Jon Dillemuth – koodarista markkinoinnin asiantuntijaksi

Julkaistu 23.5.2023
Lukuaika noin 2 min

Tieturin sydän ovat Tieturin koulutuksen asiantuntijat sekä kouluttajamme. Tänään esittelyvuorossa on markkinointitiimin digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Jon Dillemuth.

Jon aloitti opiskelun ohessa Tieturin markkinointitiimissä syksyllä 2022, ja pääsi soveltamaan oppimaansa heti käytäntöön työskentelemällä samanaikaisesti kiinnostustaan vastaavissa työtehtävissä. Jon osoitti heti alusta asti vahvaa osaamista ja niin hän jäi vakituiseksi osaksi Tieturin markkinointitiimiä keväällä 2023.

Ohjelmistokehittäjästä markkinoinnin ammattilaiseksi

Jon toimi aiemmin ohjelmistokehittäjänä, mutta koki markkinoinnin olevan enemmän hänen omaa alaansa. Jon teki lopputyönsäkin digitaalisesta markkinoinnista. Ohjelmistokehittäjän ammatista on ollut rutkasti hyötyä nykyisessä roolissa.

Jonin vastuulla Tieturin markkinoinnissa on muun muassa hakukoneoptimointi, verkkosivujen toimivuus ja liikenteen seuranta. Häntä innostaa, kun pääsee tekemään nykyisessä roolissaan paljon erilaisia asioita.

“Vaikka kaikki tehtävät nykyään liittyvät markkinointiin ja esimerkiksi analytiikkaan, niin se on aina ollut semmoinen juttu, mikä kiinnostaa. Ja tässä sitä pääsee tekemään tosi paljon ja samalla myös vähän hyödyntämään koodaritaustaanikin.”

Monipuolinen rooli markkinoinnissa

Jon pystyy hyödyntämään ohjelmistokehittäjän rooliaan myös, kun pääsee tekemään sisältöä IT-alaan liittyen. Palavereissa hän pääsee antamaan omia näkemyksiään ja hänen mielipiteitään kunnioitetaankin tiimissä suuresti.

Etteivät vanhat taidot pääsisi ruostumaan, Jon pääsee vielä välillä kirjoittelemaan pientä koodinpätkääkin Google Tag Managerissa. Vaikka hän haluaakin keskittyä enemmän markkinointiin ja sen erilaisiin työkaluihin, vanhat taidot eivät pääse ruostumaan, ja ne ovatkin arvokkaita taitoja jokaisen moniosaavan digitaalisen markkinoijan työkalupakissa.

Jon on erittäin arvostettu kollega, joka tunnetaan rentoudestaan, reippaudestaan ja positiivisesta asenteestaan työskennellessään. Hänen luotettavuutensa on yksi hänen merkittävimmistä vahvuuksistaan, sillä hän aina pitää lupauksensa. Luottamus onkin yksi Tieturin kolmesta arvosta.

Lenkkeilyä ja biljardia

Jon pitää aktiivisesti kunnostaan huolta käymällä punttisalilla useamman kerran viikossa ja harrastamalla lenkkeilyä, välillä hölkäten ja välillä kävellen reippaasti. Kun hän haluaa irrotella ja unohtaa työhuolet hetkeksi, hän tarttuu biljardikeppiin ja ottaa ystävien kesken biljarditurnauksia.

“Ja välillä onkin sitten ihan kiva vain löhöillä kotona videopelien tai hyvän leffan parissa.”

Katso myös muut tieturilaisten esittelyt.

Asiasanat:

Tieturilaiset