessa. Harjoittelupaikasta tuli lopulta merkittävä askel urapolulla, joka tarjosi paljon mahdollisuuksia oppimiseen ja ammatilliseen kehittymiseen, mutta myös mielenkiintoisen työpaikan.

Jani muistelee alkuaskeleitaan: ”Heti ekasta päivästä lähtien on annettu tilaa oppia, kehittyä ja kokeilla. Se on motivoinut ja tehnyt työstä mielekästä.”​​

Vuosien varrella jokainen rooli ja roolinvaihdos ovat tarjonneet haasteita ja etenkin oppimiskokemuksia, jotka kannustivat häntä jatkuvasti myös kehittymään.

Markkinoinnin jatkuvasti uusiutuva maailma

Jania motivoi omassa roolissaan ja markkinoinnin maailmassa etenkin jatkuva uusiutuminen: ”Kaikki pienet asiat, kun pystyy tekemään joko edellisiä asioita parantamalla tai keksimällä uusia juttuja ja virheestä oppimalla, oppii koko ajan uutta. Markkinointialalla, jossa lainsäädäntö, työkalut ja vähän kaikki asiat jatkuvasti muuttuvat, ei voi jämähtää paikoilleen. Siinä on niin paljon muuttuvia tekijöitä. Aina on jotain uutta ja saa oppia uusia juttuja.”

Nyt markkinointipäällikkönä ja tiiminvetäjänä Jani luotsaa dynaamista tiimiä, joka on omistautunut yhteisesti tiiminsä tavoitteisiin. Hänen tiiminvetäjän taitonsa on täynnä kannustusta, luovuutta ja jatkuvaa parantamisen halua ja inspiroi hänen tiimiään tutkimaan uusia ideoita ja rikkoa rajoja. Jani tuo tiimilleen paljon vankkaa osaamista ja intoa uusiin asioihin. Tiiminvetäjänä hän myös huolehtii, että tiimin asiat ja toiveet kulkevat eteenpäin sekä työskentelee koko tiimin apuna.

Elämää työpöydän ulkopuolella

Kun Jani ei luo uusia strategioita tai johda markkinointikampanjoita, hän löytää inspiraatiota ja energiaa elämän yksinkertaisista iloista. Hänen kiinnostus ulkoilma-aktiviteetteihin, satojen kilometrien pyöräilyistä eri mailapelien mestarointiin, heijastaa kilpailuhenkeä ja jatkuvaa itsensä parantamisen halua.  Urheilullisten aktiviteettien vastapainoksi, Jani tykkää myös löhöillä kotona telkkarin ääressä ja katsella erilaisia ohjelmia remontoinnista kokkaukseen.

Työpäivän päätteeksi, Jani karistaa kiireet taakseen toimiston rentouttavassa hierontatuolissa.

Katso myös muut tieturilaisten esittelyt.

Asiasanat:

Tieturilaiset