Minna Mäkinen – historiaa harrastava kissaihminen

Julkaistu 3.6.2022
Lukuaika noin 2 min

Tieturin sydän ovat Tieturin koulutuksen asiantuntijat sekä kouluttajamme. Tänään esittelyvuorossa on Minna Mäkinen, yksi valmennusvastaavistamme. Minttu avustaa Tieturin muita valmennusvastaavia, lisäksi hän toimii valvojana Pearson Vue -testitilaisuuksissa.

Uudelle uralle Tieturin kautta

”Olin ollut pidempään poissa työelämästä. CV:ni kaipasi tuunausapua, ja olin yhteydessä Tieturin emoyhtiöön Sopranoon sen osalta”, Minttu muistelee. ”Sopranossa kiinnitettiin huomiota työhistoriaani ja osaamiseeni. Tieturilla oli avoimena koulutuskoordinaattorin ja testausvalvojan paikka, jota minulle ehdotettiin.”

Tieturi kannustaa asiakkaidensa lisäksi myös henkilöstöään elinikäiseen oppimiseen, joten uudelle uralle suuntautumisen tukeminen on osa dna:tamme. Tieturin liiketoimintajohtaja Pauliina katsoi Mintun kanssa konsernilta sopivan, tarvittavaa osaamista tukevan koulutusohjelman.

Lisää osaamista vanhaa vahvistamaan

”Aloitin Palveluliiketoiminnan osaajan F.E.C.-koulutuksessa. Harjoittelupaikkani oli Tieturilla”, kertoo Minttu. ”F.E.C.-koulutuksen tavoitteena on ammatillisen osaamisen kehittäminen yrityksen tarpeita vastaavaksi, mikä sopi omaan tilanteeseeni todella hyvin. Harjoittelun loputtua jäin Tieturille.”

Mintun tausta on maksuliikenteen puolella. Hän on toiminut laskutusjärjestelmän pääkäyttäjänä ja sovellustestaajana. Tätä osaamista hän on päässyt Tieturilla hyödyntämään. Minttu hoitaa laskutusta ja on mm. testannut Tieturin verkkosivuja.

Auttamisen ja jatkuvan kehittämisen kulttuuri

Minttu nauttii niin asiakkaiden kuin kollegojen auttamisesta. Tieturilla on hänen mukaansa vahva auttamisen kulttuuri. Ilmapiiri ruokkii auttamista, ja apua saa aina tarvittaessa.

”Tieturilla asiakas on ykkönen. Se näkyy ihan kaikessa, mitä teemme. Kaikki toiminta lähtee asiakkaasta ja hänen tarpeistaan”, Minttu toteaa. ”Jatkuva parantaminen on meille luontaista. Kehitämme jatkuvasti käytäntöjämme ja prosessejamme asiakkaan parhaaksi. Kehittämislähtöinen asenne näkyy myös siinä, miten virheisiin suhtaudutaan. Meillä ei etsitä syyllisiä, vaan syytä. Näin varmistetaan, ettei sama virhe toistu.”

Kissoja ja historiaa

Työn ulkopuolella Minttu on omien sanojensa mukaan kolmen kissan palvelija. Samalla kun hän rapsuttelee kissoja sohvalla, hän katselee tiededokumentteja historiakanavalta. Minttu harrastaa historiaa, erityisesti Ison-Britannian keskiaikainen historia on kiintoisa.

Ennen korona-aikaa Minttu kävi kerran vuodessa puolisonsa kanssa Skotlannissa nuuhkuttelemassa historian pölyjä, ja samalla myös skottiviskejä. Ensi vuonna on tarkoitus taas suunnata vihdoin Skotlantiin.

Katso myös muut tieturilaisten esittelyt.

Asiasanat:

Tieturilaiset